mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Annonce

En helt særlig pige og bæredygtigt design

Jeg bliver nødt til at fortælle jer historien om en helt særlig pige. Eller altså, historien om den relation jeg har fået, til denne her helt særlige pige.

Vi mødtes første gang i begyndelsen af juni. Vi var samlet en større gruppe damer og jeg var helt stadset op med masser af sminke og en gulvlang kjole, fordi jeg både skulle forsøge at imponere nogle samarbejdspartnere og skyde billeder til en kampagne. I véd, det var én af de lidt sjovere dage på jobbet, so to speak. Jeg hilste pænt på pigen, som egentlig ikke gjorde så meget væsen af sig, førend vi sad på restaurant nogle timer senere og hun fik hældt tomatsauce ned over sin lyseblå skjorte. Hun tog det med et smil og holdt på, at hun nok sagtens kunne vaske det af, når hun kom hjem. “Ej, hvor er skjorten fra? Jeg vil altså gerne købe en ny til dig” svarede den tomatsaucespildende venligt. “Den er fra Acne, men det behøver du altså virkelig ikke” og så sluttede samtalen ligesom dér. Pigen med tomatpletten smilede stadig og jeg var allerede dér ret imponeret.

… Acne, alligevel?

Jeg mener, de laver da noget usædvanligt sejt tøj og nogle flotte sko og tasker, men det er så dyrt, at jeg end ikke kunne drømme om at købe en hue fra dem (okay, lige en hue kunne jeg nok godt finde på, men sgu ikke en lyseblå skjorte!), fordi jeg er så skidemeget en bondeknold, at jeg endnu ikke har lært at sætte pris på dén slags. Og hvis jeg så havde én og én eller anden klummergøj kom til at smøre den ind i tomatsauce, så er jeg ikke sikker på, at jeg på stedet havde reageret ligeså pænt. Jeg havde som et minimum i hvert fald bedt om en danskvand til at væde pletten og googlet “fjerne tomat fra dyrt tøj” i ét væk.

Der var noget særligt over denne her pige og efterhånden som vi mødtes nogle gange, først i selskab med flere og sidenhen på tomandshånd, har hun virkelig gjort indtryk på mig. Der er noget særligt over hende. Hun er kvalitetsbevidst som ind i helvede, hun har bedre stil end jeg nogensinde tør drømme om at få – og så er hun bare skide hamrende sød, empatisk, rummelig, åben og nysgerrig.

Hun er lige omtrent 10 år yngre end mig, hun har ingen børn og hun kommer fra nogle markant andre vilkår end mig, men hun er krøbet ind under huden på mig, som kun de færreste får lov til at gøre det og jeg er vild med det – og med hende!

Samtidig er hun på SU, denne her meget kvalitetsbevidste pige og for at kunne holde styr på både økonomi og lækker stil, har hun lært mig, at man med fordel kan shoppe designerting i secondhand-butikker. Og lige akkurat det der genbrugsgen, har hun sgu nok ikke fra fremmede.

Hun kommer nemlig ud af en familie, som har gjort det her med genbrug til en slags levevej og det skal i dag komme de af jer der følger mig på instagram til gode. Jeg har nemlig fået den ære, i forbindelse med Confettis Julekalender, at udlodde to 40×40 puder fra den biks, som hedder Kelim Kiosken, som faderen og søsteren til denne her fantastiske pige styrer med kærlig hånd.

Kelim Kiosken sælger de smukkeste originale Kelimtæpper og -puder, som de håndplukker på deres rejser i mellemøster. Puderne er allesammen bæredygtige, forstået på den måde, at de er syet ud af gamle Kelimtæpper, hvorfor man altså forlænger det gode håndværks levetid og skaber nyt og smukt, ud af gammelt og brugt. Arghmen jeg er pjattet med det og når det så åbenlyst viser sig, at hele familien tilsyneladende har lige godt øje for design og god stil, ja, så er der jo nærmest ikke et øje tørt.

Jeg er i hvert fald blevet usædvanligt glad for de to puder der er flyttet ind herhjemme hos mig og hvis ikke det var fordi dagslyset i de her dage er en værre kælling, så havde jeg med glæde taget en hel masse flere billeder af dem, så I kunne se hvor giga godt de også gør sig i sofaen, hvor de faktisk normalt bor 😉 I stedet vil jeg altså gerne henlede jer til at tage et kig på Kelim Kioskens hjemmeside HER og så synes jeg da, at I skal hoppe over på instagram og deltage i konkurrencen om et par puder efter eget valg 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven