mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Lørdagskagen – Citronkage med hindbærmousse og hvid chokoladeganache

Hvem elsker ikke en silkeblød hindbærmousse?

Citronkage med hindbærmousse og hvid chokoladeganache

Vi skal simpelthen have gang i noget nyt, her på domænet! Det kommer sig af at jeg i søndags havde indfundet mig på sofaen, velplaceret under et lille tæppe. Her lå jeg og streamede “Den Store Bagedyst” og fik pludselig kæmpe trang til at spise kage. Suk, mand hvor jeg ærgrede mig over, at jeg ikke havde bagt en kage forud for at skulle se dét program. Derfor har jeg besluttet mig for at bage en kage hver evig eneste uge og hvis den bliver god, så deler jeg altså opskriften med jer.

Jeg er startet hårdt ud med en drøm af en kage som i øvrigt kan laves på nærmest alle bageniveauer. Det er i virkeligheden bare en citronkage, som er blevet bygget op som en lagkage med hindbærmousse imellem bundene. Udenover bunde og mousse, er kagen smurt op med en hindbærsmørcreme og pyntet med en hvid chokoladeganache og masser af bær. Jeg er helt klart gået efter luksus-udgaven med denne kage, men meget mindre kan også gøre det og hvis du er mest til at springe over det lave gærde, så scroll endelig ned i bunden af indlægget, hvor jeg afslører hvor let det faktisk kan gøres hvis man ikke har mod på eller tid til at kaste sig ud i det helt store projekt.

Hvis du derimod gerne vil lave kagen helt fra bunden, så skal du selvfølgelig ikke snydes for dét!

Allerførst skal du starte med at bage citronkagen. Jeg har slet og ret bare brugt min (idiotsikre) opskrift på citronkage og så har jeg bagt den i to små springforme (Ø14) og efter nedkøling flækket hver kage til to bunde.

Så kommer vi til hindbærmoussen. For at være helt ærlig, så drillede moussen her mig faktisk lidt, da jeg bagte kagen her i går. Det kom sig af at jeg blev utålmodig og gerne ville bruge cremen inden den havde sat sig ordentligt og dét bliver altså noget rod, så huuuusk tålmodigheden.

Citronkage med hindbærmousse og hvid chokoladeganache

10 personer
120

Ingredienser

Hindbærmousse

 • 450 gram frosne hindbær
 • 50 gram sukker
 • saften af en citron
 • 4 blade husblas
 • 5 dl piskefløde

Hvid Chokoladeganache

 • 100 gram hvid chokolade
 • 1/2 dl piskefløde

Hindbærsmørcreme

 • 100 gram frosne hindbær
 • saften af 2 citroner
 • 250 gram blødt smør (gerne usaltet)
 • 500 gram flormelis

Sådan gør du

Sådan laver du din hindbærmousse

 1. Husblas lægges i blød i koldt vand i cirka 5 minutter
 2. Hindbær, sukker og citronsaft koges et par minutter under omrøring, imens husblas ligger i blød
 3. Hindbærmassen hældes over en sigte i en skål, for at sigte kernerne fra.
 4. Tag husblasen op af vandet og klem vandet ud. Læg den bløde husblas ned i den varme hindbærsaft og rør godt, indtil husblasen er smeltet. Skålen stilles på køl.
 5. Når hindbærsaften er nedkølet piskes fløden til flødeskum. Hindbærsaften vendes forsigtigt i og cremen stilles igen på køl – gerne 3 timer.

Sådan laver du din chokoladeganche

 1. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den ned over den hakkede hvide chokolade under omrøring. Rør indtil massen er helt glat og ensartet.

Sådan laver du din hindbærsmørcreme

 1. Hindbær og citronsaft koges et par minutter, hvorefter kernerne sigtes fra og saften stilles på køl.
 2. Smør, flormelis og den afkølede saft piskes sammen indtil det har en luftig konsistens (det tager et par minutter)

Samling af kagen

 1. Allerførst skal du starte med at lave de ovenstående komponenter og med at bage citronkagen. Jeg har slet og ret bare brugt min (idiotsikre) opskrift på citronkage og så har jeg bagt den i to små springforme (Ø14) og efter nedkøling flækket hver kage til to bunde.
 2. Når kagen er afkølet og moussen har sat sig, er det tid til at samle kagen, hvorefter den skal smøres op med en hindbærsmørcreme.
 3. Kagen smøres op med cirka halvdelen af smørcremen, inden den – igen – stilles på køl, inden den er klar til at blive pyntet. Jeg kan meget godt lide det meget pæne blandet med det lidt rustikke, hvorfor jeg altså har holdt mig til smørcremen her på siderne af kagen og så synes jeg den “dryppende” chokoladeganache er et fantastisk blikfang.
 4. Den hvide chokoladeganache hældes – lige når den er lavet – forsigtigt rundt i kanten, hvor den skal have lov til at “rende” lidt. Når kagen kommer på køl, vil ganachen stivne og så skal den bare pyntes med smørcremedutter og masser af frisk frugt.

Citronkage med hindbærmousse og hvid chokoladeganache Citronkage med hindbærmousse og hvid chokoladeganache Citronkage med hindbærmousse og hvid chokoladeganache

Hvis du nu hverken har tid, overskud eller troen på egne evner til at kaste dig ud i denne her slags kage, så kan du altså sagtens bage en næsten-ligeså-imponerende én af slagsen væsentligt nemmere og hurtigere! Bag en citronkage (i en springform Ø22-24) og skær kagen over i to bunde, når den er bagt og afkølet. Køb en cremeblanding i dit lokale supermarked, lav den efter anvisning på pakken og tilsæt selv hindbær. Evt hele eller i kogt og afkølet form. Smør kagecremen imellem bundene og lav nogle “cremedutter” på toppen af kagen og pynt den med masser af frisk frugt. Chokoladen kan du enten rive ud over kagen eller spise ved siden af. Voila! 

Skriv din kommentar

Kommentarer (7)

  1. Tak! Arbejdstiden er ikke mere end en times tid, men hele kagen tager omtrent 4-5 timer fordi moussen skal have tid til at sætte sig i kagen. Det nemmeste (og bedste) er nok at bage og samle kagen med moussen om aftenen og lade den stå i en form med kantfolie natten over, inden den smøres op og pyntes 🙂

 1. Så flot kage😍 Den må prøves!
  Hvor længe bager du bundene, når de er lidt mindre end i den oprindelige opskrift?

  1. TAK! Jeg husker ikke den eksakte bagetid, men jeg tror jeg startede med at tjekke bagningen efter 40 minutter 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven