mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Vegansk One Pot Pasta med masser af smag

Jeg ved godt at vegansk one pot pasta lyder en lille smule urtekusseagtigt, men hør mig nu lige ud engang…

vegansk one pot pastaJeg har sagt det før og jeg siger det gerne igen: Jeg elsker one pot pasta! Det tager ingen tid at lave, det giver (næsten) ingen opvask og så smager det bare mega godt. Eller, det gør denne version i hvert fald.

Jeg har lavet den i en helt vegansk udgave, men hvis du er mere til det, kan den selvfølgelig sagtens laves med mejeriprodukter i stedet for de plantebaserede jeg bruger. Det er en smagssag. Eller en værdisag, om man vil. Det er i alle tilfælde ikke dét vi skal diskutere i dag, hvor det altså skal handle om at man sagtens kan lave en vegansk one pot pasta med masser af smag!

Den er super let at gå til og lov mig nu, hvis ikke du er vant til at spise vegansk, at du ikke bliver skræmt over ingredienslisten. Jeg mener, gærflager er næppe noget de fleste af jer ligger inde med og det er selvfølgelig helt fint. Gærflager bare et vegansk alternativ til når noget skal smage lidt oste-agtigt, så hvis ikke du har dem og du i øvrigt har det helt fint med ost, så bruger du bare lidt af dét i stedet. I denne ret vil jeg foreslå et par spsk revet parmesan. Til gengæld, hvis du vil holde dig på den veganske sti, så er gærflagerne altså vejen frem til at opnå den gode smag.

I det hele taget er jeg blevet helt pjattet med gærflager, siden jeg introducerede mig selv for dem for et halvt års tid siden. Det er svært at beskrive smagen sådan helt, men det giver ligesom lidt dybde og en lidt oste-agtig smag og jeg bruger det i så mange retter.

Det er nemlig noget af det allervigtigste for mig, når jeg laver vegansk mad – at det stadig skal smage godt og lækker og ikke nødvendigvis alt for grøntsagsagtigt. Børnene skal jo helst også gerne ville spise med, ikke sandt?

Vegansk One Pot Pasta

4 personer
20

Ingredienser

 • 400 gram cherry- eller blommetomater
 • 1 peberfrugt
 • 1 god håndfuld frisk spinat
 • 2-3 fed hvidløg
 • 500 gram pasta
 • 900 ml havredrik (mandeldrik kan også bruges, men det er sødere)
 • 1-2 spsk grøntsagsboullion (pulver, som tilsættes havredrikken)
 • 2 tsk maizenapulver
 • 3 spsk gærflager
 • 1 god håndfuld frisk basilikum
 • Salt og peber
 • Olie til stegning

Sådan gør du

Til en begyndelse skal du have tilberedt grøntsagerne. Skær tomaterne i to og peberfrugten i mundrette stave. Hvidløget snittes fint og de steges sammen med alle grøntsagerne i lidt olie ved god varme i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber og kom grøntsagerne over i en skål.

I samme gryde tilsættes havredrik, boullionpulver (eller en boullionterning, det er også fint), maizena og gærflager, som koges op under omrøring, hvorefter pastaen tilsættes. Hvis du bruger spaghetti, så giv den et knæk på midten, så det kan dækkes af “saucen”.

Pastaen koges efter anvisning på pakken, under omrøring af og til. Hvis du synes der mangler væde undervejs, tilsæt da lidt mere havredrik, men husk, at det er meningen at væsken skal koge ind til en cremet sauce, så vær varsom.

Når pastaen er færdigkogt smages den til med salt og peber.

Tilsæt basilikum og grøntsagerne og voila – så er der mad.

Retten kan serveres med revet vegansk parmesan – eller almindelig parmesan, hvis man bare vil have en vegetarisk version.

Det behøver ikke at være spor kedeligt at spise vegansk (måske bare et par dage om ugen) og i hvert fald med en vegansk one pot pasta som denne, så kommer man altså langt i min bog. Prøv den – og lad mig endelig vide hvordan det er gået.

Velbekomme!

.. Og hey, hvis du (heller) ikke kan få nok af cremede pastaretter, så skal du næsten også lige slå et smut ind forbi min lynhurtige cacio e pepe – den tager kegler!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven