mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Den dag vi smagte lakridsyoghurt…

Det er efterhånden sjældent at jeg sådan ligefrem bliver chokeret over madvarer og – som de af jer der har læst med siden dengang vi boede i Los Angeles, allerede ved – så skal jeg heller ikke på nogen måder se mig for fin til at indrømme, at jeg da også selv er typen, der nogle gange spiser madder, som andre synes er lidt underlige. Eller ulækre, endda. Det sidste synes jeg egentlig er lidt synd, for jeg tænker ikke umiddelbart at ting der smager godt hver for sig, ligefrem kan blive decideret ulækre bare fordi man kombinerer dem på lidt utraditionel vis. Okay, lige baileys og limesaft sat sammen bliver ret ulækkert (på grund af konsistensen som bliver virkelig klam), men ellers tænker jeg ikke at mad bliver ulækkert, bare fordi det er lidt utraditionelt sat sammen. Derfor ved jeg for eksempel også – fra dengang jeg stadig spiste kødpålæg – at rugbrød med sønderjysk spegepølse, sennep og en lille klat honning er siiiindssygt lækkert, selvom det formentligt får nogen til at rynke både hårdt og længe på næsen.

Utraditionelle smagskombinationer kan – i hvert fald i min mund – af og til være dem, der vinder kapløbet og jeg var derfor heller ikke sen til at komme den i kurven, da jeg forleden faldt over noget så eksotisk som en lakridsyoghurt. Jeg mener, jeg elsker lakrids og jeg kan godt lide yoghurt og alligevel havde jeg aldrig tænkt på at kombinere de to. Men det er der heldigvis andre der har gjort for mig og så var min fineste opgave jo sådan set bare at smage på sagerne, hvilket jeg gjorde i selskab med min én af mine yndlingspersoner: Jens.

Han syntes det var noget af det bedste han længe havde smagt og jeg, ja, jeg synes det var lidt underligt, men på en helt fin måde. Dér hvor jeg dog får lidt svært ved konceptet er, når jeg tænker over hvornår pokker man skal spise det. Det er alt for slik-agtigt til at spise til morgenmad og alt for yoghurtagtigt at spise til dessert, hvor jeg i øvrigt også hellere bare vil have lakrids uden yoghurt.

Nuvel, det smagte uden tvivl bedre end jeg havde forventet og hvis nu I har lyst til at se hvordan det foregik, da vi smagte på sagerne, så ligger det i min IG-TV på Instagram, hvor I dog må love mig ikke at tage jer af numsesnakken til sidst i videoen – det er trods alt bare en syv-årig jeg har med at gøre 😉

Nye – og utraditionelle – smagskombinationer er altid spændende og hvis nu I brænder inde med nogle idéer – gerne uden kød – som I tænker at jeg bare smage, så skriv dem endelig som en kommentar herunder. Jeg skal gerne lægge ud og anbefale jer at prøve at dyppe McDonalds’ fritter i deres softice – dét er lækkert!

Skriv din kommentar

Kommentarer (12)

 1. Jeg dypper også Mcdonalds pomfritter i deres softice ? jeg troede jeg var den eneste! ?? men det er jo så lækkert!

 2. Jeg elsker pommes fritter og toblerone samtidig 🙂
  I dag har jeg så introduceret min veninde for en ret fra min barndom -pandekager med spinat og gouda ost. Det er altså både lækkert og sundt ?
  Tak for en skøn blog!!!

 3. Haha min søster har lige skrevet til mig i dag, at hendes kæreste havde købt youghurt med lakrids og hindbær. Hun var ikke fan…

  Jeg elsker boller med ost og pålægschokolade. Og rugbrød ned dilddressing og ost. Mums.

 4. Hvad med at smide yogurten i frys selv forme og lave frozen yogurt med lakrids? Til eftermiddagssnacks, hvor det godt må være liiidt slikagtigt, uden det behøver at være egentlig slik?

  Min favorit utraditionelle sammensætning er pandekager med parmesanost… uhm…

  1. Ej, okay det lyder som noget, jeg er nødt til at prøve en dag (hvor jeg er alene hjemme… manden min er ikke fan af skøre madsammensætninger)

 5. Stryhns grovhakket med rød havarti ost på rugbrød! Der er bar noget med den bløde lidt fede ost ovenpå den salte leverpostej der virkelig gør det godt sammen ?

 6. Lige før den skulle prøves. Hvor har du købt den henne?
  Jeg fik som barn ved en gæstedagpleje hjemmebagt hvidt franskbrød med smør og sirup oven på, mums siger jeg bare, rugbrød m ost og hjemmesyltet rødbede. Eller skilsmisse retten: lækkert rugbrød m. fedt, gammelost(den der græder når man skære af den), stærk sennep og rå låg på toppen og så en dejligt kold snaps dertil.

 7. Jeg er vild med noget så “ækelt” som rugbrødsmadder m smør , pålægschokolade og makrelsalat mumsfilibaba!

 8. Jeg har spist lakridsyoghurt i flere år, og også fået flere venner med på vognen 😉

  Jeg blander bare græsk yoghurt med rålakridspulver. Det er ekstra godt hvis man har lavet saltlakridsmandler og lige hakker dem groft ovenpå. Mums! Jeg spiser det som mellemmåltid på arbejdet kl 10, bare en lille portion.

  Faktisk længe siden jeg sidst har lavet det, må hellere få købt yoghurt i weekenden 😉

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven