Talkage – med en virkelig nem opskrift (idiotsikker)

talkage brownie

Sjældent har jeg dog imponeret så meget med noget, der var så let at lave, som jeg har gjort det med min talkage. Først til Peters fødselsdag for venner og familie i sidste weekend og sidenhen til fejring med børnehaven i går, hvor jeg gentog successen i en lidt anden udgave, som I kan se på nogle af billederne nedenfor.

Jeg har så ofte set dem på instagram, de her talkager og jeg er blevet lige imponeret over dem hver gang. De har henledt mine tanker på de der fine folieballoner i tal, som gør enhver fødselsdag en lille smule mere festlig og som da kun bliver bedre, når de kommer i kageform. Især altså, når det er en kageform som dén jeg vil præsentere jer for i dag!

Min talkage – den på det øverste billede – er den nemmeste brownie jeg nogensinde har bagt og så har den det tilmed allerbedst, hvis den kan få lov til at stå et døgns tid (eller to) i køleskabet inden den skal (pyntes og) spises, hvilket i hvert fald hjemme hos mig, giver mig lidt ro på op til den slags dage, som jeg ellers har det med at stresse lidt rigeligt over 😉 Og nårh ja, så smager den – helt ærligt – så englene synger.

Verdens nemmeste brownie - som talkage

12 personer
60

Ingredienser

Det skal du bruge til din brownie

  • 150 gram smør
  • 3 æg
  • 400 gram sukker
  • Vanille fra 1 stang (eller 1 tsk vanillepulver)
  • 200 gram finthakket 70% chokolade
  • En knivspids salt
  • 150 gram hvedemel
  • 6 spsk kakaopulver

Det skal du bruge til din frosting

  • 250 gram flormelis
  • 125 gram rigtigt smør
  • 1/4 tsk vanillepulver
  • 2 tsk indkogt citronsaft
  • Evt frugt- eller pastafarve

Sådan gør du

Sådan laver du din talkage (brownie)

  1. Forvarm ovnen på 175 grader almindelig ovn. En mellemstørrelse bradepandes sider smøres med smør og rystes med mel; bundes dækkes af bagepapir.
  2. Smørret smeltes og afkøles. Æg og sukker røres let sammen – skal ikke piskes. De øvrige ingredienser tilsættes og der røres til en ensartet masse, som kommes i en bradepande. Massen hældes bare ud på midten – den skal nok selv flyde ud.
  3. Kagen skal bage 30 minutter. Den er lidt løs i midten når den kommer ud, men den stivner altså – og bliver svinelækker – når den er afkølet.
  4. Når kagen er bagt og afkølet er den klar til at blive skåret ud i den ønskede form. Tegn den ønskede form – eller det ønskede tal – på et stykke bagepapir, klip det ud og læg det ovenpå kagen og skær den ud rundt om bagepapiret. Hvis det er svært at styre både papir, kniv og kage, kan bagepapiret fæstnes til kagen med et par tandstikkere eller lignende.

Sådan laver du din frosting

  1. Flormelis og smør piskes sammen indtil det er luftigt og helt hvidt. Det tager cirka fem minutter og det er altså vigtigt ikke at sløse for meget her, da cremen ellers kommer til at smage meget smør-agtigt.
  2. Saften af en citron koges ind (jeg giver den et par minutter i mikroovnen) indtil der er cirka 2 tsk tilbage, som nedkøles og piskes ind i den luftige smørmasse sammen med vanillen og voila – så er der frosting.
  3. Frostingen kan indfarves fuldkommen efter frit valg, men vær varsom med at hælde for meget væde ved, da den ellers kan blive for tynd. Allerbedst er det, hvis du kan farve den med pastafarve.

talkage brownie

Talkagen kan pyntes med hvad-som-helst, men det nemmeste er helt klart bare at lave en smørcreme, som sprøjtes (eller smøres) på, hvorefter man kan give den gas med frugt, slik, blomster eller krymmel i alle verdens farver for at gøre den passende festlig til den lejlighed den hører sig til.

talkage

Til fejringen sammen med børnehaven, havde jeg -fordi jeg vidste at jeg ikke kunne styre mit indtag, hvis jeg igen skulle bage en brownie – bagt en helt traditionel sandkage tilsat lidt farve, som jeg skar ud efter fremgangsmåden ovenfor og pyntede i farver således den skulle appellere til både drenge og piger, som min lille Peter gik meget op i at den skulle. Og nårh ja, så tænkte jeg også at det var en fin måde at pynte den på, når nu jeg ikke rigtigt kunne tillade mig at komme slik på kagen og det med garanti ville blive noget værre fedt-værk med alt for meget frugt ovenpå kagen i kombination med 18 sæt hænder tilhørende 3-4-årige…

talkage

Kun fantasien sætter grænser for at kreere sin egen personlige talkage og jeg er kæmpe fan!

Skriv din kommentar

Kommentarer (12)

  1. Den er så fin!!! Hvor mange personer er der til i sådan en kage? Kh. højgravid mor, der skal forestille at have mega overskud til storebrors 3 års fødselsdag om lidt …

    1. Taaaaak 🙂 Der er vel til omtrent 15 – lidt flere, hvis du også bruger de stykker du skærer væk 🙂

  2. Hvor er den bare fin!!
    Et godt tip til smørcreme er af bruge usaltet smør, så får den slet ikke smørsmagen, men er bare lækker 🙂

  3. Virkelig flotte kager ☺ hvis du vil prøve kræfter med fotografier på kager, så vil jeg gerne sponsorere et par stykker til dig, jeg sælger dem via shop.missoverballe.com ☺

    1. Tak! Det lyder spændende med fotografier på kager – det vil jeg bestemt tage et kig på ved lejlighed 🙂

    1. Øhm, det samme som min ovn ? kagen flyder ikke heeeelt ud til kanten, men fint til at man kan skære et stort tal ud efterfølgende. Ellers er der dej mon til 2 x springform på 22 cm ✌?