mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

5 tal du ikke skal bekymre dig om

Der findes nok af ting her i verden at bekymre sig om; klimaforandringer, krigsførsel og kvindeundertrykkelse for at nævne nogle få. Og så findes der ting her i verden, som tiden simpelthen er for kort til at bruge unødigt krudt på. Alligevel er det min fornemmelse at rigtigt mange af os gør det og dét synes jeg er en skam. Derfor vil jeg med dette blogindlæg bare gerne opfordre dig til at droppe dine eventuelle bekymringer om nogle af de ting, der i virkeligheden ikke betyder noget. Fem tal, du ikke skal bekymre dig om, for at være helt specifik. De er ikke tankevirksomheden værd, med mindre den er af positiv karakter, selvfølgelig.

Tallet på din badevægt. Helt ærligt, det er bare et tal. Det har du sikkert hørt tusind gange før, ligesom du måske også (som så mange andre) har sagt det til dig selv flere gange end du vil indrømme. Men du er ikke defineret ud fra tallet på din badevægt og du er fuldkommen lige så meget dig og ligeså vigtig og ligeså god, uanset om du vejer 50 eller 100 kilo. Punktum.

Dit BMI. “Jamen jeg er jo nødt til at forholde min vægt til min højde”. Ja det kan da godt være at du er det, men hvis du er tilfreds med dig selv, din krop og din sundhed, så er det jo sådan set fuldkommen underordnet hvad dit BMI så ellers fortæller dig.

Din alder. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har hørt på historier om 30-40 og 50-års kriser. Hell, jeg har også haft dem selv. “Jeg er jo ikke gammel”. Nej, præcis. Det er vitterligt bare et tal, der angiver en bestemt rum tid, men det har jo sådan set ikke noget med dig at gøre. Du er ikke defineret ud fra dét tal og du bestemmer selv hvor gammel du vil “være” eller i hvert fald føle dig – og dét er da i grunden det vigtigste. I hvert fald hvis du er over 18 år og har alle de rettigheder der følger med dén alder. Hvis ikke, ja, så er ér tallet selvfølgelig af en vis vigtighed, men det er du heldigvis endnu for ung til at få grå hår af.

Antallet af sexpartnere. Vi har snakket om det før. Det er en privat sag hvem og hvor mange du har haft sex med og jeg lover dig, at du ikke bliver mere eller mindre fræk af at have været sammen en hel hær, frem for bare én. Det eneste vigtige her er, at du har haft nogle gode oplevelser sammen med dem du nu engang har ladet komme helt tæt på, uanset hvor mange (eller få) det så er.

Tøjstørrelser. “Jeg plejer altså at være en 38” tænker du, imens du maser kjolen i størrelse 40 ned over brysterne og beslutter dig for, at du ikke kan købe den, hvis du skal “helt op” i en 42. Sådan har jeg i hvert fald haft det selv – ikke så meget med tøj, men med sko, fordi jeg altså har nogle gode plader for enden af benene. Jeg plejer at være en 39 (okay, 40 hvis jeg skal være ærlig) og jeg har mere end én gang fravalgt sko, fordi jeg var nødt til at have dem i 41. Det er jo dybt åndssvagt og dét vil jeg bare lige minde dig om. Ingen kigger under sålerne på dine sko eller i nakken på din kjole og selv hvis de gjorde, så var det dog fuldkommen underordnet hvad tallet dér sagde. Du er dig og du er god nok som du er og du skal ikke lade dig definere af spor andet end alt det gode du indeholder. Punktum.

Skriv din kommentar

Kommentarer (10)

 1. Tak Cana<3 Har fulgt med længe, men dette indlæg ramte bare plet på en ganske særlig måde, som jeg bliver nødt til at tilkendegive. Fortsat god efterårsferie:-)

 2. Word!! Kan du ikke reposte den her ca engang i kvartalet fremover? Det er vigtig viden som desværre meget nemt alt for hurtigt ryger ud af mit hoved…

  1. Ha ha, jo! Hvis det overhovedet kan gøre en forskel for nogen, så vil jeg gerne reposte HVER DAG! 😂😘

 3. Jeg bruger 41 i sko på “en god dag” 😉 Ellers er det som regel 42. Heldigvis blev mine fødder ikke større under graviditet!

  1. Åh ja, gudskelov! Ikke fordi der er noget galt med større fødder end dét, men jeg forestiller mig at det bliver svært at finde sko :-/

   1. Mænd med gang til at gå i kvindetøj og -sko har gjort meget for udvalget i de lidt større størrelser. Så tak til dem!

 4. Ha ha… Fint indlæg. Jeg har et rimeligt forhold til de andre tal, men hvis skoene skal op i 42 (bruger oftest 41), så bliver de i butikken uanset hvor flotte de end er. Dumt dumt dumt 🙂

 5. Super godt oplæg og hvor er det sandt vi går alle op i de dumme tal og hvor ville det være skønt hvis man bare ku lukke øjnene og glemme de tal. Jeg selv har det pisse træls over at ha taget 5 kg på af de ti jeg tabte sidste år istedetfor at gå og over være glad for at jeg ikke har taget det hele på. Dybt godnat 🙈 elsker og følge dig og hvot har mange af dine oplæg hjulpet. God aften 🙂🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven