mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Opture og nedture ved at være flyttet

Selvom jeg kun har tilbragt noget der ligner små tre døgn i den nye lejlighed, så synes jeg altså ingenlunde det er for tidligt med en lille opgørelse over nogle af de fede ting jeg har oplevet ved at flytte, versus nogle af de ikke-så-fede-ting.

Opture ved at være flyttet:

Flyttemænd! Hold nu kæft, hvor var det optursagtigt at have flyttemænd. De kom, de slæbte og så gik de igen. Uden jeg skulle have dårlig samvittighed over at jeg ikke hjalp med andet end at diktere 😉

Lyset. Shit mand, hvor er her meget lys. Der er gulv-til-loft-vinduer i hele lejligheden, så det strømmer ind med lys. I komplet modsætning til min gamle lejlighed, i øvrigt.

Simon, selvfølgelig. At bo sammen med ham, som jeg er blevet forelsket i, føles så godt og så rigtigt og så alt muligt.

Jer. Alle de mange hep og store lykønskninger jeg har fået med på vejen, både over at have fået lejligheden og over at være flyttet sammen med Simon, gør mig så glad!

At have to badeværelser. Ja, sgu! Nu har drengene godt nok endnu ikke været her siden vi er flyttet ind, men jeg forestiller mig at det bliver en ret stor lettelse, at have to badeværelser, eftersom det af uransagelige årsager ret ofte sker at én af drengene kommer løbende ud til badeværelset med et tydeligt “jeg skal lave lort”-blik i øjnene, bedst som jeg har knappet bukserne op. Og alle ved, at det er allermest svært at holde sig, når man har knappet bukserne op. Slut med det.

Samtalekøkkenet. Arghmen, jeg glæder mig sådan til at det for alvor kommer i brug. Med børnene, med Simon, med mine veninder og forhåbentlig med nye bekendtskaber hernede.

Netto. Seriøst, vi kommer jo til at spare så mange penge på madvarer af at være flyttet herned. I min gamle lejlighed var der enten Brugsen eller Irma at vælge imellem, når der skulle handles ind tæt på (I ved, alle de spontane hverdagsindkøb) og nu har jeg Netto. Ikke fordi der er noget galt med hverken Brugsen eller Irma – Netto er bare så ustyrligt meget billigere! (Hallelujah).

Kaffebaren lige rundt om hjørnet. Yes, der ligger simpelthen en kaffebar mindre end 50 meter fra min hoveddør. Det gjorde der godt nok også i den gamle lejlighed, men den havde ikke åbent om morgenen, hvor jeg altså trods alt sætter størst pris på kaffe.

Nedture ved at være flyttet:

Da flyttemændene krævede 900.- i timen i stedet for de 800.- som jeg havde aftalt med firmaet. De afregnede med Simon som ikke vidste hvad vi havde aftalt og vi fik ingen kvittering, så deeeeeet… Heldigvis var de også de 900.- i timen værd, men jeg synes altså det er en svinestreg.

De stenhårde vægge der åbenbart er i sådan noget nybyggeri som dét her. Jeg er vant til at jeg lige kan sætte småting op på væggen med et søm alene, men den går altså ikke her. Vi skal have fat i den helt store slagsboremaskine og jeg ved ærligt talt ikke om jeg kan overskue det.

Da jeg trængte til flyttevin og ikke kunne finde min proptrækker.

At vi overhovedet ikke kan finde ud af hvilke barstole vi skal have i dét der samtalekøkken. På samme måde som jeg forestiller mig, at tv-møblet godt kan skabe problemer.

At Simon og jeg besluttede os for at købe en ny seng. Uden at gøre det. Således sover vi lige nu på en madras på gulvet.

Den absolutte mangel på bagere og bland-selv-slik-butikker. Okay, i virkeligheden er det nok godt nok, men suk, altså!

At jeg allerede på dag 2 så en diller hos én af mine genboer. Ikke at det gør mig det fjerneste at se sådan én, men jeg blev pinligt bevidst om at andre også kan kigge ind til mig på samme måde. Skal vi kalde det “en del af charmen”?

Skriv din kommentar

Kommentarer (32)

  1. Angående dit spørgsmål nummer to, så håber jeg, at du er Canas bjerteveninde, men blot vælger et lidt spøjst forum at spørge hende om noget så personligt i …

   1. Åhh, har slet ikke tænkt på spørgsmålet som værende nederen.
    Cana skal selvfølgelig slet ikke svare mig hvis hun synes det er for øv et spørgsmål. Jeg tænkte det sagtens kunne være de havde haft den snak, og så tænkte jeg svaret kunne være ”Nej vi er enige om at der ikke skal flere børn her”, eller ”Man skal aldrig sige aldrig, vi drømmer da hvertfald om det en dag måske”. eller lignende. Jeg havde slet ikke tænkt på det kunne være et ”er du gravid??-spørgsmål”.

    Jeg tænkte på det ligesom når kendte bliver interviewet, fx Casper Christensen og Isabel i Alt.dk: ”Jeg var ikke et sted i mit liv, hvor jeg ville have flere børn. 100 %. Slet ikke. Men det er jo vanskeligt, når man møder en, der ikke har børn” https://www.alt.dk/artikler/casper-og-isabel-der-er-kun-et-problem-i-aldersforskellen
    Altså da jeg fx læste den artikel, tænkte jeg slet ikke på at CC og Isabel har følt det ubehageligt at blive spurgt til. <3

    Men Cana, jeg undskylder, og det var slet slet slet ikke for at være nederen <3

  2. Altså, jeg tager ingenlunde på vej over dit spørgsmål, Caroline 🙂 Lige nu er jeg rigtigt glad for “kun” at være mor til Jens og Peter og Simon er glad for at have fået dem ind i sit liv <3

 1. Tillykke med den nye lejlighed og kærligheden!
  Ifht. det med “lige” at sætte et lille billede op med søm, så prøv og køb betonsøm og se om de ikke kan hamres op.. Det løste mit problem, jeg synes nemlig også det var voldsomt og lave 30+ huller med en boremaskine for og lave en billedvæg ?

  1. Jep, og er det en fuldmuret murstensmur i stedet, så hamrer jeg en masse op med de der ledningssøm, og piller bare den hvide plastikdims af først.

 2. Jeg havde den samme tanke som dig, da vi endelig fik en Netto tæt på – slut med dyre ture i Føtex! Meeeeen når man er vant til udvalget og ikke mindst serviceniveauet i Føtex, så er det godt nok svært at vænne sig til Netto… Man sparer penge på ikke at kunne få venlig hjælp og at man ALTID skal stå i mega kø!

 3. Man kan købe sådan nogle betonkroge med 3 små søm der godt kan bankes ind i de hårde vægge, så kan der komme billeder op uden slagbor.

 4. Tillykke med lejligheden og den nye sambo❤️ Jeg har set flere andre bloggere (Christina Dueholm bl.a.), som bruger en eller anden slags tape til at sætte billeder op med. Så kan du måske undgå slagboremaskinen til det!

 5. Tillykke med det hele.
  Trævarer fabrikkernes udsalg har nogle rigtig fine barstol og ikke til så mange penge ? vi er meget flade for vores – både børn og voksne kan sidde på dem. Vigtigst ift barstol er at de har den rette højde og at flere forskellige længder ben kan sidde på dem ?

  1. Åh ja, de har godt nok mange fine – meeeeen nu har vi simpelthen sat os fast på nogle andre, som (jeg synes) er endnu pænere 😀

 6. Tillykke med den nye bolig og roomie. (Og til tider lidt for afslørende udsigt ??)
  Jeg er bestemt ikke fan af barstole. Jeg synes, man får en underlig holdning, og ondt i ben og ryg af den aparte stilling, man sidder i. Det hænger måske sammen med min ringe højde.
  Så derfor. Til en ordentlig barstol hører som minimum et (evt. lille) ryglæn og nogle ordentlige tværpinde i forskellig højde, så man kan få benene op.
  Gad vide, om Ikeas børnestole (Adam/Ingolf) egentlig dur? Eller er sædet for småt til voksne numser?
  Ved nærmere gennemgang af hjemmesiden fås de faktisk som barstole (Ingolf/ Norraryd)

  1. Som en lang satan på 1.82 kan jeg så også godt afsløre at jeg heller ikke er nogen fan af barstole – får simpelthen så ondt i ryggen af at sidde på dem. Værste møbel der findes! ?

  2. Jeg tænker at man sjældent skal sidder der så længe ad gangen, så mon ikke vi klarer den 😉

 7. Har boet 13 år med med glas fra gulv til loft og står overfor at flytte herfra og i hus – og det glæder jeg mig lidt til, jf. diller! Både den ene og den anden vej! Havde endda en overgang den højst blandede fornøjelse at bo overfor min chef, som fortalte mig lidt om, hvad der foregik i min bygning, så jeg ikke var i tvivl om, hvor meget panorama til mit liv, hun havde … men jeg har *sandelig* også været glad for at bo i akvariet her på femte sal! Lyset er skønt! Og luften – især på varme dage, hvis I kan åbne op i flere ender af boligen! Og reducerede mængder insekter her oppe i højden! Og den genbo, der holdt af at stå i Adams-kostume i døren til sin altan, da vi lige var flyttet ind og nogle år frem, kom vi da også helt til at savne, da han flyttede. Meget at yay’e over!

  Så STORT tillykke med kæresteflytsammen og dejligt nyt sted – jeg håber, I bliver lykkelige dér! Det tegner jo i hvert fald lovende – og bagere & bland-selv kan man altid opstøve ét eller andet sted! Ellers er der vist bake-off og forblandede slikposer i omtalte Netto … og varme rundstykker fra frost en søndag morgen med duft i hele hytten kan altså også noget! Kh hende med 80’er-barndommen & to forældre m. studiegæld & 13 års glade akvarieerfaringer 😉

  1. HAHAHAHA!!! Din chef – please fortæl mig at du på ét eller andet tidspunkt under din ansættelse fik dig en anseelig lønforhøjelse, for hun MÅ jo have set ét og andet 😀 😀 😀

 8. HAY laver nogle FEDE barstole – flere faktisk, men dem vi har hedder “Revolver” og kan dreje rundt og er virkelig solide og pæne!

 9. Stort tillykke….Vi har også to toiletter, og da jeg flyttede ind tænkte jeg, at det da var et værre spild af plads, men altså….hold nu op hvor er det dejligt. Du bliver så glad for det 🙂

  1. Jeg tænker også at det er én af livets små luksusglæder, som jeg har tænkt mig at nyde til fulde 🙂 Fred og ro, når mor går på lokum, ha ha!

 10. Eneste ulempe ved to toiletter og bad er rengøringen. Jeg HADER at gøre badeværelser og toiletter rene, og det er sært nok altid min tur, fordi manden også hader det og børnene ikke gider. Derudover er det dæleme rart at kunne have nogenlunde fred til det, man skal.

  1. Ha ha, well, jeg håber sådan at jeg kan lokke min happy helper til at komme med mig til den nye lejlighed, så jeg ikke selv behøver at gøre badeværelserne rene hele tiden 😀

 11. Sgu da fedt med netto og de penge sparet der, kan så bruges på kaffebaren ?? PS. Du kommer ikke til at savne bland selv, da netto ofte har vildt lækkert snolder på tilbud ?

  1. Sikke en god pointe med madpengene jeg med god samvittighed kan bruge på at købe kaffe, når nu mine indkøb forhåbentligt bliver lidt billigere end sædvanligt 😀

 12. Der findes noget til t sætte billeder op på væggene uden søm. Vi har hængt et 2 kg stort maleri op med dem, og det holder endnu! Kan ikke huske hvad de hedder lige nu, men Christina Dueholm var hende der linkede til dem?

  Vi har disse barstole – helt enkle og mega flotte. Og billige!
  https://www.traevarer.dk/kokken-bartaburetter

 13. Ej hvor sjovt, jeg har det lige omvendt med flyttemænd. Jeg har altid så dårlig samvittighed over at de slæber, og jeg ikke hjælper til ? Og min kæreste kan slet ikke lad være med at give en hånd. Det er lidt ligesom når jeg har håndværker besøg, jeg føler mig altid lidt akavet over bare at stå og lave ingenting imens de arbejder ?

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven