mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Kom så, søster!

I virkeligheden er det blevet alt for sent til at skrive blogindlæg og med tanke på, at jeg skal bruge min formiddag på at underholde fra den store scene på babymessen i Øksnehallen, så er det ikke ligefrem det smarteste, at sidde oppe den halve nat og fundere over – og skrive på – blogindlæg, som tilfældet altså er, her hos mig på fjerde sal i Nordhavn.

Jeg kan ikke sove og jeg orker sådan set heller ikke lige, at gå ind og hente Jens, som er faldet i søvn i min side af dobbeltsengen (altså, madrassen på gulvet), for at hjælpe ham ind i sin egen seng. Sidstnævnte giver mig en underlige knude i maven og jeg får dårlig samvittighed over, at være så skide priviligeret. Jeg mener, at det ligefrem kan være et problem (et meget, meget lille ét, men alligevel) at mit barn er faldet i søvn i den ene af lejlighedens ialt tre senge og at jeg nu egentlig gerne vil flytte ham til en anden, virker jo totalt grotesk, når jeg lige har set på facebook, at Café Klare – Københavns eneste natcafé, der tilbyder overnatning, professionel rådgivning og vejledning til et så bredt spektrum af socialt udsatte kvinder – netop har mistet sin bevilling fra det offentlige (på 500.000 kroner), som desværre betyder, at tilbuddet om at kunne give hjemløse kvinder ly for natten, henover vinteren skal lukke.

… Altså, medmindre de kan skaffe midlerne ad anden vej – og lige akkurat her ligger geden, som forårsager min dårlige samvittighed, begravet, for jeg må da kunne gøre ét eller andet!

Jeg har selvfølgelig doneret nogle penge, men fordi der med mine 500 kroner i puljen trods alt stadig er ret langt op til de 500.000, er det alligevel kun en beskeden hjælp, set i forhold til at jeg jo ret beset faktisk lever af at gøre reklame for alskens sager, virksomheder og produkter, hvorfor jeg måske også må forventes at kunne gøre en større forskel lige her. Som jeg altså, med nærværende indlæg har tænkt mig at prøve på at gøre, selvom dem der har stiftet indsamlingen ikke har den fjerneste idé om at jeg gør det.

Jeg har ofte sagt – ikke til jer, men til mine veninder i den fysiske verden – at jeg er så taknemmelig for at jeg blev optaget på jordemoderuddannelsen i sin tid, fordi jeg ellers ikke er sikker på hvor pokker jeg ville være endt. Ser I, jeg har altid både i min barndom og i mine teenage-år følt mig forkert. Jeg har følt mig udenfor selskabet og jeg har derfor altid – på trods af mine ellers ret markante holdninger til mange ting – været ret let at påvirke, når det kom til sociale sammenhænge. Som et eksempel brugte jeg stort set hele 1.G på at ryge hash, fordi jeg fik en kæreste, som gjorde det og bum – så var jeg med på dén leg. Jeg kunne, hvis jeg havde spillet mine kort lidt anderledes, måske ligefrem selv være havnet dér. På gaden, som hjemløs. Som en forhutlet udgave at dét selv jeg nu engang bærer dybt inde i mig – og tanken om det skræmmer mig for vildt.

Jeg ved af gode grunde ikke meget om, hvordan det er at være hjemløs kvinde i København og jeg vil sådan set heller ikke gøre mig spor til dommer overfor det. Jeg vil ikke gøre nogen til hverken ofre eller helte, men jeg vil gerne slå et slag for, at det i teorien godt kunne have været mig, der ikke havde en seng at sove i. Måske kunne det også have været dig og i hvert fald kunne det godt have været én du engang har kendt. De fleste af os kunne såmænd nok være havnet der, hvis tilfældet havde skubbet os ad gale veje og tanken om, at det på sigt kan blive én af fra børnenes skole eller institution, skræmmer mig. Man kan ikke på forhånd se hvem der ender der, men faktum er, at nogen gør…

… Og lige om lidt er det vinter – og nogle kvinder, som akut har brug for det, kan ikke længere stole på at kunne få et trygt sted at sove. For fanden altså, jeg kan ikke holde det ud.

Kæmpe, kæmpe please allesammen, vil I ikke godt hjælpe mig med at hjælpe de her kvinder, så Café Klare kan blive ved med at være et tilbud for nogle af de kvinder, som trænger allermest. Det mindste vi kan gøre, for at hjælpe de af vores søstre, som er havnet dér, er da at gøre hvad vi kan for at hjælpe dem til at få et trygt og varmt sted at sove.

I kan støtte indsamlingen lige HER og jeg er hundrede procent overbevist om, at alle bidrag – uanset beløb – vil blive værdsat.


Om Café Klare

“Cafe Klare er en natcaféen for kvinder med 20 sovepladser. Café Klare tilbyder ro og hvile i nattetimerne og rådgivning og vejledning i dagtimerne.

Tilbuddet er udelukkende til kvinder, og mænd har ikke adgang. Målgruppen er hjemløse kvinder, der har et akut behov for ly og overnatning.

Formålet med Cafe Klare er at kunne tilbyde akut hjælp og langsigtet støtte til et bredt spektrum af socialt udsatte kvinder. De kvinder der kommer på Cafe Klare er vidt forskellige. Psykiske problemer og misbrug fylder meget, men der kommer også voldsramte kvinder og unge kvinder med familie- og æresrelaterede problemer.

Café Klare er den eneste natcafé i København, der tilbyder overnatning, professionel rådgivning og vejledning til et så bredt spektrum af socialt udsatte kvinder. Natcaféen er dermed et supplement til de eksisterende nattilbud for hjemløse.

Kvinden kan komme anonymt uden krav om registrering.

Om aftenen og natten er hovedformålet at give udsatte kvinder adgang til mad, varme og en tryg nattesøvn. Her er det primære fokus den skadesreducerende indsats – samt grundlæggende relationsarbejde.

I dagtimerne er hovedformålet at give kvinderne rådgivning og vejledning, der blandt andet – i samarbejde med socialforvaltningen – bevirker at flere udsatte kvinder udredes, får en social handleplan, kommer i behandling for eventuelt misbrug eller sindslidelse og får tilbud om egnet boform eller bolig. Café Klare har oparbejdet et bredt netværk af samarbejdspartnere med henblik på brobygning, der er medvirkende til, at vi er i stand til at give den enkelte kvinde den bedst mulige støtte.”

I kan som sagt give jeres bidrag HER og fordi det foregår på facebook så kan I altså super let opfordre jeres venner til at gøre det samme. Det indsamlede beløb er lige nu 40.933 kroner og jeg ville synes det var så sejt, hvis vi i vores lille klub af god karma herinde, kunne få det tal til at vokse sig stort og stærkt. For vores søstre.

Skriv din kommentar

Kommentarer (6)

 1. Kære Cana
  Det er som om at hver gang du bevæger dig ind på et felt vedrørende socialt arbejde – sidste gang psykiatri – at jeg imod alle mine principper, bliver nødt til at kommentere på dit indlæg.
  Cafe Klara er IKKE den eneste natcafé for kvinder! Reden ligger tæt på, og alle andre natcaféer i København har afskærmede kvindetilbud.
  Det er ufatteligt vigtigt for De udsatte kvinder, at I der har en stemme hos et stort publikum, ikke forgøgler sandheden! Det kan nemlig have helt modsat effekt for De udsatte.
  Det var dog pænt af dig, at donere til formålet.
  Marie-Louise Dyhrberg

  1. Det var dog pænt af dig – mod alle principper – at kommentere og rette mig, når jeg har været for hurtig i vendingen. Jeg har nu rettet frasen så den er korrekt: “Café Klare er den eneste natcafé i København, der tilbyder overnatning, professionel rådgivning og vejledning til et så bredt spektrum af socialt udsatte kvinder” og så håber jeg at vi kan få masser af penge samlet ind til dem der har behov.

 2. Jeg synes, det er umanerlig trist, at Café Klare mister de penge. MEN – det er ikke tilbuddet om overnatning, der lukker. Det er – så vidt jeg er orienteret – et spg om, at tilbuddet åbner (meget) senere om aftenen, hvorfor kvinderne mister muligheden for at styrke socialt netværk, spise mm inden sengetid. Desuden bliver det svært at rekruttere den frivillige arbejdskraft, når stedet åbner så sent. Jeg er enig med Marie-Louise i, at det er helt utrolig vigtigt at have fakta på plads. Jeg har selv arbejdet mange år med udsatte.

 3. Uanset hvad, så er det er tilbud der mangler en økonomisk støtte, og et tilbud der har brug for at folk får et større kendskab til det. Jeg kender fx til Reden, men har aldrig hørt om Cafe Klare før.

  Med fare for at lyde useriøs nu:
  Jeg mener oprigtig, at det kunne være en god ide til det tv-program/dokumentarserie, du gerne ville være vært for. Det kunne være super spændende med noget mere oplysning på området, med de kvindelige udsatte. Og her ville du kunne tage fat på flere forskellige perspektiver tænker jeg.

 4. Hej Cana. Jeg står bag indsamlingen til Klare. Mange tak(!) for din donation til Café Klare-indsamlingen og for din omtale her på bloggen. Det er virkelig glædeligt, at du hjælper indsamlingen så godt på vej og skaber opmærksomhed på deres arbejde! For Klares skyld vil jeg lige rette følgende: De har mistet en bevilling på 500.000, og det betyder heldigvis ikke, at de skal lukke henover vinteren og ikke kan give kvinderne ly for natten, men at de ikke kan have aften åbent. Derfor kan vil de uden bevillingen fra årsskiftet først åbne omkring kl. 22, hvor kvinder så blot vil komme for at overnatte. Som afdelingsleder Ayfer fra Klare siger her https://minby.dk/2018/09/27/79714/budget-leverer-oekonomisk-mavepuster-til-cafe-klare/ : »Det er jo netop i det tidsrum, at vi som personale har mulighed for at tale med kvinderne. Finde ud af, hvordan de har det fysisk og psykisk. Det er her, frem til at de går i seng, at relationerne bliver skabt. Hvis du har gået på gaden i 12,5 time og ankommer 22.15 til Cafe Klare er det eneste, du tænker på at gå i seng,«

 5. Jeg synes at det er problematisk at du opfordrer til at indsamle penge til et formål, du tydeligvis ikke selv har styr på. Jeg synes personligt at der er stor forskel på at indsamle til et sted der lukker vs. et sted der nu åbner senere, grundet tabt bevilling. Heri negligerer jeg på ingen måde at det er ærgerligt for kvinderne og, som jeg kan læse af kommentaren oppe, går ud over det sociale aspekt på stedet. Men helt ærligt. Få styr på dine facts før du råber op.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven