mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Annonce

Hverdagsluksus, havre og sund hjemmelavet granola

Hjemmelavet granola, kaffe og god tid er nogle af de vigtigste elementer for en god start på dagen hjemme hos os.

Havredrik

Fuldkommen ligeså meget som jeg engang elskede lange nætter, elsker jeg nu de lang(sommelig)e morgener, som strækker sig langt ind over formiddagen. Hvadenten mine børn er hjemme eller ej, så synes jeg at det er noget af det hyggeligste at spise langsom morgenmad, læse bøger, drikke kaffe og snakke om dette og hint, for at få en rolig start på dagen. Det lader sig selvklart ikke at gøre hver dag (overhovedet!), men så prøver vi i det mindste på at trække nogle elementer fra de langsomme morgener med ind i de lidt hurtigere af slagsen. En god kop kaffe og en god hjemmelavet granola (som I kan få opskriften på lidt længere nede i indlægget), for eksempel. Det tager ingen tid i de travle hverdage, men gør dem på én eller anden måde bare mere lækre.

søsterskriftet
hjemmelavet granola
hjemmelavet granola

Det er efterhånden ved at være længe siden vi så småt begyndte at skifte mælkeprodukterne ud med de plantebaserede, hvor især havreprodukterne har vundet stort indpas og lige pånær når jeg skal lave risengrød, i hvilken jeg til stadighed sværger til ko-mælks-versionen, så står den faktisk altid på havremælk (eller havredrik, som det nok mere korrekt kaldes) herhjemme – både til store og små.

For nyligt – faktisk fordi nogle af mine bloggerkollegaer skrev om det – opdagede jeg så også de havrebaserede “yoghurter”, som jeg fornemmer man mere korrekt kalder for “havregurt” og jeg er pjattet med dem! De kommer fra det finske Yosa, som udover at lave havregurt også står for at lave alle mulige andre forskellige alternativer til mejeriprodukter, som jeg nu har givet mig i kast med at smage på. Og lad mig bare lige sige, at det sådan helt overordnet er gået godt.

Ikke overraskende er jeg glad for den almindelige havredrik, som smager skønt, både i kaffen og på morgenmaden, hvorimod jeg faktisk ikke bryder mig så meget om dens storesøster, som ellers angiveligt netop skulle være god i kaffen. Jeg synes den smager lidt mere af havre end hvad godt er, men det er selvfølgelig en smagssag. Og så er der havredrikken med kakao – mums, altså! Den smager ikke helt af klassisk kakaomælk, men den smager virkelig godt. Indtil videre har jeg kun smagt den kold, men jeg tror faktisk også at den vil gøre det godt, hvis man varmer den op og kommer et par miniskumfiduser i den. Den er lidt til den søde side, hvilket passer mig glimrende, fordi det betyder, at jeg har nok i ét glas. Formen skal trods alt gerne holdes nogenlunde, ik’? 😉

Havregurt

Jeg er også virkelig blevet positivt overrasket over havregurterne, som overordnet set  smager rigtigt godt. Jeg kan bedst lidt den neutrale “greek style” havregurt, som gør det rigtigt godt med lidt hjemmelavet granola på toppen, hvorimod drengene er mere til abrikosversionen. Noget af det fine ved dem er, at de kommer i små portionsstørrelser, hvilket betyder at de er superlette at tage med på farten (Jens får dem for eksempel med på 10’er-mad i skolen) og på de morgener hvor vi kommer liiidt for sent op, kan drengene sidde og spise dem i ladcyklen, imens jeg cykler os afsted. De smager – ligesom havredrikken – ikke helt som de tilsvarende komælksprodukter, men jeg synes de smager godt og så kan jeg altså bare rigtigt godt lidt tanken om at passe lidt ekstra på naturen med de ting jeg vælger at komme i munden.

hjemmelavet granola hjemmelavet granola hjemmelavet granola nemme cookies

[Super nemme cookies, når det skal være ekstra hyggeligt]

yosa kaffeUanset om vi har god tid om morgenen eller ej, fungerer produkterne fra Yosa altså rigtigt godt hjemme hos os – især i ledtog med kaffe og hjemmelavet granola.

Hjemmelavet granola

10 personer
40

Ingredienser

 • 150 gram saftige dadler (uden sten)
 • 1 banan (gerne lidt overmoden)
 • 2 spsk smeltet kokosolie
 • 150 gram solsikkekerner
 • 150 gram havregryn
 • 100 gram grofthakkede cashewnødder
 • 100 gram græskarkerner
 • 100 gram hirsefrø (kan udelades)
 • 100 gram tørrede tranebær
 • 1 tsk kanel
 • 1/4 tsk salt

Sådan gør du

Dadler, banan og kokosolie blendes eller hakkes fint til en nogenlunde ensartet masse, som kommes over i en stor skål.

Solsikkekernerne hakkes fint og tilsættes.

Havregrynene køres igennem minihakkeren indtil lige før de bliver til mel og tilsættes.

De øvrige ingredienser tilsættes og massen røres rundt indtil den virker nogenlunde ensartet.

Massen bredes ud på en bageplade og bages i ovnen ved 150 grader på varmluft i cirka 30 minutter. Ca. hver 10. minut rører du rundt undervejs.

Granolaen skal nu bare afkøles og kommes på glas, når den er helt kold.

 

hjemmelavet granola hjemmelavet granola

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

 1. Gør du dig nogle tanker omkring emballage? Og ved du om yoghurterne kommer i store størrelser? Jeg synes nemlig, det er ærgerligt, at man bliver nødt til at bruge en hel plastikbøtte, hver gang man skal have yoghurt. Så bliver det næsten helt bagvendt at forsøge at passe på miljøet ved at vælge vegansk.

  1. Jeg har det faktisk ret meget som dig, i forhold til emballage. Til gengæld er nogle af Yosas bøtter faktisk så gode i kvaliteten at de sagtens kan genbruges fx til hjemmelavet pesto eller den slags 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven