mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Juleblues?

Nu har jeg set det flere steder, det her med “jule-blues”, som tilsyneladende er blevet et begreb vi slynger om os, alt imens vi slår mave og forsøger at “komme os” over julen. Jeg har ikke helt forstået om det handler om, at man er ked af at julen er slut, fordi den har været så hyggelig, eller om det handler om, at man sådan helt overordnet synes julen har været svær at komme igennem – af den ene eller den anden årsag. Til gengæld ved jeg, at jeg har det helt og aldeles anderledes.

Faktisk har jeg sjældent været så lykkelig, som jeg har været det i dag.

Som I – og resten af Danmark tilsyneladende – nok ved, fejrede Simon og jeg juleaften i Amsterdam og selvom der ikke var meget jul over det, så havde vi en dejlig, dejlig aften. Ja, faktisk havde vi nogle rigtigt dejlige dage, for vi var der faktisk i hele tre dage, således der var tid til både at udforske byens pæne og – ahem – mindre pæne områder, if you know what I mean 😉 Jeg har ikke været i Amsterdam i noget der minder om små 25 år, så jeg var  helt på røven over hvor fuldkommen vidunderlig byen er. Ja faktisk vil jeg næsten gå så vidt som til at sige at den – fraset lugten – er min nye yndlingsby. I hvert fald er det stensikkert at jeg skal tilbage og hvis nogen skulle være interesserede i anbefalinger til både det ene og det andet, så sig endelig til, så strikker jeg gerne en lille mini-guide sammen til jer.

På 1.juledag tog Simon og jeg hinanden i hænderne og tog hjem for at tage imod børnene, som kom hjem med kys og kram og søde gaver. Og selvom børnene selvklart var noget matte i sokkerne ovenpå en sen juleaften dagen forinden, så havde vi nogle hyggelige timer og alt var nøjagtigt som det skulle være.

Dagen efter – i går – havde vi budt vores nærmeste til julefrokost og altså, hvor er jeg glad for at vi valgte lige akkurat dén løsning, fordi det gav drengene lidt ro til stadig bare at være hjemme, samtidig med at vi fik set og krammet familien, sådan som det sig hør og bør i den søde juletid. Det var – selvfølgelig – også en lille smule hektisk med så mange mennesker i vores relativt lille lejlighed på fjerde sal, men allermest var det dejligt. Næsten ligeså dejligt, som det har været i dag.

For hold nu kæft, hvor har i dag været dejlig. For at illustrere hvor dejlig, kan jeg for eksempel afsløre at jeg har fået mig en lille lur på sofaen. (JA, JEG HAR FÅET EN LUR. I SELSKAB MED MINE BØRN!) For nogen virker det måske som noget lidt fjollet at råbe op om og gøre en ting ud af, men for mig, som siden jeg blev mor for syv-et-halvt år siden, har ønsket mig at tage en lur sammen med mine børn, var det som en drøm der blev til virkelighed. Okay, børnene sov godt nok ikke sammen med mig, men de så film og byggede lego og kom af og til over for lige at nusse mig på kinden og vise mig deres nye kreationer – uden jeg behøvede andet end at åbne et enkelt øje og brumme ét eller andet om at det var sejt.

Vi har leget med legetøj, bygget lego, tegnet, været på legeplads, danset, lavet hjemmebiograf, drukket varm kakao med flødeskum og spist rester til både morgen- middags- og aftensmad og det har været helt perfekt. At drengene – stort set hele dagen – har enedes, leget og været hinandens allierede, imens Simon og jeg har kunnet se til, være med og holde i hånd på sidelinjen, er noget af det aller-, allerbedste jeg overhovedet kan forestille mig.

Jeg er slet ikke ked af at julen den er forbi, men hvor ville jeg ønske at vi kunne få bare et par dage mere som i dag, for det har virkelig været fantastisk og jeg håber sådan for jer, at I har det på samme måde som mig – eller bare noget der minder om.

Skriv din kommentar

Kommentarer (4)

 1. Her havde jeg en skøn dag og aften med min yngste og hans skønne kæreste og deres snart to-årige temperamentsfulde skønne datter🎅😍 Bare os fire, vi hyggede og havde forventningsafstemt vores ønsker til en rar aften. Vi kom også sent i seng og op til sådan ca brunch tid med pandekager, brød og masser masser af frisk juice! for Jeg gik en sloejuicer julegave af hele min familie🙋 også af de børn – voksne- der ikke var her og af min mor, der foretrækker at side hjemme i sin egen meget varme stue og hygge med sit tv
  Nå, men nu kan jeg godt glæde mig til det nye år, for så kommer lyset trofast tilbage☀🌸🌼🙆

 2. Fantastisk læsning, Cana ♡ følte virkelig din ro 🙂 jeg har selv haft en dejlig jul uden stress eller for mange arrangementer. Perfekt!
  Og jeg ville blive edderspændt lykkelig, hvis du gad lave et Amsterdam skriv med anbefalinger om bosteder, oplevelser, do’s and don’ts, spisesteder, mm mens det er friskt i din erindring ♡

 3. Glædelig bagjul kære Cana,
  hvor lyder det bare som en skøn tur til Holland og nogle dejlige efterdage i julen.
  Ja gid vi ikke levede så stress fyldte.
  Gid der var tid til flere lure på sofaen i armene med børnene og dyrene.
  Gid vi havde mere tid til at lege med julegaverne og tid til bare at komme os og ikke altid skulle tusinde ting.
  Vi lever faktisk alle et meget hektisk liv her i vores lille land og det burde være muligt at lave om på, tænker jeg.
  Tak for i år og mange gode indlæg her på din dejlige blog:-)
  Et nyt, spændende, godt, mindre stress fyldt 2019 ønskes du og dine:-)

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven