Chokoladelagkage med klassisk vanillecreme

Chokoladelagkage smager en lille smule af barndom og kærlighed

chokoladelagkage med klassisk vanillecreme

Ahhhhh, så er det sør’me lørdag igen og det betyder selvfølgelig, at jeg endnu engang har bagt en kage, som jeg gerne vil dele med jer. Denne gang er den en variation over den klassiske chokoladekage, som jeg har lavet om til en lagkage med klassisk vanillecreme og masser af friske bær.

Jeg har det egentlig lidt med kager som jeg har det med tøj – dét jeg ender med bedst at kunne lide, er dét der kan styles både op og ned og til dét er denne her kage altså perfekt. Selvom den er lidt tidskrævende at lave (fordi både kage og creme skal køle af, inden man kan samle kagen) er den super let at lave – og hvis nu du tænker, at du alligevel ikke orker eller har tid til at give dig i kast med lige akkurat dén version du kan se på billederne her, ja, så kan jeg afsløre at chokoladekagen altså også gør det ganske glimrende for sig selv – eventuelt i selskab med en klat flødeskum eller en kugle vanilleis, hvis det skal være lidt lørdagsfrækt 🙂

… Og hvis så ikke du (eller dine børn) kan lide kaffe i kagen, så bytter I det selvfølgelig bare ud med vand – det smager også fint, omend jeg synes kaffen klæder denne her chokoladekage ret godt. På den anden side synes jeg selvfølgelig også at kaffe klæder det meste, så måske er det ene ligeså fint som det andet. Your choice!

chokoladelagkage med klassisk vanillecreme

Chokoladelagkage med klassisk vanillecreme

12 personer
90

Ingredienser

Chokoladelagkage (bunde)

  • 4 spsk kakaopulver
  • 200 g hvedemel
  • 200 g sukker
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 2 æg
  • 100 g smeltet smør
  • 1,5 dl kaffe
  • 50 gram finthakket mørk chokolade

Klassisk vanillecreme (kagecreme)

  • 3 æggeblommer
  • 70 g sukker
  • 1 tsk vanille
  • 30 gram maizena
  • 3 dl mælk (jeg bruger havremælk)

Sådan gør du

Chokoladelagkage (bunde)

  1. Kakaopulver, mel, natron og bagepulver sigtes sammen i en skål.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør indtil du har en ensartet masse.
  3. Hæld kagen i en springform (Ø 16-22).
  4. Bag kagen omtrent 40 minutter ved 170 grader.
  5. Når din chokoladekage er afkølet, kan den flækkes på midten og fyldes med bær og den afkølede vanillecreme, sådan som du bedst kan lide det og voila – så er der både smuk og lækker kage!

Klassisk vanillecreme (kagecreme)

  1. Bland æg, sukker og vanille.
  2. Tilsæt 1,5 dl mælk og maizena og rør godt rundt.
  3. Varm resten af mælken til lige under kogepuntet.
  4. Tilsæt æggemassen og rør godt.
  5. Kog cremen op under omrøring indtil den bliver helt tyk og glat.
  6. Stil cremen på køl med folie lagt ned i skålen hen over cremen og lad den afkøle.

chokoladelagkage med klassisk vanillecreme

chokoladelagkage med klassisk vanillecreme

Uanset om den skal bruges til fødselsdagen, familiefrokosten eller bare til en lørdag aften foran fjernsynet, så fungerer denne her chokoladelagkage altså bare super godt. Jeg glæder mig i hvert fald at drengene og jeg skal sætte tænderne i den i aften, når Den Store Bagedyst ruller over skærmen. Muuuuums!