mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Nemme cookies – opskrift på de bedste cookies

Denne opskrift på nemme cookies er min evige go-to, når det kommer til spis-dem-i-sofaen-kager.

nemme cookies opskrift

Manner, hvor har der bare været knald på i denne uge. Knald på, på den virkeligt gode måde, vel at mærke. Jeg har – som de af jer der følger mig på instagram og ser mine stories dér i hvert fald ved – tilbragt nogle dage i Jylland, hvor jeg har holdt intet mindre end tre foredrag for en masse skønne kvinder. Det har været sjovt, hyggeligt, rart og rørende, men nøjgh hvor jeg altså synes det er dejligt, at være hjemme igen. Hjemme i egen seng (som vi har fået leveret, siden sidst jeg klagede min nød over at sove på gulvet – wuhuw!), i egen sofa og i eget køkken, hvor jeg har glædet mig til at lave en omgang af de her labre og  nemme cookies.

Egentlig havde jeg jo besluttet at bage – og dele opskrifterne på de mest vellykkede kager – i alle de uger “Den Store Bagedyst” løber over skærmen i denne omgang, men fordi jeg i sidste uge var lagt ned af kulminationstømmermænd over lanceringen af 40 Uger Inden, fik jeg det simpelthen ikke gjort, så det har nærmest kriblet i fingrene på mig for at vise jer de her nemme cookies, som altså sparker den vildeste røv på alle dem man kan købe i supermarkederne rundt omkring. Jeg siger det bare 😉

Nemme cookies - de bedste cookies med chokolade

6 personer
25

Ingredienser

 • 100 gram smør (stuetemperatur)
 • 100 gram sukker
 • 100 gram brun farin
 • 1 æg
 • 200 gram hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk natron
 • 1/2 tsk salt
 • 1/2 tsk vanillesukker
 • 100 gram grofthakket chokolade (mindst)

Sådan gør du

Smør og sukker piskes godt sammen til en ensartet masse. Ægget tilsættes og massen piskes lys og let luftig. Mel, bagepulver, natron, salt og vanillepulver tilsættes lidt efter lidt, under rolig omrøring. Så snart melet er absorberet i dejen vendes den hakkede chokolade i massen – og så er det næsten bagetid 🙂

Dejen deles i 24 stykker, som trilles til kugler. Der er plads til 12 kugler på én bageplade, så du skal altså bage dine cookies af to omgange. Det gør du ved 175 grader i omtrent 15 minutter – lidt kortere tid, hvis du gerne vil have dem lidt chewy i midten.

nemme cookies opskrift

Det er længe, længe siden jeg bagte de her nemme cookies første gang og uden selvfølgelig at vide det, så vil jeg næsten vove at påstå, at jeg kommer til også at bage dem i mange, mange år fremover. Oftest formentlig i lige akkurat denne udgave med chokolade som eneste “fyld”, men af og til også med hakkede mandler og cashewnødder i kombination med chokoladen, fordi det giver et lidt særligt ekstra crunch.

Til at give dem kamp til stregen, går jeg dog faktisk lige nu og tumler med at lave en vegansk version, men indtil videre har jeg ikke haft held med at gøre dem ligeså lækre, så for nu, må I “nøjes” med dem her; de helt klassiske, nemme cookies og så vender jeg stærkt tilbage, når jeg – forhåbentligt snart – knækker koden til at lave dem helt perfekt uden animalske produkter.

Skriv din kommentar

Kommentarer (10)

 1. Den her opskrift skal helt sikkert prøves en af dagene – og jeg er allerede i gang med indkøbslisten…jeg glæder mig! Mine cookies får dog altid lidt forskellige faconer; gør du noget bestemt for at få dine så fine ens runde? 🙂

 2. Super fin og nem opskrift, mine børn på 6 og 8 har lige bagt dem næsten alene..:)
  mor har stillet en masse regne spørgsmål undervejs, det er det fedeste ved sådan en nem opskrift, vi skulle nemlig fordoble den og så skulle vi regne en masse. matematik blev pludselig meget sjovere…:) tak for god opskrift.

 3. Jeg har bagt de her cookies rigtig mange gange, men hvornår skal man tilsætte farinen?
  Jeg har gjort det lige før ægget fordi det står lige før ægget på ingredienslisten, men er det rigtigt?

 4. Hvis de holder længere end er par dage hjemme ved jer, så smid en Skive lyst brød i opbevaringsglasset, så holder de bedre 🤗

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven