mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Annonce

Den perfekte mandelgave

Ho ho ho! Så er Confettis julekalender endelig landet her hos mig og I kan tro jeg har glædet mig til at åbne lige akkurat denne låge for jer!

Der gemmer sig en helt særlig gave bag denne låge og selvom den ikke umiddelbart synes af noget særligt, så lover jeg jer, at den er god. Den er faktisk så god, at jeg vil vove at påstå, at den er en lille genistreg. Udi mandelgaver, that is. Det er nemlig ganske beskedent den perfekte mandelgave.

Mandelgaven er – måske lige med undtagelse af gaverne til børnene – julens vigtigste gave og selvom indholdet i den ofte ikke har nogen særlig værdi for modtageren, så er det ikke en “rigtig jul” uden en kamp om mandelgaven. Sådan er det i hvert fald hjemme hos os. Oh gru, det år, hvor én havde glemt sin tjans med at købe en mandelgave, og min far i et flygtig øjeblik forsøgte at redde den gode stemning, ved at finde en lille ting frem fra gemmerne, som han skyndte sig at pakke ind. En lille ting, som betød, at vinderen endte med at sidde med en kasse fuld af rawlplugs. Ha ha, min far syntes selv at det var en forrygende gave, for “den slags er jo altid gode at have” og selvom han selvfølgelig kan have ret i sin betragtning, så mindes jeg alligevel at der blev grinet en del rundt om bordet… Men hvad skal der så i den meget vigtige mandelgave? Det skal jo helst være noget som falder i enhver smag, noget som ikke er for dyrt og som man både bliver glad over at få og over at give til en anden.

Den traditionelle mandelgave: Dén gave som alle gerne vil vinde, med som ingen rigtigt gider at have. 

Jo, det skal jeg sige dig, man skal selvfølgelig give en gave som allermest er til nogen, der rent faktisk har brug for det. En gave som på sin vis er fra hele juleselskabet, men med den heldige mandelfinder som afsender. Og dét altså til en pris, der med 150.- er til at komme i nærheden af for de fleste af os.

Lad mig med de ord præsentere dette års perfekte mandelgave:

En lille blå æske, i hvilken man finder en lille blå sløjfe, som et symbol på at man har givet sin gave til nogen der har mere behov. Nærmere bestemt til børn i Syrien. I æsken er der, foruden sløjfen, gemt nogle små, søde beskeder – herunder én, som lægger op til at indehaveren af sløjfen får lov til at bestemme over selskabet, ved for eksempel at kunne afkræve kys eller kram. #fint

Mandelgaven bliver produceret af Unicef, som vi allesammen kender for alt muligt godt og jeg synes altså, med hånden på hjertet, at det her er en lille genistreg. Jeg har selvsagt allerede bestilt en mandelgave (som jeg kommer til at bruge til en julefrokost, fordi jeg ikke skal holde “rigtig” jul i år) og jeg vil gerne opfordre dig til at gøre det samme. At bestille mandelgaven – ikke at droppe julen, selvfølgelig. For helt ærligt, for langt de fleste af os gælder jagten på mandlen i højere grad om håneretten, end om det indhold der er i den gave, vi måske måtte være så heldige at vinde. Ikke sandt?

Mandelgaven fra Unicef koster som sagt 150 kroner og alt du skal gøre er at sende en sms med teksten MANDEL til 1900, hvorefter du vil blive bedt om dine navne- og adresseoplysninger, så du kan modtage symbolet for din gave, som både kommer til at skabe glæde rundt om julebordet og dér hvor det virkelig gælder.

Det er ikke bare nemt, det er også usædvanligt god (jule)stil. Altså, virkelig.

… Og det var altså MANDEL til 1900 – go, go go! 

Skriv din kommentar

Kommentarer (5)

  1. Det er da en virkelig god idé. Vi skal medbringe mandelgave for første gang hos min mands forældre, og i år skal dette være mandelgaven! Især fordi min søn på 6 år går rigtig meget op i at gøre godt for andre. Når han bliver stor vil han gerne være hjælpearbejder i Afrika. Moderen her kunne ikke være mere stolt!

  2. Cana, er du bekendt med at Unicef støtter rutinemæssig omskæring af drengebabyer i U-lande? Også økonomisk? Jeg mener du tidligere har ytret dig at være imod omskæring.
    Jeg trak selv al min støtte da jeg fandt ud af det. Og det er ingen and, det kan let googles og står på deres egne sider…

  3. Det er en rigtig god ide. Vi får gaver og ting i overflod til jul, så jeg har det super godt med at kunne gøre noget for andre.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven