mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Alt for ofte…

Det kræver ikke meget tankevirksomhed for de fleste af os at konkludere, at det er forfærdeligt når en mand overskrider en kvindes personlige grænser. Når han krænker, slår og voldtager. Alligevel sker det. Sjældent her i Danmark, bevares, men for ofte. Alt for ofte, er jeg sikker på at ofrene for dén slags vil sige.

Ude i verden er det til gengæld en ganske anden sag. I forhold til hyppigheden, forstås. På verdensplan er der nemlig intet mindre end 120 millioner piger, som er udsat for voldtægt eller andre seksuelle overgreb.

120.000.000!

Volden og de seksuelle overgreb forhindrer mange piger i at gennemføre skolen, få et arbejde og på sigt bryde med fattigdommen og det er selvfølgelig noget vi skal tage alvorligt. ”Piger er den gruppe, som er mest udsat for diskrimination og stigmatisering verden over. Blot fordi, de ikke er drenge. Men pigerne udgør et kæmpe potentiale, hvis vi vil. For hvert år en pige bliver i skolen, stiger hendes livsindkomst med op mod 20 procent, og det gavner ikke blot hende selv men hele samfundet” siger PlanBørnefondens direktør Gwen Wisti og jeg giver hende min fulde opbakning. Vi skal gøre noget for de her piger. For verden. For vores verden og vores børns verden.

Ikke alene skal vi gøre noget, fordi det virker som det eneste rigtige at gøre, men vi skal faktisk også gøre noget, fordi vi har forpligtet os til det. Det femte ud af de ialt sytten verdensmål handler nemlig akkurat om ligestilling mellem kønnene og om at styrke kvinders og pigers rettigheder og muligheder.

Og hvilken dag kunne være bedre end i dag, hvor det faktisk er FNs Internationale Pigedag, til at gøre opmærksom på det. Vi kan tage fat så mange forskellige steder og det behøver ikke være noget der koster os dyrt hverken i tid eller penge, for alene dét at vi taler om det, gør en forskel. At vi lærer vores børn om deres rettigheder, uanset om de er drenge eller piger og at vi tør fortælle dem om forholdene andre steder i verden, er med til at hjælpe. Og okay, hvis vi skal alligevel skal gribe til pungen, så hjælper al økonomisk støtte selvfølgelig også. For mit eget vedkommende hjælper jeg Isatu, mit sponsorbarn hos PlanBørnefonden (som jeg er frivillig ambassadør for). Jeg sponsorerer Isatu hver måned, for bedst muligt at sikre hendes mulighed for at gå i skole og for at hun forhåbentligt kan vokse op i tryghed. Det koster mig 230 kroner om måneden og jeg kan i øvrigt trække hele baduljen fra i SKAT. Jeg siger ikke at det er den rigtige (eller eneste) løsning for alle, men jeg siger, at det fungerer godt for mig. Min samvittighed har det godt med det, samtidig med at de årlige breve og billeder fra Isatu giver god anledning til samtale og refleksion sammen med mine egne børn.

Hvis du også gerne vil have (eller give, hvis du er så storsindet) et sponsorbarn, så kan du gøre det HER, hvor du i øvrigt også selv kan vælge om du vil sponsorere en dreng eller en pige og i hvilken verdensdel dit sponsorbarn skal bo.

Det var bare lige dét. Rigtig god torsdag – i solskin og varmegrader, der nærmest sniger sig op omkring dét vi havde hele sommeren 2017 😀

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven