mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

En gratis bugaboo

Det har nærmest været mere reglen end undtagelsen, at jeg hver dag igennem den seneste uges tid, har stillet nogle af de ting som ikke skal med videre til den nye lejlighed ned på gaden, med et “gratis”-skilt klistret på sig. Alt muligt, lige fra drikkeglas til skabe og – så sent som i dag – drengenes gamle bugaboo-klapvogn er blevet givet videre og jeg har simpelthen så meget optur over det.

Egentlig har vi her i gården et velfungerende storskralderum, hvor jeg jeg godt kunne stille tingene ned, men siden jeg på et tidspunkt fik en fornemmelse af, at mine ting ikke gik videre i “den gode sags tjeneste”, har jeg med nogle ting altså stillet dem på gaden i stedet for i storskralderummet. Ikke fordi de ikke blev hentet i skralderummet, men fordi én eller anden i gården simpelthen henter dem og sælger dem direkte videre på DBA, hvor jeg således flere gange er stødt på nogle af mine aflagte ting til salg… Det er selvfølgelig en nem måde at komme til penge på og den bæredygtige tanke bag genbruget bliver selvfølgelig heller ikke mindre af dén grund. Jeg er personligt bare ikke et stort nok menneske til at synes det er fedt, at andre mennesker på dén måde tjener penge på mig – eller altså, på de ting jeg gerne selv vil give videre gratis. Det er på én eller anden måde lidt ufint, synes jeg. (Selvom jeg godt ved, at jeg burde være ligeglad).

I hvert fald kunne jeg aldrig selv drømme om at tage penge for noget jeg havde fundet i et skralderum (medmindre jeg havde sat det i stand, selvfølgelig – så ville det være en anden snak) og da jeg forleden besluttede mig for at sige farvel til dét karlekammerskab jeg engang selv havde fundet i vores storskralderum, var der selvfølgelig heller ingen tvivl om, at det skulle gives gratis videre. Selvom vi – Simon og jeg, da vi bar det ned (ja, undskyld søde kiropraktor, men jeg bærer altså af og til en lillesmule tunge ting, selvom du siger jeg ikke må!) – bedst som vi nåede udenfor min hoveddør, blev mødt, ikke bare af én, men af to forskellige, som spurgte hvad vi dog skulle med det skab og om ikke de måtte købe det? Det havde været det nemmeste i verden at sælge det for 200.- eller måske endda 500.- og på dén bekostning have sørget for både nem og gratis aftensmad, enten i form af pizza eller sushi, afhængigt af prisen jeg tog for skabet, men det ville alligevel ikke være helt i orden, vel? Den første interesserede aftager ringede hjem til konen, som skød idéen i sænk og den anden, ja, hun bad sin søn og sin veninde om at tage fat og så slæbte hun det hjem og blev således et skab rigere.

Selvfølgelig skulle skabet gives gratis videre, ligesom jeg synes de andre af mine ting, som jeg enten selv har fået gratis eller som jeg har købt, men ikke orket at sælge videre, skal det. Gratis, fra mig til en fremmed, som forhåbentlig bliver glad for at have gjort sig et overordentligt godt kup. Den følelse jeg forestiller mig at vedkommende der er trillet afsted med en gratis bugaboo (som trængte til lidt kærlighed og et nyt bremsehåndtag, bevares) har haft i kroppen i dag, må have været boblende ekstatisk (det ville den i hvert fald være hos mig, hvis jeg på dén måde fik/fandt noget jeg manglede) og dét giver uden tvivl mit i forvejen fremragende humør et nøk opad.

Tænk, at jeg har fået lov til at gøre en fremmed glad – helt gratis! Det kan altså godt anbefales 😀

Skriv din kommentar

Kommentarer (13)

 1. Jeg er så enig med dig!!!

  Jeg havde en veninde som fik en lille dreng små tre år efter jeg havde fået mine. Alt deres tøj havde jeg gemt – alt det gode mærketøj som klare turen i vaskemaskinen en del bedre end andre mærker.
  Da hun fødte og ikke havde så mange midler som mig, gav jeg hende det tøj som jeg havde gemt.

  Hun valgte så at sælge det videre da hendes dreng voksede ud af det på de sociale medier. Der var endda så meget at hun lavede hendes egen salgsside, hvor hun solgte og tjente mange penge på MIT tøj. For ja følte stadig det var mit tøj. Hun havde ikke givet 1 kr for det…

  Det pissede mig af – selv den dag i dag. Jeg gav det gratis væk og så skal andre ikke tjene penge på det – ren fortjeneste på min gode gerning…

  1. Åh ja, det er sådan en svær balancegang – for man kan jo i princippet være ligeglad, når man har givet sine ting videre og det er jo også andre vel undt at tjene sig en skilling, men det er på samme tid selvfølgelig heller ikke rart at føle sig udnyttet. Jeg håber at det trods alt kommer til at løse sig fint med din veninde og dig 🙂

 2. Rørende enig. Stået i samme situation som en anden følger. Det var bare et familie medlem. Blev træt af at se det tøj hun fik herfra blev solgt. Hun havde fået det, bevar da den gode stil og gi’ det videre. Så derefter var der bare andre der fik glæde af det. Det en fed følelse at gi’ noget væk. Ligesom det kan være fedt at være heldig selv. #godkarma ??❤️

 3. Hej Cana
  Min kollega skrev lige og spurgte, om det mon var det skab, jeg havde fortalt om. Og ja, minsandten!
  Vi er så glade for det. Det er fyldt med god karma – både fra dig, og fordi jeg nu ikke længere kan se mine arbejdsbøger fra hele stuen, og dermed lettere kan holde fri, når jeg har fri 🙂 Hvis du vil komme forbi og se det i dets nye omgivelser (og drikke kaffe), så siger du bare til!
  Knus, Nina

  1. Nina! Det glæder mig sådan at skabet har fået nyt liv hjemme hos jer. Og ja tak til kaffe en dag ??☺️

 4. Vores søn havde første skoledag igår og havde en taske for meget. (Dont ask ???) nå men den ene skulle jo ikke bruges og vi snakkede længe om hvor glad den grønne Ninjago taske ville gøre en anden dreng så vi gav den væk gratis.
  Og at høre ham fortælle farmor om den gode gerning han har gjort – det varmer mit mor♥️

  Uegoistiske tiltag er godt for ens selvfølelse (og ego?)

 5. Ej, hvis man har givet sine ting væk så har man givet dem væk, og så skal man ikke til at bestemme hvad folk så gør med dem efterfølgende.
  Det er ting.
  Hvis folk gider oprette en annonce på dba og tjene en lille skilling på dét, så vær dog glad på deres vegne. Ellers så lad være med at give dine ting væk til at starte med! Sælg dem selv ?

  1. Du har totalt ret – jeg er åbenbart bare et lidt bittert menneske når det kommer til dén slags. Sådan tænker jeg at vi alle har vores bagsider og heldigvis giver jeg jo stadig masser af ting væk, hvilket i og for sig må være det vigtigste 🙂

 6. Jeg elsker at give børnenes aflagte tøj og legetøj væk. Ikke kun fordi modtageren som regel bliver glad, men jeg synes det er så dejligt at se genbrug i praksis. Se at der stadig af massere af kilometer i tøjet eller barbie dukken.
  Jeg benytter mig også gladeligt at genbrug. Jeg synes det er skønt at tænkte på at der er knyttet en historie til tingene 🙂

 7. Jeg er heller ikke stort nok menneske til at være ligeglad om de ting jeg forærer bort sælges videre. Jeg giver derfor altid mine ting videre med den eneste klausul at det ikke skal sælges videre, men at det kan foræres til nogen de kender, i børnenes børnehave eller i genbrugsbutikker. Jeg gider heller ikke besværet med at sælge ting videre længere – hvad nogle mennesker ikke vil være bekendt at bede om… Ja, cyklen til 100 kr er ridset, nej, jeg vil ikke måle skridtlængde og bredde på en våddragt til 40 kr. ØV! hvor er det belastende….

 8. Forstår dig godt, ville selv have det på samme måde. Men tænker egentlig, at vi bør øve os i at være lidt større mennesker. Hvis vi giver noget videre, er det fordi vi ikke skal bruge det, og så kan vi som udgangspunkt ikke komme bagefter og have en holdning til det. Man skal ikke forære ting væk, hvis man ikke vil give slip;) Men som sagt, jeg ville selv have det på helt samme måde, så synes din løsning med et gratis-skilt er så fin. Jeg kunne sagtens finde på at følge det:)
  Vi er ved at pakke de første babyting væk fra andet (og sidste) barn. Har lånt det meste ud til venner med yngre børn – så får vi lige lidt mere tid til at overveje, hvad det skal, uden at det står hos os og fylder. Tænker i øvrigt, det kan være er tip at “låne” de her ting ud til venner og bekendte – så vil de fleste returnere det eller måske spørge, om de må låne det videre til andre. Tror de færreste kan finde på at sælge noget lånt.
  Vi har solgt nogle få af de dyreste ting (barnevogn fx), men billigt på trods af nærmest perfekt stand, og det har været en kæmpe glæde at se en glad køber og vide, at de skal gøre glæde hos andre nu.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven