mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Lalalalandiaaaa

Egentlig var det min mening at jeg ville skrive det her indlæg lige i halen på at vi havde været der, men den ene dag tog ligesom den anden og nu er der pludselig gået en uge. Men altså, vi har været i Lalandia og jeg må bare lige sige, at det på ingen måder levede op til de fordomme jeg så ofte har hørt.

Det kom sig af at jeg en aften, hjemme hos min mor, som har noget så eksotisk som flow-tv, så en tv-reklame for Lalandia. Børnene var naturligvis ellevilde og mente at vi straks måtte tage det der fantastiske sted hen og da de i slutningen af reklamen sagde, at man ved at være hurtig på tasterne kunne spare 25% på sit ophold, slog jeg til og bookede en weekend til os. Fire personer fra fredag til søndag, til den nette sum af lidt under 2000 kroner. Dét var da til at have med at gøre.

Ventetiden var – som det er med den slags når man har børn – lang, men endelig blev det den forjættede fredag og vi satte kurs mod Rødby.

Næsten alle jeg havde fortalt at vi skulle afsted, havde kigget på mig med frygt i øjnene. Tænk, at I gør det frivilligt! kunne jeg næsten fornemme at de tænkte, imens en enkelt, lidt mere diplomatisk, udbrød: “Tænk, at vi er kommet dertil i vores liv, hvor vi rent faktisk gør den slags frivilligt!”. Oh well, for mig er det faktisk en lille smule anderledes. Jeg tænker nærmere, at jeg er kommet dertil, hvor jeg rent faktisk gør det frivilligt – og at jeg elsker det! Bevares, jeg ville ikke elske at gøre det hver dag og jeg ville nok heller ikke elske at gøre det en gang om måneden, men en gang i mellem, så synes jeg altså, at det er ret fantastisk, at jeg kan sætte mig i bilen sammen med min kæreste og mine børn, køre halvanden time og ankomme til et sted, som er skræddersyet til, at vi kan hygge os, være nærværende, lege, huje, hoppe, bade og slappe af.

Jeg ved selvfølgelig godt, at det skorter lidt med højkulturelle oplevelser i Lalandia, og at dét selvfølgelig er en del af årsagen til at mange måske ikke synes det er det mest sexede sted at tage hen, men der er både legeland, badeland, trampoliner, klappegeder, basketbaner, minigolf, pizzabuffet og alt, alt, alt muligt andet lir, som i den grad kan sætte fut i glade unger og ditto glade voksne.

Vi havde en kæmpe fest! Særligt vandlandet synes jeg er fuldkommen fantastisk, men jeg er selvfølgelig også typen, der har en fest over at suse afsted i vandrutschebaner. Dertil så er der altså – for mig – bare noget magisk over at bade sammen med mine børn. Den konstante og umiddelbare hud-til-hud-kontakt går lige i mit oxytocincenter i hjernen og jeg får den vildeste lykkefølelse af at kramme mine børn, imens vi leger i vandet. Det er som om vores tilknytning får et lille ekstra nyk opad, og når det så samtidig er under omstændigheder hvor børnene – for det meste – bare er ekstatisk glade, så vil lykken nærmest ingen ende tage. Heller ikke selvom maden vittigligt ikke er at råbe hurra for, eller at hytterne er noget interimistiske i deres indretning og størrelse. Det er ligegyldigt, for vi er sammen på sådan en dejlig måde og alle er glade.

Jeg har ikke brug for at føle mig speciel eller for altid at gøre noget som “alle andre ikke gør” og jeg synes det er helt vildt dejligt, at der på et sted som Lalandia findes så mange forskellige mennesker, som i bund og grund er der for samme formål: at hygge sig. Der var virkelig alle slags mennesker og selvom jeg næppe var blevet venner med alle, selv hvis vi havde givet det et forsøg, så oplevede jeg ikke én eneste gang dårlig stemning over forskelligheden i os alle og det virkede helt oprigtigt, som om at alle gav plads og rum til hinanden, hvadenten det var i køen til vandrutschebanerne, i iskiosken eller henne på skibakken, hvor jeg selvfølgelig gjorde mig selv til grin ved at være helt absurd dårlig til at stå på ski, men til gengæld vældigt god til at udbryde høje hyl, når det blev lidt rigeligt vildt, ha ha…

Ej, det var simpelthen sådan en god weekend og da vi sluttede den af med, søndag eftermiddag, at lade drengene tage en sidste tur i legelandet, imens Simon og jeg tog en tur i de opstillede massagestole (inde i legelandet), var sagen klokkeklar: Det havde været den perfekte weekend. Tænk, at kunne gøre sine børn så glade, være så meget sammen og alligevel have tid, rum og mulighed for at kunne sætte sig i en stol i tyve minutter og få massage til lyden af éns børn der leger.

Det var så hyggeligt, at jeg ikke fik taget så meget som ét eneste billede førend vi sad i bilen på vej hjem. Dét kan altså noget.

Lalandia – vi kommer stensikkert tilbage!

Skriv din kommentar

Kommentarer (15)

 1. Dejligt skriv om Lalandia. Vi har været der de sidste 4 sommerferier, men tør næsten ikke sige det højt, da “mange” slet ikke kan forstå vi gør det frivilligt.
  Men vi nyder det hele familien og har det ligesom du har beskrevet.
  Vi tager dog til Billund og der er sommerhusene rigtig fine og der er gode caféer og restauranter. Både til mad og kaffe.

 2. Var selv i Lalandia Billund sidste weekend. Min første ferie med børnene siden skilsmissen. Jeg har aldrig haft det så sjovt med mine børn, som den weekend. Jeg har tvillinger på 4 år, og jeg er lidt i tvivl om, hvem af os, som morede sig bedst🙈

  1. Åh, hvor bliver jeg bare glad i hjertet over at læse din besked. Du og dine børn har fortjent det bedste <3

 3. Vi har også lige været i Lalandia. Dog i Billund (som kan anbefales selvom der er laaaangt derover når man kommer fra Sjælland. Meget federe end Rødby). Vi kommer der i hvert fald 1 gang årligt og vi elsker det. Alle sammen (far, mor og 5 årig pige. Dreng 3 mdr… not so much, men det skal nok komme).

  1. Jeg har faktisk også været i Billund en gang og jeg synes faktisk at de to steder er ret forskellige – Billund er mere “lækkert” imens jeg personligt synes at Rødby er mere hyggeligt. Men det er selvfølgelig en smagssag 😀

 4. Vi har også lige været der. Og, forsomme til trods-så ER det som du skriver-dage med nærvær og hygge. Vi er fan, af præmissen omgivelserne giver os. Og, det faktum, at køresfstanden er spiselig-det samme er prisen også👍
  I år måtte jeg desværre sidde i solen og læse dameblade, mens baby sov og de store tyvstartede med at badelandet, sammen med farmand. Damn den tjans😂

 5. Tak for dit indlæg! Der skal vi SÅ meget hen med vores datter på 3! Jeg troede faktisk bare det var et badeland, så er mega taknemmelig for dit indlæg! Jeg er heller ikke for fin til noget som helst – og det er da en god egenskab tænker jeg. Jeg elsker både dyre middage og teater i mit elskede Aarhus men også at komme hjem til min fødeby med Bones mad og storcenter! Og jeg elsker oprigtigt det hele!! 🙂 Så jeg er total med dig <3

 6. Vi skal afsted til Lalandia til sommer! Og her glæder mor, far og knægten på 3 år sig til nogle dage som bare indeholder leg og hygge væk fra hverdagen 😍 Vi var også afsted sidste år, og vores søn taler tit om det, så ingen tvivl om at vi skulle tilbage i år.

 7. Jeg har for et par weekender siden været i Lalandia med min søster og svoger. Bare os tre. Uden nogen børn. Dét var der flere venner, der godt nok synes var lidt mærkværdigt. Men, vi havde det SÅ hyggeligt. Og det var det vigtigste!

 8. Jeg synes fordelen ved at tage til Lalandia eller lignende steder er, at man som forældre slapper af fordi børnene hygger max. Vi tager for anden gang på et år til Holland i feriepark/badeland. Hvis vi skulle afsted som par ville vi jo vælge at bo i Amsterdam i stedet, men her ved vi at ungerne hygger sig med forlystelser og badeland og vi kan stadig tvinge dem til en tur til stranden eller måske lidt kulturelt 😉

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven