mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Tag ferien med ind i hverdagen

Så kalder den igen (for vores vedkommende på mandag) hverdagen og al dens trummerum. Jeg ved godt, at jeg nok burde gøre som de fleste andre voksne og sige at jeg glæder mig, men virkeligheden er faktisk, at det gør jeg ikke. Denne her ferie har været så dejlig, at jeg på én eller anden måde ikke er klar til at give slip på den endnu, selvom selvfølgelig godt ved, at jeg skal. Jens skal i skole igen og på ét eller andet tidspunkt bliver jeg nok også nødt til at tage et seriøst kig på min mailbox, som har stået på autosvar i knap seks uger. For ikke at tale om min træning, som jeg akkurat nåede at prale med hvor dygtig jeg var til at huske hver dag, inden jeg glemte det igen, til fordel for lange hvidtbrødsholdige morgenmads-seancer og gammeldags vaffelis ad libitum. Jeg skal igang og jeg ved da også godt, at det nok i virkeligheden bliver smadderdejligt – lige nu kan jeg bare overhovedet ikke overskue det. De travle morgener, madpakkerne, møderne, de mange deadlines, sengetider, lusekæmninger, skoleintra og følelsen af nogle gange at have alt for få timer i døgnet til at få kabalen til at gå op. De fleste af jer kender det, vil jeg tro. 

Derfor har jeg tænkt mig at gøre mit allerbedste for at inkorporere nogle af de gode ting fra ferien. Bevares, jeg kan nok næppe tage swimmingpoolen på bjergsiden med den smukke udsigt med ind i hverdagen, selvom jeg (virkelig!) gerne ville. Til gengæld kan jeg tage lydbøgerne, som jeg lå ved poolen og lyttede til, med mig. Det blev nemlig ret meget en ting, det her med at lytte lydbøger, da vi var på ferie og selvom lydbøger ingenlunde er noget nyt fænomen for mig, så var det alligevel som om jeg fik min kærlighed til dem vakt til live i løbet af sommeren, hvor jeg kværnede adskillige bøger på dén måde.


Få 30 dages gratis lydbøger hos Mofibo med koden CB2018, som skal indtastes ved tilmelding via linket HER*

Tilbuddet gælder for alle nyoprettelser og udløber 10. september.


Nogle lyttede jeg til alene, andre lyttede jeg til sammen med mine børn og en enkelt lyttede jeg til sammen med Simon.

Af de bøger jeg lyttede til alene, vil jeg især fremhæve “Hvor der er fugle” af Maren Uthaug og “Den, der lever stille” af Leonora Christina Skov. To meget forskellige bøger, som hver især har taget mig ved hånden og fulgt mig ind i deres fortællinger. “Hvor der er fugle” er en slægtsroman, som i første ombæring måske virker en lille smule underlig. Eller kedelig, om man vil, men hvis man bare lige giver den en chance (som jeg personligt snildt kan når bogen er på lyd, hvorimod jeg bliver utålmodig, når jeg læser papirsbøger) så vil den pludselig begynde at folde sig ud på måder man aldrig havde forestillet sig. I løbet af bogen skifter den fortællekarakter flere gange og netop dét giver den en helt særlig dimension, som skaber grund for solid  eftertanke.

“Den, der lever stille” formoder jeg at de fleste af jer allerede har stiftet bekendtskab med på den ene eller den anden måde – i hvert fald har jeg sjældent set en bog få så meget omtale som dén bog har. Og med rette, for det ér en fin bog. Især, synes jeg, på lydbog, hvor det er forfatteren selv, Leonora Christina Skov i egen høje person, der læser den højt. Dét kan noget helt, helt særligt.

Når jeg lyttede sammen med børnene hittede især “Sallys Far”-bøgerne, som drengene (og jeg) skreg af grin over. Det er simpelthen så hyggeligt at lytte til lydbøger sammen med børn og jeg vil uden tvivl forsøge at bruge det noget mere derhjemme også, for eksempel som et godt alternativ til skærmtid på de eftermiddage, hvor børnene mest af alt bare har brug for at splatte ud på sofaen.

Mest overraskende var dog glæden over at lytte til en bog sammen med Simon. Vi lyttede til Annemette Hancocks nyeste roman, “Mercedessnittet” og det var fantastisk! At være sammen om at lytte til en usædvanligt spændende krimi som Mercedessnittet, var jo intet mindre end genialt, fordi vi kunne gyse sammen og diskutere den undervejs. Det viste sig faktisk, at vi hver især havde hæftet os ved forskellige detaljer og det gjorde derfor kun spændingen større, at have én at forsøge at løse mysteriet om den forsvundne dreng, som bogen handler om, sammen med. Som en bonus, kan jeg fortælle at bogen er indlæst af Jon Lange, som er gift med min søde kollega Mette Marie fra twinpeaks.dk og han er altså en usædvanligt dejlig oplæser. Jeg ved selvfølgelig ikke om det er fordi jeg kender ham, men jeg synes han gav mig en fornemmelse af tryghed igennem en bog hvor jeg ellers var alt andet end tryg flere gange, hvor handlingen gav mig mavekriller og lyst til at bide negle, fordi det var så spændende. Den er virkelig et lyt værd; både som alene- og som par-bog.

Hvor mange bøger Simon og jeg kommer til at lytte til henover de næste måneder kan jeg (desværre) godt betvivle, eftersom den ene af os (som ikke er mig) har det med at arbejde 70+ timer om ugen, men til gengæld er det sikkert og vist, at jeg kommer til at fortsætte den gode stime med at lytte til bøger sammen med mine børn – og sammen med mig selv. Faktisk har jeg tænkt mig, at jeg vil prøve at træne sammen med mine lydbøger. Jeg tænker at 30 minutter på sleep-timeren passer meget godt med at jeg kan få kørt alle mine øvelser igennem et par gange derhjemme på stuegulvet og på dén måde bilder jeg mig ind at jeg ligefrem kan komme til at glæde mig til dagens træning. Hver dag, helst. Oh well, nu må vi se – intentionerne fejler i hvert fald ingenting 😉

Uanset hvornår, hvordan og i hvilket selskab du helst vil lytte til dine lydbøger, så har jeg i forbindelse med nærværende indlæg,  fået lov til at give dig (og alle dem du kender) 30 dages gratis lydbøger hos Mofibo med koden CB2018, som skal indtastes ved tilmelding via linket HER*. Når du tilmelder dig, bliver du bedt om at indtaste dine kortoplysninger, men der bliver altså ikke trukket nogle penge før efter de 30 dages gratis abonnement og hvis du inden da finder ud af, at det alligevel ikke var noget for dig med lydbøger, ja, så afmelder du dig selvfølgelig bare igen – uden at betale en krone.

Jeg er i hvert fald usædvanligt glad for mit abonnement, og min eneste udfordring synes at være, at finde ud af hvilken bog jeg skal give mig i kast med som den næste. Jeg overvejer “Dødevaskeren” af Sarah Omar, men jeg ved ærligt talt ikke om jeg tør at høre den alene… Gys!

Skriv din kommentar

Kommentarer (12)

 1. Hej Cana , dejligt med lidt lydbogsanbefalinger – jeg er også blevet bidt denne sommer ? du må ikke snyde dig selv for “Alt det lys vi ikke ser” af Anthony Doerr den bliver læst helt fantastisk af Morten Rønnelund . God weekend

  1. Den kender jeg slet ikke, men det vil jeg da glæde mig til at komme til! Tak for anbefalingen 🙂

 2. Vi hørte “mulle og vejfesten” af morgenthaler i sommerhus. Der er lydeffekter og god oplæsning, og vi hylede alle seks af grin, selv om det er en børnebog

 3. Jeg er normalt kke til krimier, MEN Katrine Engbergs 3 krimier, som i øvrig foregår i København er virkelig anbefalelsesværdige . Tre af dem er indtalt af forfatteren selv, og det gør hun rigtig godt – lige som dig, Cana ❤️

 4. Maria Gerhard “der lever Hollywood stjerne på vejen” og derefter transfer vindue af samme.. oplæst af forfatterinden.. men de er hårde! Blev selv blæst bagover af “den der lever stille” og SÅÅÅ skønt at Leonora selv læser op? Er du til Krimi så er Mads Peder nordbo’s “pigen uden hud” og derefter “kold angst” prima.. men også klammo ? Åh der så mange gode???
  Kh @myowninstaworld

 5. Hej Cana
  Jeg er selv kæmpe fan af Mofibo. Der er noget hyggeligt i at få læst højt og så får jeg læst mange flere bøger og også bøger som jeg nok ikke havde læst, hvis jeg skulle have købt eller lånt dem ?
  Jeg er ret begejstret for Mikael Bergstrands tre bøger om Yogi, den første hedder “Dehlis smukkeste hænder”.
  Harry Potter bøgerne, som bliver læst af Jesper Kristensen er også super gode.
  “Spøgelsesdrengen” og “Rygtet om hendes død” er mere alvorlige bøger, som giver stof til eftertanke, men de er virkelig gode!
  Tak for en super ærlig og god blog! Og tak for nye boganbefalinger ?

 6. Jeg anbefalede også Katrine Engbergs tre bøger på dit opslag på facebook, men vil godt lige tilføje, at du/I skal høre ‘Små påsatte brande’ af Celeste Ng, den er virkelig god!

 7. Kære Cana,
  Hvis ikke du har være forbi “En mand der hedder Ove”, “Britt-Marie var her” og alle de andre af Frederik Backman, så kan jeg kun anbefale dig at gøre det.
  Jeg er ultra storforbruger af lydbøger, og lytter normalt kun til truecrime-relaterede bøger, men Frederik Backman kan noget virkelig særligt. Jeg græder, griner, smiler og glædes over de små og store ting i livet når jeg lytter til hans bøger… Også 2., 3. og 4. gang jeg hører dem.
  -Og som bonus er Torben Sekov helt formidabel, som oplæser af disse bøger.
  God lyttelyst

 8. Jeg er helt vild med Anna Grues bøger. Især Italiensvej og efterfølgeren I de voksnes rækker. Men hun har skrevet flere små historier som er lidt light krimier.
  Ellers bør du tage et kig på Jojo Moyes’ trilogi startende med “mig før dig”, som der er lavet en film over med smukke Emilia Clarke i rollen som Lou. De er altså virkelig hyggelige!

 9. Holder meeeeget af mofibo!

  For det første – Harry Potter bøgerne på engelsk er fantastisk oplæst af Stephen Fry! Fordi, hallo – Harry Potter universet rocks.

  Leonora Christine Skov, Den som lever stille. Forfatteren selv læser højt – og gør det kanon. Stærke sager..

  SKØNNE Hella Joofs bøger – Papmaché reglen og Båven om Gud. For en god griner!!

  The Alchemist, klassikeren. Lyt på engelsk af skuespilleren Jeremy Irons… Som forøvrigt er en ganske pæn mand. Og hvis man ikke har læst denne lille, filosofiske livsbibel – så kom i gang!

  Og Astrid Lindgren any day!

  Etc etc etc

  God lørdag ?

 10. Hej Cana,

  Jeg er storforbruger af Mofibo, har benyttet det i 2-3 år vil jeg gætte på.
  Jeg bruger det specielt meget når jeg arbejder, er bygningsmaler. Anyways:

  Anna Ekberg; den hemmelige kvinde.

  Lotte og Søren Hammer, serien om Konrad Simonsen

  Men der er så mange fantastiske bøger.
  Held og lykke?

 11. Jeg slider biblioteket op. Jeg elsker bøger!! Jeg er rimelig godt med i Outlander af Diana Gabaldon. Jeg har ædt mig igennem flere af Marian Keyes, Jojo Moyes, Victoria Hislop, Sharon Owens, Lindsey Kelk, og lignende forfattere. Det er let lekture, bevares, men min læsning er mit frirum, hvor jeg slapper helt af og omgiver mig med ord. For tiden anbefaler biblioteket Fanden i morgen af Thomas Oldrup om danskernes sexliv under 2. verdenskrig. Den skal jeg også have klemt ind i mine to do læseliste.
  Huset ved nattens ende af Catherine Banner er også god. Papmachereglen af Hella Joof; den tænker jeg ofte over. Fødselsdagsgave af Sue Monk Kidd – om slaveri. Samme forfatter har skrevet Biernes Hemmelige Liv. Morder Anders og hans venner af Jonas Jonasson. Stegte Grønne Tomater af Fannie Flagg. Jeg holder meget af bøgerne af Søren Ryge Petersen – ja, havemanden. Jeg elsker, når han fortæller om de personer, han besøger og gengiver deres liv. Det er hjerneyoga. Jeg kunne blive ved med at opremse bøger og forfattere.
  Jeg har læst Dødevaskeren, og den var speciel. Hårrejsende.
  Nu er der bare lige det, at jeg ikke har hørt en eneste som lydbog (selvom jeg tydeligt hørte Søren Ryge Petersen for mit indre øre, da jeg læste hans bøger). Jeg har læst dem alle og flere til. Jeg kan ellers godt lide lydbøger… tror jeg… men jeg synes ofte, der er en masse forstyrrelser der gør, at jeg taber tråden. Det er lettere at gøre et ophold i en rigtig bog, når ungerne skal fortælle noget. Måske skulle jeg prøve igen; jeg har da set, at biblioteket også har lydbøger.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven