mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Annonce

Januarudfordring: Elsk dit smil

Elsk dit smil, vis det frem og brug det aktivt. Du er nemlig ikke alene smuk når du smiler – du gavner også både din egen og andres sundhed!

elsk dit smil

“Smil til verden og verden smiler til dig” siger det gamle ordsprog, og som de fleste af os nok har erfaret, så holder det ret godt stik. Smil og positiv energi avler ofte mere af samme skønne skuffe og derfor er ét af mine mål – udover dem jeg skrev om forleden HER – at jeg vil smile mere. Jeg vil elske mit smil og passe på det, så godt jeg overhovedet kan.

Det her med at passe på sit smil er faktisk noget jeg synes er enormt vigtigt, men det er på én eller anden måde også lidt svært at snakke om, fordi det er (blevet gjort til) et meget privat anliggende. Alligevel vil jeg forsøge at sætte lidt flere ord på det, lidt længere nede i blogindlægget. For nu skal det dog handle om det der smil og om nogle af de gode egenskaber det har.

Du er smuk, når du smiler

Der var engang hvor jeg var ret ked af mit smil. Ja, hvor jeg nærmest følte at jeg var grim, når jeg smilede. Dels fordi min ene fortand sidder pil-skævt og dels fordi jeg havde fået bildt mig ind, at jeg “så tyk ud” når jeg smilede. Det var selvfølgelig da jeg var teen-ager, men alligevel. Jeg var sgu da ikke grim, når jeg smilede, for det er ingen. Et smil – når det er ægte og vi går ind i det, helt uden forbehold – er efter min mening noget af det smukkeste vi mennesker kan præstere.

Det er sundt at smile

Ikke alene er det smukt at smile, men det er også sundt. Når vi smiler frigiver vores hjerne nemlig naturligt dopamin, som udover at give os en lille my af lykkefølelse, også hjælper os til at opnå bedre indlæring og hukommelse. Bare ved at smile!

Du hjælper andre når du smiler

Som en lille ekstra-bonus, så er det faktisk ikke kun din hjerne, der udløser dopamin når du smiler – det gør hjernen på den du smiler til også! Tilmed er det sådan, at vi altid kopierer de ansigtsudtryk vi mødes af og på dén måde, kan man ved at smile til andre hjælpe dem til også at smile. Ja, måske kan man endda få dobbelt-op på dopaminen og dens gode egenskaber, når man både giver og får smil på samme tid? Det er i alle tilfælde min egen lille lommeteori, som jeg har tænkt mig at gå 2019 i møde med.


Vores smil er altså ikke alene sjove, skønne og smukke, men også direkte sunde for os at dyrke. Netop derfor, synes jeg det er så pokkers vigtigt, at vi passer på vores smil. Underforstået; at vi passer på vores munde.

Ja, d’damer, I har nok gættet det allerede; vi skal simpelthen tale lidt om mundhygiejne. Jeg ved godt at det ikke er det mest sexede emne i verden og at det i øvrigt også er en privat sag for rigtigt mange af os, men ikke desto mindre er det vigtigt. Fordi det er vigtigt at smile. I ved, sådan rigtigt.

Det har alle dage været vigtigt for mig, at have rene tænder og jeg har således troligt børstet mine tænder morgen og aften så længe jeg kan huske. (Ligesom de fleste andre, vil jeg tro). Derudover har jeg – ærligt talt – ikke skænket mine tænder den helt store tankevirksomhed. Okay, jeg bruger da tandtråd i ny og næ, men stensikkert ikke så ofte som min tandlæge ville anbefale mig det. Og det er sgu da egentlig lidt dumt, når man tænker over hvor kort tid det rent faktisk tager… Jeg mener, selvfølgelig ville mit smil stadig kunne bringe glæde – både hos mig og hos andre – hvis pløkkerne pludselig rådnede og faldt ud, meeeen jeg vil nu engang hellere have et stærkt sundt smil, end ét, der er ved at falde fra hinanden. Og så skal bisserne altså passes på!

Fordi jeg elsker at smile og samtidig (selvfølgelig) gerne vil passe på mine tænder har jeg således takket ja til at være med i en kampagne, Tanuar, som netop handler om at sætte fokus på vigtigheden af vores smil, her i begyndelsen af det herrens år, 2019.

Som en del af kampagnen er jeg blevet stillet den udfordring at jeg – i to uger – skal være en duks med mine tænder og jeg synes simpelthen at det kunne være så hyggeligt hvis I ville være med. Forhåbningen er selvfølgelig, at vi (hvis I vil være med) i løbet af de to uger, gerne skulle forbedre vores vaner omkring min mundpleje. Men lad os nu se hvordan det kommer til at gå…

Udfordringen går ud på at man skal:

  • rense imellem tænderne før hver tandbøstning
  • børste tænder med en blød tandbørste
  • børste tænder morgen og aften
  • bruge 2 cm tandpasta per tandbørstning
  • børste i 2 minutter per tandbørstning

Et par af punkterne er super-lette for mig at overholde, fordi de i forvejen er en del af min rutine, men derfra går det altså stødt ned ad bakke. Jeg lærte engang som barn, at man kun skulle bruge tandpasta svarende til en ært, så her med de to lange centimeter tandpasta jeg skal bruge, har jeg altså allerede nu lært noget. Dernæst bruger jeg ingenlunde to minutter, hver gang jeg børster tænder (til trods for at jeg godt ved, at det er det anbefalede). Og til sidst: at skulle rense imellem tænderne inden hver evig eneste tandbørstning? Det anede jeg ikke at man burde. Altså, virkelig ikke og jeg tror det bliver super svært for mig at huske det, men jeg tænker, at det simpelthen må være noget med at lægge tandrenserne sammen med min tandbørste, så jeg forhåbentligt (bedre) kan huske at få det gjort.

Til mit held siger de gode folk fra GUM, som står bag hele Tanuar-kampagnen faktisk, at det er nok at rense imellem tænderne bare én gang dagligt (som jeg heller ikke gør lige pt – langt fra!), men at det bedste altså er, at gøre det inden hver eneste tandbørstning. Dét fordi en almindelig tandbørstning kun renser 3 ud af 5 flader på tænderne. De øvrige to flader kan man kun nå med tandtråd, tandstikkere eller mellemrumsbørster, så hvis de skal være rene, så er der ingen vej udenom.  Når dét så ovenikøbet sidestilles med at mundens sundhed og kroppens sundhed faktisk hænger sammen – både fysisk og psykisk, som jeg allerede har været lidt inde på – så virker det næsten for dumt ikke at give det et forsøg, at give den daglige mundplejerutine et lille nøk opad. Såeh… Nu prøver vi sgu!

Jeg kommer til at holde jer løbende opdaterede på udfordringen ovre på instagram (hvor GUM også som en del af kampagnen donerer 5 kroner til SMIL-Fonden for hvert billede vi uploader med #elskditsmil) og så tænker jeg at samle op herinde, når de to uger er gået. Lyder det ikke sådan nogenlunde til at have med at gøre?

elsk dit smil elsk dit smil

Elsk dit smil – og pas godt på det.

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

  1. Nu kommer jeg måske til at lyde møghellig, men det er ingen udfordring for mig, for det beskriver sådan set meget godt min faste rutine. Jeg vil dog indrømme, at jeg ikke vidste, at man burde rense som sådan FØR tandbørstningen – jeg har altid brugt tandtråd efter. Så måske dét skulle blive min udfordring: at få byttet rundt. Men ellers bruger jeg tandtråd både morgen og aften, hvor jeg naturligvis også børster tænder – i cirka 3 minutter ad gangen. Netop for at passe på mit smil og mine tænder, hvis hvidhed alle altid kommenterer. 😀 Det var faktisk også meget grundet kærligheden til mine tænder, at jeg i sin tid stoppede for good med at ryge.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven