mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Talkage – med en virkelig nem opskrift (idiotsikker)

talkage brownie

Sjældent har jeg dog imponeret så meget med noget, der var så let at lave, som jeg har gjort det med min talkage. Først til Peters fødselsdag for venner og familie i sidste weekend og sidenhen til fejring med børnehaven i går, hvor jeg gentog successen i en lidt anden udgave, som I kan se på nogle af billederne nedenfor.

Jeg har så ofte set dem på instagram, de her talkager og jeg er blevet lige imponeret over dem hver gang. De har henledt mine tanker på de der fine folieballoner i tal, som gør enhver fødselsdag en lille smule mere festlig og som da kun bliver bedre, når de kommer i kageform. Især altså, når det er en kageform som dén jeg vil præsentere jer for i dag!

Min talkage – den på det øverste billede – er den nemmeste brownie jeg nogensinde har bagt og så har den det tilmed allerbedst, hvis den kan få lov til at stå et døgns tid (eller to) i køleskabet inden den skal (pyntes og) spises, hvilket i hvert fald hjemme hos mig, giver mig lidt ro på op til den slags dage, som jeg ellers har det med at stresse lidt rigeligt over 😉 Og nårh ja, så smager den – helt ærligt – så englene synger.

Verdens nemmeste brownie - som talkage

12 personer
60

Ingredienser

Det skal du bruge til din brownie

 • 150 gram smør
 • 3 æg
 • 400 gram sukker
 • Vanille fra 1 stang (eller 1 tsk vanillepulver)
 • 200 gram finthakket 70% chokolade
 • En knivspids salt
 • 150 gram hvedemel
 • 6 spsk kakaopulver

Det skal du bruge til din frosting

 • 250 gram flormelis
 • 125 gram rigtigt smør
 • 1/4 tsk vanillepulver
 • 2 tsk indkogt citronsaft
 • Evt frugt- eller pastafarve

Sådan gør du

Sådan laver du din talkage (brownie)

 1. Forvarm ovnen på 175 grader almindelig ovn. En mellemstørrelse bradepandes sider smøres med smør og rystes med mel; bundes dækkes af bagepapir.
 2. Smørret smeltes og afkøles. Æg og sukker røres let sammen – skal ikke piskes. De øvrige ingredienser tilsættes og der røres til en ensartet masse, som kommes i en bradepande. Massen hældes bare ud på midten – den skal nok selv flyde ud.
 3. Kagen skal bage 30 minutter. Den er lidt løs i midten når den kommer ud, men den stivner altså – og bliver svinelækker – når den er afkølet.
 4. Når kagen er bagt og afkølet er den klar til at blive skåret ud i den ønskede form. Tegn den ønskede form – eller det ønskede tal – på et stykke bagepapir, klip det ud og læg det ovenpå kagen og skær den ud rundt om bagepapiret. Hvis det er svært at styre både papir, kniv og kage, kan bagepapiret fæstnes til kagen med et par tandstikkere eller lignende.

Sådan laver du din frosting

 1. Flormelis og smør piskes sammen indtil det er luftigt og helt hvidt. Det tager cirka fem minutter og det er altså vigtigt ikke at sløse for meget her, da cremen ellers kommer til at smage meget smør-agtigt.
 2. Saften af en citron koges ind (jeg giver den et par minutter i mikroovnen) indtil der er cirka 2 tsk tilbage, som nedkøles og piskes ind i den luftige smørmasse sammen med vanillen og voila – så er der frosting.
 3. Frostingen kan indfarves fuldkommen efter frit valg, men vær varsom med at hælde for meget væde ved, da den ellers kan blive for tynd. Allerbedst er det, hvis du kan farve den med pastafarve.

talkage brownie

Tip: gem resterne fra brownien (dem du skærer fra) i fryseren og brug dem til at lave hjemmelavede træstammer på 10 minutter 🙂 

Talkagen kan pyntes med hvad-som-helst, men det nemmeste er helt klart bare at lave en smørcreme, som sprøjtes (eller smøres) på, hvorefter man kan give den gas med frugt, slik, blomster eller krymmel i alle verdens farver for at gøre den passende festlig til den lejlighed den hører sig til.

talkage

Til fejringen sammen med børnehaven, havde jeg -fordi jeg vidste at jeg ikke kunne styre mit indtag, hvis jeg igen skulle bage en brownie – bagt en helt traditionel sandkage tilsat lidt farve, som jeg skar ud efter fremgangsmåden ovenfor og pyntede i farver således den skulle appellere til både drenge og piger, som min lille Peter gik meget op i at den skulle. Og nårh ja, så tænkte jeg også at det var en fin måde at pynte den på, når nu jeg ikke rigtigt kunne tillade mig at komme slik på kagen og det med garanti ville blive noget værre fedt-værk med alt for meget frugt ovenpå kagen i kombination med 18 sæt hænder tilhørende 3-4-årige…

talkage

Kun fantasien sætter grænser for at kreere sin egen personlige talkage og jeg er kæmpe fan!

Skriv din kommentar

Kommentarer (47)

 1. Den er så fin!!! Hvor mange personer er der til i sådan en kage? Kh. højgravid mor, der skal forestille at have mega overskud til storebrors 3 års fødselsdag om lidt …

  1. Taaaaak 🙂 Der er vel til omtrent 15 – lidt flere, hvis du også bruger de stykker du skærer væk 🙂

 2. Hvor er den bare fin!!
  Et godt tip til smørcreme er af bruge usaltet smør, så får den slet ikke smørsmagen, men er bare lækker 🙂

 3. Virkelig flotte kager ☺ hvis du vil prøve kræfter med fotografier på kager, så vil jeg gerne sponsorere et par stykker til dig, jeg sælger dem via shop.missoverballe.com ☺

  1. Tak! Det lyder spændende med fotografier på kager – det vil jeg bestemt tage et kig på ved lejlighed 🙂

  1. Øhm, det samme som min ovn ? kagen flyder ikke heeeelt ud til kanten, men fint til at man kan skære et stort tal ud efterfølgende. Ellers er der dej mon til 2 x springform på 22 cm ✌?

  1. Lækker kage! Fedt den er så lige til, så man kommer til at ligne en ægte “kagebager” min datter var vild med den 👍😊

   1. Jeg lavede dobbelt portion, som passede fint til 22 myrer og et par pædagoger i min datters børnehave 👍😊

    1. Hej Jane
     Lavede du mon dobbelt portion af kagen eller kun frostingen?
     Jeg har nemlig en fødselsdag på fredag, hvor jeg vil teste den i min søns børnehave 🙂
     Mvh Lise

 4. Hvor ser den lækker ud!

  Ville man evt. kunne bage kagen i god tid (til en dåb) og så fryse den ned? (altså inden at man skærer den ud).

  Og ville man så kunne tage den ud dagen inden dåben og pynte med smørcreme dagen inden, således at det eneste der skal gøres på dagen er at tilføje pynt?

  1. Jeg skal bage denne til min søns fødselsdag. (4tal)
   Er itvivl om der skal laves dobbelt portion? Da jeg tænker den smule dej bliver alt for lidt til en hel bradepande? Er der nogle der kan hjælpe her?
   Der skal være til 11 gæster..

 5. Jeg lavede den her kage i dag, og bunden blev MEGA god – kompakt og sej på den rigtige brownie-måde, og med en mørk og intens chokoladesmag 🙂 Jeg lavede 1 1/2 gange opskriften for at fylde en hel bradepande, men kanterne blev lidt hårde og tynde, så hvis man ikke vil skære den ud som tal el.lign. skal man nok lave dobbelt portion. Tak for opskrift 🙂

 6. Er der mon nok til ca. 20 personer? Eller er det dobbeltportion og i en stor bradepande?
  Vil gerne lave den til min datters 4 års fødselsdag, i lyserødt tema og pyntet med lyserødt slik og bær❤️🌸

 7. Kagen fylder ikke i nærheden af hvad din gør på billedet, og har fuldt opskriften. Hvad gør jeg forkert. Inde i ovnen ligne den lige nu, bare en flad kage.

  1. Den er også helt flad hjemme hos mig 🙂 Måske er den flydt lidt rigeligt ud på bagepladen? Men altså, det er ikke skidt at den er tynd – så skal den måske bare bare par minutter mindre 🙂

 8. Jeg tænker at lave den til børnefødselsdagen i weekenden, men vi skal i legeland. Vil frostingen smelte når den står ude et par timer, når nu den er lavet på smør?
  Synes den er så flot og min søn også, så alternativt må den laves med alm. glasur.

 9. Super flot kage der melder budskabet klart ud 🇩🇰😅. Jeg vil bage den til min datters 12 års fødselsdag. Jeg skal altså have to tal … Kan jeg mon lave dobbeltportion til det? Skal den så have længere tid og hvor meget? Min bradepande måler ca. 40×35

  1. Kirsten- fik du bagt denne kage?
   Skal man lave dobbelt option for en bradepande? Skal kun lave et 4 tal.

 10. Hej…

  Vil gerne efterligne din flotte tilkage i weekenden. Er dog i tvivl, om det du skriver med citronen? Skal en citron i mikroovnen hel, skåret i halve eller presses? O

 11. Hejsa

  Jeg vil så gerne lave en kage i 4 tal til mit barnebarn på lørdag men ved sq ik lige hvordan jeg det tegnet

  Hilsen Heidi

 12. Hej
  Jeg vil bare sige at nu har jeg brugt den her kage mange gange til fødselsdage og arrangementer og den er et hit hver gang. Den smager simpelthen så godt:)
  Den er mega nem og lave, hvilket gør den perfekt egnet til lige hurtigt at bakse sammen hvis man får gæster.
  Jeg bruger godt nok kun halvdelen af chokoladen, men den er lige så god med det hele. Lige i øjet.

  Super god, fem stjerner⭐️😁

 13. Hej, jeg lavede denne her til mon barnebarn til hans 1 års fødselsdag. Glæder mig til at servere den.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven