mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Annonce

Abefest i Kolding ;-)

Den har en helt særlig plads i mit hjerte, den gode by lige midt i det hele: Kolding. Lige udover da jeg holdt foredrag derovre sidste år, så er det virkelig mange år siden jeg har været der og jeg bliver lige nostalgisk over det, hver gang jeg tænker på det. Kolding har helt uden at vide det, givet mig så meget, fordi det var dér min allerførste sådan rigtige kæreste boede. I ved, den første. Han var så sød og god og smuk og jeg var, i det års tid det varede, meget, meget forelsket i ham. Han boede på et nedlagt landbrug lidt uden for byen, sammen med sine forældre. Hans mor gav mig altid penge med til togbilletter, så hun var sikker på at jeg ville komme igen. Hun var en særlig kvinde og jeg elskede at tilbringe tid sammen med hende. Engang tog hun os med på Trapholt og jeg kan huske hvordan jeg både var imponeret og intimideret over at være der. Jeg var ikke just vant til at komme så fine steder. Det er efterhånden 17 år siden og der er selvklart løbet meget vand i åen siden dengang, men i søndags stod jeg der igen, på Trapholt i Kolding. Denne gang med min “nye” kæreste (som faktisk også er vokset op ret tæt på Kolding, for at det ikke skal være løgn) og mine to børn; fyldt op af endnu mere kærlighed end første gang jeg var der. 

Vi var blevet inviteret i anledning af at Trapholt lige nu huser den hidtil største Kay Bojesen udstilling nogensinde. En udstilling som hedder “Humøret i dansk design” og som er særdeles børnevenlig. Ja, den er sådan set også voksenvenlig, men for sådan nogle som os, så er det første nu engang det vigtigste. 

Hjemme hos os kender vi allerede Kay Bojesen Denmark fra nogle af de populære træfigurer, som vi har haft stående i årevis. Aben, Turtelduerne og som de nyeste til samlingen også den lille Bjørn på 15 cm og den helt nye store Bjørn på 25 cm, der netop er blevet lanceret. Jeg elsker at have noget stående, som mine drenge kan vokse op med og som de, en skønne dag når de er fløjet fra reden, kan få med sig videre i livet og til lige akkurat dét er figurerne fra Kay Bojesen Denmark jo perfekte. Lige nu drømmer jeg om at få en lille Bjørn mere, så de tre bjørne tilsammen nærmest kan repræsentere drengene og mig. Det er kæmpe-corny og jeg elsker det!

Glæden startede allerede da drengene fik øje på de lyserøde skilte med den glade abe på udenfor indgangen og da vi så ovenikøbet fik sneget os til at tage del i “abefesten” som er et arrangement som kører i hele efterårsferien og som tilfældigvis blev testet af dén dag vi var der, var lykken gjort. 

Vi kom ind og blev allerede på vej ned til udstillingen draget af de fineste billeder af aben, som var kommet på tur rundt i de fire årstider. Ej, det var simpelthen så fint og sjovt at se, hvordan den lille træfigur pludselig fik så meget personlighed ved at blive placeret i forskellige miljøer. Det vidner for mig om, hvor forskellige udtryk figurerne fra Kay Boyesen Denmark kan få i alle vores mange forskellige hjem og dét er da en hyggelig tanke. Vi kiggede på figurer fra både ny og gammel tid, drengene lavede perleplader, vi optog sjove stop-motion-film, klædte os ud, byggede med klodser, rutsjede og legede os igennem en dag på museum, som jeg næsten ikke havde troet var muligt. Faktisk havde vi det så sjovt, at vi helt glemte alt om frokost, og da vores maver endelig rumlede højt nok til at vi ikke kunne sidde lyden overhørig, sang den ellers velrenommerede brunchbuffet desværre på sidste vers, så dén slags detaljer som åbningstider i caféen, kan det selvfølgelig være en god idé lige at være opmærksom på en anden gang 😉 

Men altså, hvor var det en dejlig dag og hvis I bor bare nogenlunde i nærheden – eller hvis I ikke lader jer afskrække af at skulle på længere køretur, så kan jeg kun sende Kay Bojesen udstillingen på Trapholt mine varmeste anbefalinger. Hvis I har børn, så overvej at tage derhen allerede i efterårsferien, hvor de altså har dét de kalder “Abefesten” som er nogle særlige billetter man køber til børnene (de koster 30 kroner, hvorimod børn som ikke skal til abefest har gratis adgang til museet) som giver adgang og lov til at deltage i perleværkstedet, et tegneværksted og stop-motion-værkstedet, hvor man som familie får lov til at lave sin helt egen film – det var altså ret sjovt! 

I kan læse meget mere om “Abefesten” i efterårsferien HER, hvor I selvfølgelig også kan finde informationer om caféens åbningstider og dén slags 😉 

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven