mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Nem frokost – kartoffelmadder med rødbedehummus og rugbrødsbacon

Rødbedehummus, rugbrødsbacon og en simpel anretning kan redde selv den mest kedelige rugbrødsmad.

Okay, jeg ved selvfølgelig godt at en nem frokost for de fleste af os er (endnu) mere simpel end de madder jeg vil vise jer her. Rugbrød med makrel i tomat eller en ostemad, for eksempel.  Men hvis vi nu snakker i spektret af hvad man kan tillade sig at servere for gæster, så ligger de her madder altså lunt i svinget, både når det kommer til smag, udseende og hvor lille en indsats man faktisk behøver at gøre, for at imponere sine gæster!

De virkede i hvert fald ret imponerede da jeg for nogle uger siden serverede de her rugbrødsmadder-deluxe for nogle af vores gæster her i Nordhavn. Jeg havde lavet to slags madder. Èn med en spicy chilihummus (dén fra Irma er genial!), avocado og æg og én med rødbedehummus, kartofler, stegte svampe, rugbrødsbacon, mayo og purløg. Især min rødbedehummus fik mange roser med på vejen, men den ér altså også virkelig god!

Rødbedehummus

10 personer
25

Ingredienser

Det skal du bruge

 • 2-3 rødbeder
 • 1 kartoffel
 • 1 gulerod
 • 2-3 spsk kogevand
 • 1 spsk æblecidereddike
 • 1/2-1 tsk revet peberrod
 • 1/2 tsk revet ingefær
 • Salt og peber

Sådan gør du

Sådan gør du

 1. Skær rødbede, kartoffel og gulerod i mindre stykker, kog dem møre og blend dem herefter sammen med et par skefulde af kogevandet. 
 2. Tilsæt æblecidereddike, peberrod og ingefær og blend igen.
 3. Smag til med salt og peber og bum, så er der let, lækker og smagfuld rødbedehummus – helt uden kikærter.

I virkeligheden gælder det mest bare om, at få lavet nogle madder, som er fulde af smag, som har masser af flotte farver og god højde, når det gælder om at imponere sine gæster med noget så simpelt som rugbrød. Der findes et utal af variationer og de her madder skal selvfølgelig bare ses som inspiration. Jeg tænker at hummus, avocado og æg ligger ret meget lige til højrebenet, hvorimod jeg gik lidt mere offensivt til værks med min noget alternative kartoffelmad med rødbedehummus, stegte svampe og ugbrødsbacon – og heldigvis for det, for den tog kegler, gjorde den! Både i udseende og i smag, vel at mærke 🙂

Det havde selvfølgelig været lækkert med “rigtig” bacon på toppen af kartoffelmadden, men fordi jeg helst ikke spiser kød, havde jeg lavet en omgang rugbrødsbacon, som i virkeligheden bare er et par skiver rugbrød jeg har brækket i helt små stykker, vendt i olie og røget salt og kommet i ovnen i små 10 minutter ved 200 grader. Nemt og virkelig lækkert!

Det behøver slet ikke være spor svært at lave mad til gæster og hvis du enten har lidt rigeligt at se til eller slet og ret bare ikke har mod til at begive dig ud i de helt store anretninger, så kan jeg altså godt anbefale at lave sådan en omgang madder som dem her. Alene dét at du har anrettet madderne til dine gæster, vil uden tvivl score dig et par pluspoint! Og så lov mig, at du prøver den der rødbedehummus. Den er seriøs! Nårh ja – og hvis så du vil toppe frokosten med en seriøs kage, så prøv for guds skyld min gulerodskage. Den er eminent!

Skriv din kommentar

Kommentarer (3)

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven