mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Annonce

En positiv forskel

Jeg kan lige så godt lægge mig fladt ned og sige, at det simpelthen ikke er gået særligt godt for mig med at leve op til min lille januar – eller tanuar – udfordring, som jeg fortalte jer om for nogle uger siden (HER). Eller, det er i hvert fald ikke gået ligeså godt som jeg havde forestillet mig at det ville gøre.


Udfordringen fra GUM gik i korte træk ud på at jeg i to uger skulle:

  • rense imellem tænderne før hver tandbøstning
  • børste tænder med en blød tandbørste
  • børste tænder morgen og aften
  • bruge 2 cm tandpasta per tandbørstning
  • børste i 2 minutter per tandbørstning

Egentlig havde jeg forventet, når nu jeg praktisk taget kun skulle ændre på ganske få ting ved min rutine omkring min mundhygiejne, at det ville være ret let, men virkeligheden viste sig altså at være en ganske anden. Jeg tror måske det hænger sammen med at min rutine omkring tandbørstning ligger så indgroet på rygraden af mig, at den altså ikke sådan lige lader sig ændre – selvom det er til det bedre.

For eksempel har jeg flere gange glemt at bruge de to centimenter tandpasta, ligesom jeg altså også – temmeligt mange gange – har glemt at rense imellem tænderne i forbindelse med min tandbørstning. Særligt om morgenen, hvor jeg både sørger for min egen og drengenes tandbørstning i samme armbevægelse, har jeg haft svært ved at huske den lillebitte ekstrapleje til mig selv. Måske handler det om (ned)prioritering eller måske er det bare indgroede vaner – jeg ved det ikke helt, men jeg ved, at det har været meget, meget sværere end jeg troede.

Til gengæld så har al denne her italesættelse gjort mig væsentligt mere bevidst omkring min mundhygiejne og med de ting udfordringen trods alt har lært mig undervejs, er jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg i fremtiden vil blive og være (endnu) bedre til at pleje min mund, end jeg har været det tidligere. Dét fordi jeg trods mine vanskeligheder undervejs i udfordringen, alligevel er kommet ret godt på vej og selvfølgelig fordi det i sidste ende er sundt for både krop og sjæl.


Bonusinfo: For hvert billede der uploades på instagram (i januar) med #elskditsmil donerer GUM 5 kroner til Smil Fonden. 


Ikke alene er det sundt for vores psykiske velvære at passe på vores mund, så vi kan smile stort mod både sol, selfiekamera og mennesker vi møder på vores vej. Det er faktisk også sundt i mere traditionel fysisk forstand. Man har nemlig – som I kan læse i artiklen HER hvis I har lyst – fundet ud af, at god mundhygiejne faktisk kan nedsætte antallet af infektioner efter operationer med omkring 50%. Det handler simpelthen om, at vi har mange bakterier i kroppen, som – særligt når vores immunforsvar er på hårdt arbejde andetsteds – kan transporteret rundt i kroppen, hvor de kan sætte sig som infektioner. Dét synes jeg eddermamer er vildt at tænke på og selvom vi selvfølgelig ikke allesammen render og bliver opererede hele tiden, så kan jeg alligevel ikke lade være med at tænke på, at det sgu nok ikke er givet helt skidt ud, at gøre en lille ekstra indsats. Ikke alene for mundens – og smilets – skyld, men altså også for den generelle sundheds skyld.

Det giver så god mening at gøre den lille ekstra indsats det kræver og efter jeg fik en hulens masse gode råd til hvordan jeg kunne blive bedre til at huske at rense imellem tænderne (efter at have efterspurgt dem på instagram), lader det faktisk til fortsat at gå fremad. Jeg er ikke helt i mål, som klassens duks over tip-top mundhygiejne, men jeg er væsentligt bedre i dag, end jeg var det i går og dét synes jeg bestemt ikke at man skal kimse ad. Så selvom det måske kan virke en lille smule tosset, så vil jeg gerne lige tillade mig at slutte indlægget her af med at sende en kærlig tanke og et tak til de gode mennesker fra GUM, som i sin tid besluttede at det var en god idé at markedsføre sig igennem min blog og instagram. Jeg tror sgu helt oprigtigt, at det har gjort en positiv forskel i mit liv. Om ikke andet, så i hvert fald for mine tænder.

Det bedste råd jeg fik har uden tvivl været, at have enten tandtråd eller tandrensere med i håndtasken. På dén måde kan jeg rense tænderne i løbet af dagen, hvis jeg nu (eller når jeg nu) har glemt det om morgenen. 

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven