mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Opskrift: Den bedste gulerodskage

Gulerodskage er altså ikke kun noget vrede damer bager.

bedste gulerodskage

Allerførst vil jeg gerne indlede nærværende indlæg med at fortælle, at jeg simpelthen har været sådan i tvivl om, hvorvidt jeg skulle udgive det eller ej. Ikke fordi det ikke er et godt eller relevant indlæg, men fordi Hella Joof. Som I nok allesammen ved, udgav Hella sidste år bogen, Papmachéreglen, som med rette har fået så stor succes, som jeg nærmest ikke kan komme i tanker om andre lommefilosofiske bøger nogensinde har fået det. Den er fantastisk. Lige bortset fra én ting: udsagnet om, at ingen har gulerodskage som yndlingskage. Og at gulerodskage er sådan en kage, som vrede damer bager, for at komme af med deres vrede aggressioner når de river gulerødderne hårdt og længe og så knoerne kommer til at bløde på rivejernet.

Sådan er gulerodskage overhovedet ikke for mig.

Det var det måske engang, men nu er det rent faktisk blevet min yndlingskage. I hvert fald når den er lavet på dén måde jeg laver gulerodskage på. Første gang jeg delte opskriften med jer, omtalte jeg den som “verdens bedste kage til gæster” og efter at have serveret den – i en lidt anden og faktisk forbedret udgave, som jeg deler med jer her nedenfor – for både store og små gæster i weekenden, er jeg ikke i tvivl om, at mit udsagn holder vand.

Jeg ved godt det måske lyder som pral, men min gulerodskage kan nærmest det hele. Den er idiotsikker at lave, den ser (ret) imponerende ud (uden at indgyde til mindreværd hos gæsterne) og så smager den drønhamrende godt.

(Okay, det lyder hundrede procent som pral, men prøv den nu bare – den er virkelig god!)

bedste gulerodskage

Hvis du allerede har scrollet ned til ingredienslisten, tænker du måske at jeg er fuldt af løgn, når jeg siger at den er nem at bage, denne her gulerodskage, men jeg lover dig, at den er nemt at gå til. Det sværeste bliver nok at opstøve de stødte nelliker, hvis du ikke lige bor i nærheden af et større supermarked, hvor dén slags heldigvis findes året rundt. Alt det andet – nemt. Jeg lover.

Den bedste gulerodskage med creamcheese-topping

12 personer
60

Ingredienser

Det skal du bruge til din gulerodskage

 • 4 æg
 • 150 gram sukker
 • 2 dl olie
 • 100 gram brun farin
 • 3 store æbler (revet)
 • 1,5 tsk vaniljesukker
 • 250 gram mel
 • 1,5 tsk natron
 • 1,5 tsk bagepulver
 • 0,5 tsk salt
 • 1,5 tsk kanel
 • 0,5 tsk muskat
 • 0,5 tsk stødt nellike
 • 500 gram revet gulerod

Det skal du bruge til din creamcheese-frosting

 • 500 gram flormelis
 • 100 gram usaltet smør, stuetemperatur
 • 220 gram flødeost (ikke light)

Sådan gør du

Sådan bager du din gulerodskage

 1. Tænd ovnen på 180 grader.
 2. Smør en springform (eller to, hvis du er mere tryg ved det) med smør og drys den med mel. Bank det overskydende mel ud.
 3. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker indtil det bliver luftigt.
 4. Tilsæt olie og brun farin under piskning. 
 5. Pres saften ud af de revne æbler ved at lægge dem i et viskestykke og vride viskestykket stramt over en håndvask. Kom herefter æblemassen ned i æggemassen.
 6. Bland mel, bagepulver, natron, vaniljesukker, salt, kanel, muskat og stødt nellike i.
 7. Vend de revne gulerødder i dejen.
 8. Hæld dejen i springformen.
 9. Bag kagen omtrent 25 minutter eller indtil du kan stikke en nål i kagen der trækkes rent ud.
 10. Lad kagen køle godt af når den er færdigbagt, inden du skærer den over på midten (med mindre du har bagt i to forme – så slipper du for dén del).

Sådan laver du din frosting

 1. Pisk det bløde smør og flormelis sammen, så det er godt blandet.
 2. Vend alt flødeost i på én gang og rør godt. Piskes i små fem minutter indtil det har en let, glat og luftig konsistens. Pas på med at piske for længe, da det pludselig kan blive tyndt.
 3. Frostingen kommes i en sprøjtepose, hvorfra cirka 1/3 fordeles imellem de to gulerodskager (eller altså, den ene, der er skåret over i to dele). Den øvrige 2/3 fordeles ovenpå kagen.

Hvis du vil vide hvordan jeg har sprøjtet frostingen på, kan du se en lille video af det allernederst i indlægget HER

Kagen her giver 12 gode stykker, så hvis nu man bare gerne vil lave den til almindelig familiehygge en eftermiddag, så kan alle ingredienserne snildt halveres og ellers kan den sagtens holde sig en dag eller to i køleskabet. I teorien, altså – herhjemme har den aldrig fået lov til at stå så længe, inden den er blevet spist 🙂

bedste gulerodskage bedste gulerodskage

Rigtigt god bagelyst!

Skriv din kommentar

Kommentarer (18)

 1. Sikke noget pjat, Hella Joof. Jeg ELSKER altså gulerodskage!!! 😀 Og nu synes jeg det er alt for længe siden, jeg sidst bagte sådan en lækkerhaps.
  Tip: put lidt citronsaft i frostingen, det gør den lidt mere frisk i smagen. MUMS.

  1. Hvor er jeg glad for at du er enig! Og ja, det kan virkelig noget med citron i frostingen – dog synes jeg faktisk lige til denne kage, at det er bedre uden 🙂

 2. Jeg kan varmt anbefale at bruge jordnødde-olie som olie delen i den her kage! Den fine undertone at nødder og den meget mere Smooth teskstur olien har er bare fantastisk i gulerodskage!!! Jeg bagte selv gulerodskage i går og hvad er det for noget pjat med Hella?! Jeg er lokal kendt for min gulerodskage, så det kan bestemt ikke være alle der er vrede damer, der kunne finde på at bage den 😊

  1. Ej ej ej, det lyder jo for LÆKKERT med jordnøddeolie – det må jeg prøve en anden gang 😀 Tak for tippet!

 3. Jeg eeeelsker gulerodskage. Den skal være svampet og med masser af krydderier!
  Også siger jeg tak til Ayoe Philippa – det lyder genialt med jordnøddeolien ! Det vil jeg prøve når jeg skal afprøve denne opskrift ! 🙂
  Til gengæld er jeg ikke fan af citronsaft i glasuren, men det er jo en smagssag 🙂

  1. Svampet og fuld af krydderier, siger du? Så prøv denne her! Æblerne gør den lige en tand mere smushy og jeg synes det er SÅ lækkert! 😀

 4. Den ser virkelig god ud – og ja, jeg er altså også en af dem der elsker gulerodskage. Mums!
  Måske det ville være en god idé at skrive hvilken størrelse springform der skal bruges, som inkarneret bager ved jeg nemlig, at selv et par cm’s forskel på springformen kan give et ret anderledes resultat/bagetid. ☺️

 5. Jeg har fået til opgave at medbringe kage til arbejdet i weekenden. Og jeg skal selvfølgelig have denne kage med! Ville det gøre den ringere hvis jeg bager den fredag og servere den lørdag? Man kunne evt. vente med at komme glasuren på ?

  1. Sagtens! 😀 Den holder sig i dagevis, hvis bare du pakker den godt ind – og holder snitterne fra den, selvfølgelig 😉

 6. Jeg er muligvis gammeldags, men jeg bliver altså lidt skeptisk når en kage indeholder olie i stedet for smør 🙈 Jeg forstår det simpelthen ikke? Smør smager jo godt, det gør olie ikke 😂

 7. Jeg har haft gulerodskage-craving i ugevis – og denne opskrift har ligget og ventet på mig 😋 Der var egentlig købt ind til den i sidste uge, men så kom der en lækker baby søster i vejen 🌹🌸🥰 Så vi fejrede hendes 1 uges fødselsdag igår aftes med den længe ventede gulerodskage. Storebror på 5 år og far var helt enige: det er den bedste gulerodskage i verden! Jeg kan kun give dem ret 🤩

 8. Holy moly…. dette er den skønneste opskrift på den altid gode gulerodskage. Uendelig skøn blanding af skøn svampet og frisk🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven