mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

På højde med en 2-årig…

Ikke sjældent har jeg hørt mig selv sige, at alle altid burde have en 2-årig i huset. Dét fordi 2-årige for mig at se, er de sjoveste, mest nuttede børn jeg overhovedet kan komme i tanker om. De fleste 2-årige har sådan nogenlunde styr på motorikken, men ofte stadig på stadig på sådan en lidt babyfed og klodset manér, hvor de stadig kan snuble uden andre forhindringer end egne ben (ja, okay, dét kan jeg sådan set også selv, efter et par cocktails, men dét er selvfølgelig i en helt anden – og overhovedet ikke nuttet – liga). Der er også dét med sproget, som de fleste 2-årige efterhånden kommer til at få ret godt styr på. Alligevel tror jeg ikke der findes én eneste 2-årig som ikke på nærmest daglig basis kommer til at sige ét eller andet hysterisk morsomt. For eksempel pludselig råber op om at man ikke må få “tissekoneslim” på fingerne, når man står i køen i fakta, hvor barnet lige har fået øje på 10-sekunders-limen, der står ved kassen…

Som kirsebærret på toppen er 2-årige stadig totalt umiddelbare og man kan altså roligt regne med at “what you see is what you get”. Hvis barnet griner, er det fordi noget er sjovt og hvis barnet stikker i et hyl og kaster sig på gulvet som en flitsbue – ja, så er det fordi barnet er vredt. Ofte ganske uhensigtsmæssigt, set med voksne øjne, men for barnet er følelserne totalt ægte og jeg synes det er kæmpeskønt. (Det sidste selvfølgelig især, fordi jeg ikke længere selv har en 2-årig, som dagligt sætter mig på prøve).

Men – nu kommer vi til sagen. Det er eddermamer også sjovt at have børn på 4 og 7!

På alle mulige måder og af endnu flere årsager – og forleden gik endnu én gået op for mig. Min store Jens introducerede mig nemlig til et program på DR Ultra, som bogstaveligt talt fik mig til at trille rundt i sofaen af grin. Det er Ultras Sorte Kageshow, som i sin enkelhed går ud på at fire børn fordelt på to hold, skal dyste om at lave de bedste kager – i komplet mørke. For at det ikke skal være for let, laver de to værter alverdens yderligere udfordringer og skræmmende indslag undervejs og det er seriøst hysterisk morsomt! Selvfølgelig kun fordi børnene der er med i programmet, også synes det er sjovt, selvom de bliver skræmt fra vid og sans 😉 Ja ja, jeg ved godt at det er totalt klovnekomik og at der ikke er meget kultiveret forfattertype over dét, men jeg skal ikke være bleg for at indrømme, at jeg muligvis har virkelig plat humor.

Uanset mit niveau af humoristisk kultivation, så elsker jeg, at jeg rent faktisk grine – helt ægte – over noget jeg ser sammen med mine børn. Hvis ikke det er bedre, end at have en 2-årig, så er det i hvert fald på højde med!

Skriv din kommentar

Kommentarer (6)

  1. Tak for at minde mig om, hvor sjov det OGSÅ er med en 2-årig, for DET er det!! Men sgu også hårdt med de ekstreme humørsvingninger, når der også er en baby, en 9-årig og en hormon ramt teenager i huset.. suk. Igår spurgte min 2-årige; “hvor går z’erne hen når man snorker? Jeg kan ikke se dem” 😂

  2. Har fornyeligt stået i netto med min datter, der glad kom løbene i mod mig i mens hun sagde: ‘Se mor, en pik-tandbørste! Jeg elsker pik!’ (Sagt med julelys i øjene af glæde). Hun mente selvfølgelig pink – lidt uheldigt ord at undlade et n i😅

    Derudover er Det Sorte Kageshow et af de sjoveste programmer jeg længe har set! Elsker hele konceptet!

    1. AHAHAHA!!! En pik-tandbørste?! Det er nok noget af det sjoveste jeg længe har hørt, ha ha – godt det ikke var en elektrisk tandbørste hun havde fået øje på – så havde det for alvor været pinligt 😀

  3. Sidste år vandt Det Sorte Kageshow i øvrigt en International Emmy Kids award for bedste underholdning til børn – så helt ukultiveret er det altså ikke 😉 Jeg elsker det også – og jeg har ingen børn 😃

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven