mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Sdr. Bjert Kro – en lille perle

Sdr Bjert Kro viste sig hurtigt at være alt muligt andet end dét jeg havde frygtet…

Sdr Bjert Kro

Ganske uagtet hvor meget jeg både har spist ude og rejst rundt – både i Danmark og i verden – så har jeg, så vidt jeg husker, faktisk aldrig været på kro. Ikke som voksen, i alle tilfælde.

Som barn mindes jeg, at jeg af og til var med mine forældre på kro, hvor særligt besøgene på den lille lokale Brunsnæs Kro vækker genklang i min hukommelse. Det var her jeg stødte på min allerførste favorit-voksen-dessert. Altså, en dessert som ikke bare var pandekager med is, eller et stykke chokoladekage, som vi børn oftest fik serveret, men en rigtig voksen-dessert, som jeg elskede. Det var en pære belle helene og jeg elskede den så højt, at jeg nogle år senere fik ondt i fingrene over at åbne alle de dåser med pærer der skulle til, for at kunne affodre hele selskabet til min nonfirmation med denne lille bid af himmerige. For ja, vi skulle selvfølgelig have pære belle helene til og det skulle selvfølgelig være med pærer fra dåse – vist nok præcis sådan som det også var på kroen, dengang.

Få år senere gik det op for mig, at min ellers så højt elskede dåsepæredessert, måske i virkeligheden ikke toppede den kulinariske scene så meget som jeg ellers havde fået bildt mig ind og jeg tror måske netop dén erkendelse sidenhen har fået mig til at gå udenom kroerne, når jeg har skulle vælge både spise- og sovested rundt om i landet. Jeg har tænkt, at kroer nok mest af alt var sådan et sted man serverede dåse-frugt.

Som de altså ikke er. Tænk for eksempel bare på Søllerød Kro lidt nord for København – de har jo for pokker en michelinstjerne und alles! Dét får man altså ikke ligefrem af at servere konserves, skulle jeg lige hilse at sige.

Kroer kan være noget af det allerbedste – og hyggeligste – vi har og da jeg for nyligt havde fornøjelsen at besøge Sdr Bjert Kro, én af de allernyeste (eller i hvert fald senest åbnede, fordi kroen altså ikke er ny, men den har været lukket og har fået nye ejere, som så har genåbnet den for nyligt) kroer, blev den lille rest af forbehold overfor kroerne altså gjort usædvanligt meget til skamme.

Det er et par af Simons venner, Kathrine og Emil, der har overtaget kroen og manner, hvor har de bare gjort det godt! Kathrine, som har stået for indretningen har simpelthen det vildeste øje for detaljerne. De forskellige krostuer – for ja, den slags har de selvfølgelig – har hver deres stemning, for ikke at tale om værelserne som eddermamer er fine! Nogle af dem har både dobbeltseng og hems og jeg drømmer altså om at tage drengene med derover engang – jeg tænker, at man kunne kombinere en tur i Legoland med et (romantisk) kro-ophold på én eller anden måde. Hvis man kan, må Sdr Bjert Kro i alle tilfælde være oplagt – særligt med tanke på at Emil og Kathrine, faktisk også er forældre til to små børn. I ved, folk der selv har (små) børn, ved ligesom helt præsent hvad der skal til for at man føler sig velkommen, hvadenten det er med eller uden børn, ikke sandt?

Maden på kroen er så vidt jeg kunne forstå primært sådan noget “rigtig” – men rigtigt god! –  kromad, men fordi vi kom forbi til frokost og bad om at få noget mad uden kød, så tryllede Emil lige en vidunderlig kødfri frokostanretning frem til os, som smagte så lækkert, at vi efterfølgende var nødt til at fritte ham for hvordan han havde gjort. Ej, det var virkelig lækkert og jeg er slet ikke i tvivl om, at hvis man kommer der og beder om nogle retter fra deres “almindelige” menu, som de er vant til at lave, så vil man blive blæst omkuld af god smag.

Ej, det var virkelig en god oplevelse og det eneste der trak ned i min bog var, at vi desværre ikke havde booket et værelse (især dét med den lyserøde væg – kæft, det var fint!) til natten, så vi kunne være blevet til middagen om aftenen også. Dét gad jeg godt at prøve. Nårh ja, og så gad jeg også godt at prøve deres smukke gildesal en dag også – det kunne jo være at man en dag skulle holde en stor fest sammen med én man kan lide, sådan lidt ekstra meget 😉

Nuvel, I skal selvfølgelig også have lov til at se Sdr Bjert Kro med egne øjne – i første omgang igennem min linse og så håber jeg for jer, at I en dag får mulighed for at kigge forbi og se stedet selv. Det er i sandhed en lille perle.

Sdr Bjert Kro Sdr Bjert Kro Sdr Bjert Kro Sdr Bjert Kro Sdr Bjert Kro Sdr Bjert Kro  Sdr Bjert Kro Sdr Bjert Kro Sdr Bjert Kro Sdr Bjert Kro

Hvis I har lyst, kan I komme direkte til deres hjemmeside HER.

Skriv din kommentar

Kommentarer (1)

  1. Men hvem kan så bruge hypnose? Det er umuligt at sige på forhånd, det er noget man bare skal prøve også kan man se om det virker, og det gælder både for flyskræk og rygestop, prøv det og se resultatet, det eneste som koster dig er en smule kroner og tid

    http://www.opkast.net/hypnose-rygestop/

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven