mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Opskrift: Hjemmelavede træstammer på under 10 minutter

Hjemmelavede træstammer – eller træstammer i det hele taget – har været min yndlingskage så længe jeg kan huske. Den er dejligt uprætentiøs og den perfekte kombination af snask, sødt og chokolade.

Hjemmelavede træstammer

Oftest køber jeg bare træstammerne ved bageren, men når det skal være lidt ekstra lækkert eller hvis jeg en sjælden gang imellem har kagerester stående, så laver jeg dem selv. Og det er altså pære-let! På den der helt fantastiske det-tager-kun-10-minutter-måde.

Det er (selvfølgelig) kun sjældent jeg har rester af kage stående, når jeg får lyst til at lave hjemmelavede træstammer, men det skal ingenlunde afholde mig fra at give mig i kast med det hyggelige lille hjemmeprojekt. De træstammer I ser på billederne her, er for eksempel lavet sammen med nogle af børnene, som er med os i sommerhus på “børneferie“, hvor vi selvsagt ikke just har køleskabet fyldt med rester af hverken kager eller noget som helst andet. I stedet har vi lavet vores hjemmelavede træstammer ud af hjemmebragte kager. Ja, du læste rigtigt. Vi har simpelthen købt et par kager og lavet dem om til træstammer og ingen – udover jer, der læser opskriften her, som kender mit trick – kan nogensinde smage forskel 😉

De hjemmelavede træstammer tager vitterligt kun 10 minutter at lave

Derfor – og i anledning af at det er lørdag (og der er Den Store Bagedyst i fjerneren) skal I selvfølgelig have opskriften!

Hjemmelavede træstammer - på 10 minutter

10 personer
10 min

Ingredienser

 • 4 chokolademuffins
 • 1 citronmåne
 • 2 spsk hindbærsyltetøj
 • 1 spsk kakaopulver
 • 1 spsk romessens
 • 400 gram marcipan
 • Flormelis til udrulning
 • 50 gram mørk chokolade

Sådan gør du

 1. Smuldr kagerne og tilsæt hindbærsyltetøj, kakaopulver og romessens
 2. Rør massen godt sammen (evt med en håndmixer), indtil den er ensartet og blød.
 3. Rulles ud i pølser på cirka 3 cm i diameter.
 4. Marcipanen rulles tyndt ud på et flormelisdrysset bord
 5. Kagepølserne betrækkes med den udrullede marcipan og skæres ud i cirka 6 cm størrelser
 6. Chokoladen smeltes og de udskårne kager dyppes i enderne og stilles herefter på køl
 7. Vent med at spise trækstammerne indtil chokoladen er stivnet. (Dette er klart sværeste punkt i opskriften, men det gør den altså meget bedre).

OBS: Chokoladen kan enten smeltes over vandbad eller i microbølgeovnen. I microovnen giver du den 10-15 sekunder ad gangen og rører rundt hver gang og så snart den er smeltet glat er du færdig. Afhængigt af din microbølgeovn tager det 1-2 minutter ialt.


Hjemmelavede træstammer Hjemmelavede træstammerDe er intet mindre end geniale, super nemme at lave og jeg tør næsten love, at de falder i god jord hos både børn og voksne!

Rigtigt god bagelyst.  

Skriv din kommentar

Kommentarer (14)

 1. På din måde at lave træstammer på, så tør jeg godt:-)
  Som ung var jeg i praktik hos en bager/konditor og så hvordan det foregik at lave træstammer – siden har jeg ikke spist dem.
  Hilsner og en skøn weekend:-)

  1. Ha ha, ja, jeg har godt hørt at det nogle steder kan være en lidt småklam oplevelse med de træstammer :-/ De her er heldigvis både gode og “rene” 🙂

 2. Åh, det er altså bare en klassiker, som nærmest alle kan lide og i lidt større antal. Har selv blogget om gæste mad i dag – det er så skønt at have nogle gode grundopskrifter på helt basale ting, som de fleste holder af 😀

  – A

  1. Åh mums – jeg må bestemt prøve dit brydebrød (et ord jeg støder på første gang i dag, i øvrigt) en dag!

 3. Jeg bruger nogenlunde samme “opskrift” på trøfler… et stk hindbærroulade (den absolut billigste) og en billig marmor kage + masser af kakao😊

  1. Det er også en “klassiker” 😍 Jeg synes dog bare hurtigt det kan blive lidt for sødt med hindbærrouladen som base – i stedet synes jeg at citronmånen gør noget virkelig godt!

   1. Tak for tip😊 Skifter rouladen ud med citronmåne næste gang, det giver god mening med lidt syrligt – Tak😊

 4. Var i total kagehumør i dag, så måtte lave noget nemt.
  Nu står mine på køl 😬 og venter i spænding. Kunne dog ikke dy mig og måtte lige smage på massen. Citron månen gør virkelig noget godt med det lille strejf af citron 😜 nu er jeg bare spændt på min mands bedømmelse. Han eeeeelsker træstammer 😂
  Men en fantastisk nem opskrift som jeg klar vil bruge fremover. Blandede dog lidt hvid fondant i marcipanen 😋

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven