mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Misforståede juleplaner…

Sikke altså en farlig larm der blev i mit kommentarfelt, da jeg forleden skrev om at jeg ikke skal holde traditionel jul i år. Nogle – de fleste – støttede op og gav mig virtuelle high-fives for at mærke efter (og følge) egne ønsker og behov, imens andre – de færreste – syntes at jeg var en klovn. Og så var der alle dem midt i mellem, som med al tydelighed havde misforstået mit indlæg. Eller overforstået det, måske nærmere, fordi de tilsyneladende havde en fornemmelse af at vide hvad jeg så rent faktisk skal (eller ikke skal) nu hvor jeg ikke har tænkt mig holde jul, hverken med børn eller familie. Lynhurtigt kan jeg godt afsløre, at ingen gættede rigtigt 😉

Buttom line er, at jeg skrev om, at jeg ikke holder jul i år, fordi jeg ikke skal være sammen med mine børn. Samtidig nævnte jeg at jeg (selvfølgelig) er ked af ikke at have muligheden for at være sammen med mine børn juleaften og at jeg – på baggrund af dén følelse – har etableret en indsamling på mødrehjælpens vegne. Ikke så meget andet end dét.

Men bare fordi jeg ikke skal holde traditionel jul, med familie og juletræ og hjemmelavet konfekt, så betyder det altså ikke at jeg har tænkt mig at sætte mig i et hjørne og græde, som rigtigt mange insinuerede. Slet ikke faktisk og de af jer, der har læst med hos mig længe, ved også godt, at dén taktik trods alt også ville ligne mig usædvanligt dårligt. Jeg er en do’er og hvis der er noget jeg er opsat på, så er det altid at få det bedste jeg nu engang kan, ud af enhver given situation. Også dén situation der hedder “jeg-kan-ikke-være-sammen-med-mine-børn-juleaften”.

Derfor kiggede jeg for nogle måneder siden, da det gik op for mig at den fælles juleaften var blevet aflyst, Simon dybt i øjnene og spurgte om han ikke ville med på kærestetur henover julen. Det ville han heldigvis gerne og således skyndte vi os at booke billetter til både fly og hotel til tre dage uden andre planer, end at gøre hvad man nu gør, når man er kærestepar på hotel 😉 Nårh ja, og så tager vi ud og spiser fint juleaften, inden vi flyver hjem igen morgenen efter, så vi kan blive klar til at tage imod drengene når de kommer retur fra deres far.

Der skal ikke være nogen tvivl i verden om, at jeg aller-, allerhelst ville holde jul sammen med mine børn, men når nu landet ligger som det gør og jeg i øvrigt også selv har taget del i at rede dén seng jeg ligger i, ja, så synes jeg faktisk at det her alternativ er ret godt. Så godt, at jeg glæder mig helt vildt meget, faktisk. Ikke til julen som sådan, men til tid og kærlighed – og til børn, der heldigvis kommer hjem igen.

… Og så vil jeg i øvrigt gerne endnu engang minde jer om at I, når I nu alligevel sidder med telefonen i hånden (som mit statistikprogram fortæller mig at omtrent 85% af jer gør) bare skal sende en SMS med teksten CANA 50 eller CANA 150 til 1272 for at støtte Mødrehjælpens Julehjælp med henholdvsist 50 eller 150 kroner. Det betyder en verden til forskel for de børn der får glæde af pengene, skulle jeg hilse at sige. 

Skriv din kommentar

Kommentarer (15)

 1. inde i mit hjerte gør det så ondt at jeg den 24 skal sige farvel til min datter og hav en god juleaften. for hendes ene tætteste puslespilsprik er den dag knækket af og ikke sammen med hende. Hvor den anden del af puslespillet er samlet til juleaften. Min største trøst er dog hvor fedt jeg ved hun eller får det og leg hele dagen med hendes ynglings kusine. Havde jeg haft en kæreste og stikke af sammen med havde jeg ikk tøvet et sekund med at gøre, for i sidste ende er julen kærlighed og når ikk man kan være sammen med sine børn, så må romantisk kærestetur da ligge lige efter. <3

 2. Jeg er helt paf over, at flere mener, at det er synd for resten af familien, at man ikke ønsker at fejre jul. Altså hva’?! Der er da ingen, der ejer hinandens tid? Folk er så optaget af “plejer” og “burde”. Bare stop det. Også den fordømmende tone. Tak.

  Jeg er også skilsmisseforælder og min kæreste og jeg gjorde sidste år præcis det, som I gør i år – nemlig at tage væk og indhylle sig i kærestetid. Det var fantastisk! Og virkelig godt til sjælen. Vi regner med, det bliver en tradition i de fremtidige børnefrie jule. Og heldigvis mødte vi kun forståelse fra vores familier. God (knalde-)jul til jer ❤️

 3. Min kæreste og jeg gjorde det samme for to år siden. Vi bookede hotel i Hamborg og prøvede begge – for første gang – at holde jul i udlandet. Og vi havde en fantastisk tur! ..selvom det ikke var traditionel jul 🙂
  Selvfølgelig ville vi allerhelst have holdt jul med min søn, men det er desværre ikke hvert år, at det kan lade sig gøre ❤

 4. Jeg tager virkelig hatten af for at du er så åben over for hvad du gør og hvordan du har det med det. Jeg skal selv holde min første jul uden mine børn, selv om det er 4 år siden deres far og jeg gik fra gik fra hinanden. Det er virkelig ØV, og jeg havde også sagt jeg ville flyve væk juleaften. For juleaften er bare ikke juleaften uden børnene. Men det er bare ikke helt det samme at flyve væk når man er alene.
  Jeg forsøger at forkyndere på at juleaftenen i år er den 21. Samt glæde mig til næste jul.
  Nå, men tusind tak for dit indlæg. Så er jeg ikke den eneste der har det sådan.

 5. Igen skal kun lyde et højlydt ENIGT Glædelig jul, på alle de måder vi vælger at være i den /fejre den
  OG
  må blot tilføje at naturligvis kan din version også udvides selvom den er uden en kæreste ved sin side- min første oplevelse med det er netop i år, første år uden børnene, rejse ud til sol og varme- dog uden kærligheden ved min side, men ikke uden at det alligevel bliver varmt, dejligt og fyldt med juleglæde.

  Glædelig jul til her alle- og god rejse til jer

 6. Jeg kan relatere så meget til den beslutning!
  Jul uden mine børn var komplet ligegyldig. Jeg har gjort det to gange nu og er begge gange endt med at være alene med min kæreste. Vi har hygget med lækker mad og vin og det har været den bedste beslutning. Jeg sidder heller ikke og tuder i et hjørne – men julen ER ikke den sammen uden halvdelen af ens hjerte og derfor er gør du det eneste rigtige. Ud og lav en ny juletradition for de år du ikke har ungerne ❤️

 7. Pudsigt, jeg synes også kommentarfeltet virkede helt skørt, men så tænkte jeg, at jeg måske havde misforstået noget 😄.
  Men jeg var tilsyneladende helt med – rigtig god 2 mands-jul the untraditional way 💯👏🏻

  – A

 8. Om julen vil jeg bare sige, at man jo skal gøre, som man har lyst til. Dog vil jeg sige, at julen for mig er meget andet end børnenes fest. Så selvom man ikke på den ene aften er sammen med sit eget afkom, så er der måske andre i ens liv, der gerne vil glædes ved ens selskab. Det kunne være egne forældre, søskende, niecer og nevøer, ens søde mormor eller onkel Svenne fra Skagen. Jeg forstår ethvert afsavn, men kun at se julen som børnenes fest er lidt fattigt, synes jeg. Det er alle menneskers fest, hygge og samlingspunkt. Selvfølgelig har man ret til at gøre, hvad man vil, men en dag er dine børn voksne, har måske kærester og de skal tilbringe julen hos kærestens forældre hvert andet år. Det er en skam ikke at fejre julen, selvom den måske ikke bliver, som man havde håbet. Det er at snyde sig selv for oplevelser.

 9. Sejt, du står frem med din fortælling.

  Jeg gør præcis det samme. Det gør sgu for ondt at fejre jul uden dem. Jeg tænker altid på de mennesker, der vælger at få børn med en ny og dermed skal fejre jul hvert andet år med sin “nye” familie uden sine “delebørn”. Det kan jeg slet slet ikke rumme at skulle gøre. Det må være en facade uden lige, man skal sætte op hver gang.

  1. Det er også hårdt skulle jeg hilse og sige, der mangler virkelig noget og jeg har kunnet få helt dårlig samvittighed over at hygge med mine yngste børn uden deres storebror 🙁
   Han har dog aldrig udtrykt at det var et problem for ham, men det bliver bare aldrig rigtig fedt – heller ikke selvom han nu er teenager…

 10. JEG forstår dig sgu godt!
  For 12 år siden gik min ex og jeg fra hinanden og året efter skulle jeg for første gang holde jul uden min søn (første år holdt vi det sammen, men han fandt hurtigt en ny kæreste som blev gravid og så var der lissom ikke længere så meget plads til de nære relationer os imellem). Jeg holdt det hjemme hos mig, sammen med mine forældre og det var en ynkelig forestilling hvor jeg gik i seng kl. 22 heartbroken. Havde jeg haft en dejlig kæreste havde jeg gjort det samme som dig!
  Et par år efter fandt jeg sammen med faren til mine to andre børn, og første år sammen holdt jeg faktisk jul nede hos hans forældre fordi sønnike var hos sin far – og det var super hyggeligt og meget julet!
  Vi er så lige blevet skilt (som i: for under en måned siden) og han flytter 1. januar, så vi holder jul her sammen.
  Vores plan er, at gøre det fremover så jeg HÅBER den holder, men ved jo af erfaring, at der kan ske meget selvom intentionerne er gode 🙁 🙁
  Kudos til dig og jeg forstår simpelthen ikke folks behov for at kloge sig på andres liv på den måde….
  Glædelig jul og skønt du har mulighed for, at din – omend alternative – jul bliver fyldt med kærlighed <3

 11. Så fik jeg endelig surfet din blog🌊🏄‍♂️💪 -@instagram💻 @nysgerrig🧐 @mitførstebesøgpåenblog🙈 @mitførsteindtryk – du skriver jo fantastisk👌 god mulighed for indlevelse hos dem som læser med.😉
  – jul u/børn er bare anderledes, bliver aldrig det samme🎄 – heldigvis blev det til julehygge hos mig m/børnene i weekenden inden juleaften.❤️ Amsterdam skal helt klart besøges✈️ – den er på min to-do liste for 2019📇 Godt nytår til dig, Cana..☄️💥

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven