mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Spørg mig om alt!

Damer, det er lørdag aften og jeg har det på alle måder ret langt fra sådan som jeg havde det, da ovenstående billede blev taget i sin tid. Men altså, selvom jeg har hovedet fuldt af snot og garanteret ville være bedre tjent med at gå i seng, så kan jeg simpelthen ikke få mig selv til at gøre det. Dels fordi dem jeg bedst kan lide stadig er oppe (og har en fest over at være det – tak, versus!) og dels fordi jeg (også) gik kold før klokken ramte 20.01 i går og ikke kan have dén slags siddende på mig to dage i træk…

Derfor har jeg besluttet at lave en live-spørgerunde for at holde mig vågen (og fordi det er skide hyggeligt!) 😉 Det mest oplagte ville selvfølgelig være at gøre det på instagram, som har alletiders funktion til dén slags, men mit lille influenzahoved kan simpelthen ikke holde ud at kigge ind i den lille telefonskærm så længe ad gangen, så nu bliver det her på domænet det foregår.

Så altså – fyr den af i kommentarfeltet og så lover jeg at svare asap – i hvert fald den næste times tid 🙂

Skriv din kommentar

Kommentarer (49)

 1. Hvor hyggeligt med en spørgerunde.
  Jeg vil gerne spørge om et par ting:

  Hvad er det bedste ved dit arbejde?
  Har du nogle tips til en blogger in spe?

  1. Åh det er svært at sætte fingeren på det allerbedste, for der er virkelig meget godt at sige om mit arbejde! Friheden, alsidigheden, mulighederne, lønnen og kollegaerne, for at nævne nogle få. Allerbedst er det dog, at jeg stort set altid har mulighed for at være sammen med mine børn, når de har behov. Jeg kan snildt tage en uge ud af arbejdstiden og passe et sygt barn og selvom det selvfølgelig betyder, at jeg skal arbejde om aftenen når børnene sover, så har jeg altså ikke oplevet dén form for fleksibilitet på nogen anden arbejdsplads 🙂
   Mit bedste råd er at have det sjovt med det! Hvis du gerne vil blogge, så gør det fordi du synes det er sjovt og giver dig god energi – så vil tiden vise om du har fundet dig en god (og gratis) hobby, eller om du kan være så heldig at komme til at tjene penge på det. Begge dele er gode, synes jeg.

 2. Hej Cana,
  Jdmspørgsmål:
  Min første fødsel var en lang kompliceret størrelse (30 timer) der endte med akut kejsersnit grundet min søns pH-værdi faldt. Fødslen havde stået stille i maaaaange timer, og da det så endelig rykkede sig lidt igen (og jeg nåede op på de 10 cm og kun manglede at han rykkede helt ned) så måtte vi sadle om.
  Jeg er en helt alm pige, så det piner mig jo, at forløbet blev sådan.
  Jeg vil rigtig gerne prøve at føde alm næste gang. Men vil heller ikke udsætte mig selv ell næste barn for samme oplevelse. Så et par spørgsmål:
  1) jeg har læst der er en smule øget risiko for, at det samme sker næste gang. Ved man hvorfor?
  2) hvad kan jeg selv gøre for at forhindre det?
  3) ville du selv vælge det planlagte KS?
  På forhånd tak – også for en skøn blog 💋

  1. Åh kære Sofie, det gør mig ondt at du havde sådan en oplevelse sidst – især, at det stadig piner dig! Du gjorde hvad du kunne og du er MEGA sej!
   Man ved at der kan være en øget risiko blandt andet fordi den langsomme progression kan skyldes at baby har ligget skævt i bækkenet, hvilket man af og til ser gentage sig.
   Mit bedste råd til dig er, at gå til noget fødselsforberedelse og så at holde godt liv i bækkenet ved fx at svinge godt med hofterne når du danser (eller dét der er sjovere) eller endnu bedre, ved at få rebozo.
   Det er svært for mig at råde dig til enten at vælge at forsøge med vaginal fødsel eller et planlagt kejsersnit, da det selvfølgelig afhænger allermest af hvordan du har det – og hvilke råd du får fra din læge. Personligt ville jeg dog gå ret langt for at forsøge på at få en vaginal fødsel.

   1. Sofie, hvor kan jeg genkende de tanker! Og undskyld jeg blander mig, men det lyder til at min første fødsel var ligesom din. Plus 30 timer, manglende progression og et barn der roterede skævt ned. Jeg åbnede mig ‘kun’ 8 cm og der skete simpelthen ikke mere, hvorfor jeg også fik kejsersnit efter de mange timer. Da jeg var gravid med nummer 2 havde vi en samtale med en fødselslæge (bor i Aarhus, hvor man bliver automatisk tilbudt sådan en samtale efter kejsersnit) og han fortalte at de oftest så at det lykkedes for ca 60-70 procent at føde normalt efter en fødsel med manglende progression. For mig var det også vigtigt ikke at skulle igennem sådan et langt forløb igen så fik ham til at skrive ind i journalen (den del de SKAL læse) at vi skulle have en god kommunikation til fødslen, så vi hurtigere kunne lægge en ny plan ved manglende progression igen. Hele denne lange smøre fortæller jeg for at sige, at da det så kom til fødslen af nummer 2 gik det så fint!! Alle bekymringer blev gjort til skamme og jeg fødte vaginalt og fra første ve til baby var ude gik der præcis 11 timer! Så det kan lykkes efter sådan en lang ‘dum’ fødsel første gang! 🙂

  1. Mit bedste råd er at søge alternativ behandling og få nogle gode øvelser, som du skal lave HVER dag. Hvis du bor i københavnsområdet, så tag ud til Kål og Kugler i Lyngby – de er alle penge værd!

  1. Vi gør i hvert fald vores bedste for at være gode forældre, hver for sig 🙂
   Jeg har hørt lidt af albummet og synes det er rigtigt fint 🙂 Hvad synes du om det?

 3. Har du planer om flere foredrag? Både de graviditet/baby relaterede og andre emner? Synes jeg har hørt dig snakke om, at du meget gerne ville lave flere foredrag i fremtiden 🙂

  Hilsen én der meget gerne ville have været til dit foredrag i Babysam, men lige blev gravid et par måneder for sent 😀

  1. JA! Lige nu holder jeg “kun” foredrag på forespørgsel fra biblioteker/virksomheder/private arrangementer, men jeg drømmer om at holde en foredragstourne på et tidspunkt 🙂

 4. Hej Cana!

  Jeg hsr spørgsmål af en måske lidt atypisk karakter… Jeg mener, at have læst at du på et tidspunkt fik en plads på en uddannelse, som du endte med at takke nej til. Hvad gjorde du dig af overvejelser, hvad vejede tungt, og hvordan kom du frem til det rigtige?
  Jeg er selv næsten halvvejs i en uddannelse, men tumler noget med, om jeg skal skifte spor, til noget helt andet – og er i den forbindelse i tvivl om, hvilke spørgsmål der er vigtige, at stille sig selv. Hvis du har et, hvad ville dit råd til mig så være?
  Rigtig god bedring, og tak for en dejlig blog!

  1. Åh jeg ved sørme ikke hvilke spørgsmål der er vigtige at stille sig selv. Jeg er nok meget intuitiv og jeg tænkte derfor mest på, hvad det ville betyde for mig – på kort sigt – at tage uddannelsen, frem for at lade være. Og så tænkte jeg på, hvordan jeg mon ville have det på mit dødsleje, hvis jeg tænkte tilbage på at have gjort det ene eller det andet? 🙂 Det sidste virker altid ret godt på mig, når jeg har svært ved at træffe store (eller små) beslutninger 🙂

  2. Hej Mie
   Jeg byder lige ind her, idet jeg netop har valgt at droppe ud halvvejs igennem min bachelor uddannelse.
   Jeg tror at det vigtigste spørgsmål jeg stillede mig selv var, hvorfor jeg ikke ønskede at fortsætte, og hvilke følelser jeg havde omkring det. Jeg så bl.a. også på, om det var mine egen eller omverdens opfattelse der var med til at påvirke mig. Jeg lavede en for/imod liste og arbejdede ud fra den, og borede meget i hvad det var der vægtede tungest og mærkede efter. Jeg havde så mange tanker, så det var vigtigt for mig at få dem skrevet ned og talt det igennem med nogen. Jeg kan anbefale dig at kontakte studenterrådgivningen som kan hjælpe, hvis du ikke lige har nogen i din omgangskreds du kan/vil bruge. Efter jeg havde talt det igennem igen og igen, mærkede jeg efter hvordan jeg ville have det med tanken om at fortsætte på studiet kontra at stoppe. For mig, havde jeg det næsten dårligt ved tanken om at skulle tage ud på studiet igen, og den vigtigste faktor var, at det helt grundlæggende ikke bragte mig glæde at være der. Jeg havde været i tvivl on/off i et halvt år, inden jeg begyndte at overveje at stoppe, og jeg tænker at hvis man er virkelig i tvivl, så er man det i sidste ende nok ikke alligevel?
   Det blev en lang smøre, jeg beklager hvis det belv lidt rodet, men jeg håber at det kan hjælpe dig lidt på vej. Held og lykke 🤗

 5. Har du nogen gode råd til en førstegangs gravid der kan føde når som helst og som er liiiiidt nervøs for det med en fødsel? Det virker jo umenneskeligt det jeg skal gå igennem om lidt😂👍🏼

 6. Hej Cana.

  Elsker at følge din blog og dine tanker om verden, tak fordi du deler (:

  Jeg kunne godt tænke mig at spørge dig hvad du synes, er den største udfordring ved at blive og være mor?
  Både ift, den fysiske proces (graviditet, fødsel, en “ny” krop) men også den rent mentale (identitet, parforhold, opdragelse).

  Stort fan-kram herfra

  1. Årh – fankram lige tilbage!!
   Denabsolut største udfordring for mig har været, at jeg glemte mig selv totalt, da jeg blev mor! Dernæst, så har det manglende søvn også været en kæmpe røver for mig. Men altså, at baby pludselig fyldte så meget, at jeg ikke havde plads til mig selv, var virkelig svært og det har taget mig mange år, at forstå, at det var dét, der var på færde.

 7. Mojn, fellow sønderjyde her. 😄 Største savn ved Sønderjylland?
  Og et godt tip til en krop der 6 mdr efter fødsel knap nok kan gå uden ekstrem træthed og øm i kroppen?

  1. Åh det største savn er helt klart til mine veninder og familie i Sønderjylland! Jeg ville give min højre arm for at bo tættere på mine niecer, som jeg desværre ser alt, alt for lidt.
   Hm, mit gode råd til kroppen afhænger selvfølgelig af hvordan du sover om natten og hvordan du i øvrigt har det med dig selv, men det lyder som om du skal forkæle dig selv – både med velvære og med træning, der føles godt o gør dig stærk uden at du skal svede alt for meget for det <3

 8. Har du nogle gode råd til en ny-blogger? Erfaringer fra da du selv startede som blogger 😊 Jeg er startet op via bloggersdelight… Men kvinderudenfilter har også været i mine overvejelser.

  1. Mit bedste råd er bare at blogge på en måde, som føles godt for dig 🙂 Jeg startede selv hos Bloggers Delight i sin tid. Jeg tror ikke det gav mig flere læsere end dem jeg selv “fandt” via øvrige sociale medier, men til gengæld var de vildt fede da jeg havde fået læsere nok til at kunne begynde at tjene en skilling på mit foretagende 🙂 Altså – indtil de ikke var det for mig mere 😉

 9. Hej Cana
  Hvad gjorde du da du fandt ud af at du havde glemt dig selv efter du fik børn? Jeg får mega dårlig samvittighed over at jeg nogen gange føler behov for bare at være mig, fordi man jo tænker, at sådan er det bare at have børn. Men er det ikke okay at føle sådan ? Jeg har svært ved at give mig selv lov til at prioritere tid til mig. Måske er det også bare sværere fordi jeg først har fået mit første barn med 33 år og har været vant til at gøre hvad jeg ville altid. Knus Malene

  1. JO, det er mega okay at føle sådan! Men det er også pisse svært. Det bedste jeg har gjort for mig selv og for at få styr på mine følelser har uden tvivl været, at gå til psykolog. Det er pissedyrt, men for mig har det været alle pengene værd 🙂

 10. God aften – sikke en hyggelig spørgerunde 🌸

  Når nu Simon ikke selv har børn, kunne du så forestille dig at få børn med ham? Eller ønsker han ikke sine egne?

  1. Jeg kunne måske godt forestille mig det – måske ikke. Vi er ikke rigtigt der hvor vi overhovedet overvejer det 🙂

 11. Godmorgen Cana
  Ved godt det ikke er lørdag mere, men jeg tager chancen alligevel 🙈 For jeg MÅ bare vide, hvor jeg kan få fat i den YSL pung du har fået af Simon? (Eller i hvert fald en der ligner 😆😂)
  God søndag til dig!

  1. Se nu har jeg jo ikke selv købt den, så jeg ved desværre ikke lige hvor den er købt, men ysl.com kunne være et godt bud 🙂 Ellers er mytheresa.com ofte også gode på ysl 🙂

 12. Håber der kommer en ny spørgerunde, da jeg gerne vil spørge om noget mht. at du har fået udgivet bøger.
  Hilsner
  Pernille

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven