mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Fødselsdagsfest i kolo

Åh mand, jeg bliver simpelthen mere og mere forelsket i min lille kolonihave. At jeg kan få ro derude, at børnene bare leger derude, at jeg har fået verdens bedste havestol derude, at min kæreste (næsten) holder ligeså meget af at være derude som jeg og at vi kan holde fester derude, på den der helt særligt afslappede have-måde, man altså ikke sådan lige slipper afsted med i et gårdmiljø inde i København.

I sidste weekend holdt vi en fest for drengene derude og selvom jeg stadig ikke har fået rigtigt styr på de der havemøbler, så synes jeg simpelthen der var så fint.

Jeg har efterhånden fået skrabet en seriøs mængde køkkensager til mig fra Bloomingville, som de fleste af jer nok efterhånden godt ved, at jeg er vild med og i kolonihaven gælder selvfølgelig det samme. Jeg er helt pjattet med de lidt botanisk inspirerede tallerkener i kombinationen med det retro bestik og de fine udskårne glas, som får det hele til at se lidt eksklusivt ud – på den hyggelige måde, forstås. Vi er trods alt i min kolonihave, på den hjemmebyggede terrasse og ukrudt i alle bedene.

Udover ukrudt i mine bede er det gået op for mig, at haven simpelthen også er beriget med de smukkeste hvide pæoner, som jeg i hvert fald ikke mindes at jeg nåede at have glæde af sidste år, hvor de enten bare ikke har blomstret eller også har de været afblomstret inden jeg overtog kolonihaven midt i juli. Nårh ja, eller også var jeg så langt oppe i egen skilsmissebagdel dengang, at jeg slet og ret bare ikke så dem – det er måske i virkeligheden den mest plausible mulighed, uden jeg skal gøre mig klog på pæoners blomstringsperioder, som jeg ved absolut intet om. I hvert fald klippede jeg et par pæoner af fra busken og satte dem i en fin glasvase (også fra Bloomingville) midt på bordet, hvor de prydede som det fineste pynt, jeg kunne forestille mig. At det så viste sig, at jeg havde valgt et par af de samme blomster som en håndfuld af havens tissemyrer, var selvfølgelig en anden snak, men altså, det så flot ud og jeg nåede lige akkurat at få ros for det af nogle af gæsterne, inden vi måtte på tissemyrejagt.

Udover pladserne ved bordet, var der dækket op rundt om i haven med tæpper, som jeg taktisk havde forsøgt at placere i behørig afstand fra badebassinet – en taktik som lykkedes sådan nogenlunde, ahem… Det var smadderhyggeligt at vi sad lidt “spredt” og det fungerede virkelig godt, at man lige kunne sætte sig lidt på et tæppe med børnene, hvis de lige havde behov for lidt mor-kærlighed.

Til at fylde tallerkenerne havde vi lavet en lille buffet indenfor med kridhvide boller, masser af frugt og så selvfølgelig den der helt fantastiske talkage, som hittede stort blandt både børn og voksne. Fordi jeg var lidt i tvivl om, hvorvidt det var nok med bare én kage, havde jeg ud af én ekstraportion lavet to mindre kager også, som drengene hver især fik lov til at pynte som de nu helst ville. Det var et kæmpe hit, selvom vi endte med at have alt, alt for meget kage, til trods for at vi faktisk var omkring 20 mennesker til at spise dem.

Jeg var lidt udfordret i forhold til at finde ud af hvad pokker jeg skulle servere kagerne på, fordi mit arsenal af serveringsfade trods alt ikke er det største ude i kolonihaven og vi endte derfor med, at servere kagerne på bagepapir. Det talte selvklart ikke til min lillebitte inde æstetiker, men på den anden side, så får jeg nok aldrig plads til at have serveringsfade i alle størrelser stående ude i kolonihaven (eller hjemme i min lejlighed), så en anden gang tænker jeg faktisk at bruge noget ala denne her (i hvert fald hvis det er til børnekage) – den fylder ingenting og kan bruges til aaalt muligt andet også og ellers skal jeg have fat i et ordentligt (og pænt!) skærebræt som det her. Den slags mangler man alligevel altid lidt, ik’?

Det var sådan en god dag med glade børn, vandkamp, skattejagt og god stemning. Jeg er kæmpe fan og jeg glæder mig allerede til at få mulighed for at holde flere festlige arrangementer derude i fremtiden. Med eller uden skærebrætter til mine kager 😉

Hvis du har fået lyst til at tjekke Bloomingvilles fine ting ud, kan du finde en forhandlerliste HER eller shoppe i deres kæmpe (!) udvalg online HER

Skriv din kommentar

Kommentarer (8)

  1. Jeg kan simpelthen ikke slippe af med dem der lyserøde cookie-boks, der popper op. Selv om jeg trykker OK, sker der intet. Er jeg den eneste, der oplever det? Nøj, det er generende for læsningen!

    1. Orv nej, hvor irriterende! Jeg har ikke hørt fra andre med samme problem, men jeg kaster det fluks i puljen hos min tech-fyr 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven