mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Femme fatale møder jante

Noget af dét – udover det åbenlyse, selvfølgelig – jeg allerbedst kan lide, ved at være på ferie er, at jeg tør klæde mig i lige akkurat dét tøj jeg allerhelst vil. Bevares, det ved jeg godt at jeg selvfølgelig også burde turde hjemme i Danmark og at jeg med min alder og dén slags, efterhånden burde have lært, at det er fuldkommen ligegyldigt hvad andre – især fremmede – mennesker måtte tænke om mig, men ikke desto mindre, så fylder han altså stadig en lille smule, den irriterende gamle Jante. Måske er det bare mig, men jeg bilder mig alligevel ind, at der må være en hel del andre damer, der genkender syndromet. Det er lidt ligesom at ligge topløs på stranden, ik’? Det er der altså ikke særligt mange af os der gør, når vi bevæger os på strandene som omkranser vores eget lille land, men så snart vi lander på Mallorca, Gran Canaria eller et sted i Thailand, ser det ofte ganske anderledes ud og om ikke andet, så sniger vi os i det mindste til lige at knappe bikinien op bagpå, når vi ligger på maven, for at undgå den hvide stribe midt på ryggen. Okay, jeg ved selvfølgelig godt, at jeg skal tale for mig selv her, men jeg fornemmer nu alligevel en tendens til at vi bliver lidt mere laissez faire, når vi bevæger os sydpå. Og jeg elsker når det sker!

Tag nu min nye røde kjole som et eksempel. Den er nedringet som bare pokker og skriger femme fatale i operette-agtige toner, så højt at den med al sandsynlighed ville blive hængende i skabet indtil den ene særlige lejlighed, hvor den muligvis ikke ville være “for meget”, hvis ikke det havde været fordi jeg tog den med på ferie. Hernede – i Spanien – hvor jeg er lige nu, er den nemlig helt perfekt! Jeg synes ikke det er spor mærkeligt at jeg render rundt og viser kavalergang og jeg synes faktisk næsten at det er endnu mindre mærkeligt, at jeg går og føler mig lækker imens. Det må man nemlig gerne her og hvor ville jeg dog ønske, at det samme gjorde sig gældende i lidt videre udstrækning hjemme i Danmark. Eller altså, hvor ville jeg ønske, at jeg kunne være lidt mere ligeglad – og meget mere femme fatale!

Den omtalte røde kjole er fra asos HER og fordi jeg altså normalt kender mig selv godt nok til at vide, at jeg ikke får brugt dén slags kjoler særligt ofte, var det kun på grund af prisen at jeg alligevel klikkede den hjem i sin tid. Den koster nemlig ikke engang 300.- og til dén pris, synes jeg faktisk at det er helt ok med en kjole, som jeg nok mest af alt kommer til at bruge, når jeg er sydpå. Især selvfølgelig, fordi den er pissepæn.

Desværre er den røde kjole kun tilbage i enkelte størrelser, men den fås faktisk også i sort (som unægteligt gør den lidt mere sexet!) HER og så findes den også i det fineste grønne print HER, som gør den lidt mere strandvenlig, som jeg – set i bagklogskabens klare lys – nok i virkeligheden ville have haft endnu mere glæde af. Den er lidt mindre femme fatale og måske, til sådan en lille jantefis som mig, et ret godt kompromis til at hjælpe mig lidt bedre på vej til at turde lidt mere. For jeg ved det jo godt: det starter ved mig selv.

Skriv din kommentar

Kommentarer (6)

 1. Hej smukke i den røde kjole.
  Du har så evigt ret i det du skriver…
  Her hjemme skal man hele tiden passe lidt på…
  Og sydpå så giver man mere slip…
  Jeg har et spørgsmål til dig, håber at det er ok… Jeg er total mode kikset og kan ike finde ud af den slags. Jeg skal så til et bryllup til august, have bryllup og hvad skal jeg tag på? Jeg aner det ikke, kunne jo godt tænke mig at se lidt godt ud og så igen ikke for meget…
  Du er min stil guru og håber at du ka hjælpe mig.

  Mange knus

 2. Åhh, Cana! Vil du ikke godt love mig, at du også bruger den skønne røde kjole hjemme i lille Danmark?
  Jeg er sikker på, at selv ham Jante ville pifte efter dig, og han ville synes, du var fantastisk smuk!

 3. Så sent som forleden dag diskuterede jeg sommertøj med en veninde. Vi klagede over at vi ikke har ordentlig og nok sommertøj, nu hvor den danske sommer har taget røven på os. Fordi det meste af det vi har, kun er passende i syden?? hold nu kæft det er dumt altså. Jeg er 38 år. Så nu har jeg besluttet mig for at det er slut, denne sommer vil jeg gå i præcis det jeg vil. Jeg er begyndt og tage tøjet på og når jeg begynder og vakle, går jeg simpelthen bare ud af døren. Fuck appelsinhud, løs hud og deller?

 4. Du skal pakke din danske usikkerhed væk og tage den på, når du også er hjemme. I mine øjne har det intet med jante at gøre, men som du selv skriver, en følelse af usikkerhed du helt og holdent selv har. Så op med hovedet og frem med brystet og kavalergangen!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven