mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

En status på det der bækken

Først og fremmest tak til alle jer, der har sendt mig private beskeder, både på facebook, instagram og på e-mail med gode råd omkring mine bækkensmerter.

Det er vel omkring en uges tid siden de startede, bækkensmerterne, og ovenpå en omgang terrassebygning i weekenden, ja, så er jeg altså slået godt og grundigt hjem, for hold nu k*ft, hvor gør det ondt, altså! Det føles lidt som når man prøver på at strække armen og albueleddet ligesom “låser” – det kender I godt, ikke? Forskellen her er bare, at jeg ikke “bare” kan bøje armen og prøve igen, indtil leddet arter sig, for bækkenet bruger man hele (fucking) tiden, fordi det ligesom er kroppens knudepunkt, der binder over- og underkrop sammen. Bevares, det bliver heldigvis bedre, når jeg ligesom er “kommet igang”, men det er aldrig sådan rigtigt godt. Værst er det dog, når jeg sidder ned – og især i bilen. Fy for den lede, det er så jammerligt, at jeg ikke engang har kunnet overskue at tage i kolo i denne uge endnu, selvom vejret har været perfekt og vi sagtens kunne sove derude und alles. Jeg kan simpelthen bare ikke overskue køreturen lige nu.

Derfor gik jeg tilbage i gemmerne i det blogindlæg jeg udgav for lidt mere end et år siden, hvor jeg sidste gang klagede min nød over mit ømme bækken. Her talte jeg anbefalinger sammen og så hurtigt en idé i, at ringe til Birthe Bonde-klinikken, som efter sigende skulle være de aller- allerbedste til at håndtere skrøbelige bækkener.  Som sagt så gjort og her til formiddag indfandt jeg mig så i de temmeligt outdatede lokaler, hvor jeg blev mødt af en både pæn og sød fysioterapeut. Hun bad mig lave nogle af de øvelser jeg har gjort så mange gange før, når jeg har været hos forskellige behandlere vedrørende mit bækken og konstaterede hurtigt, at især mit ene bækkenled låste sig fast, ganske uhensigtsmæssigt. Og så gav hun mere eller mindre op. Masserede mine baller og sagde, at der nok skulle noget mere til og at hun da helt sikkert syntes at jeg skulle være nysgerrig på, at finde ud af hvad der mon gjorde, at mit bækken gentagne gange gav anledning til disse smerter.

Ja, flot, søster pomfrit – det var jo sådan set derfor jeg var kommet, tænkte jeg. Men ak, femhundrede kroner fattigere og med instruksioner på at lave de øvelser jeg kender til hudløshed (og som jeg laver 10+ gange om dagen for tiden) gik jeg ud. Ikke spor klogere, men til gengæld med nymasserede baller, som hvor dejligt dén slags eller måtte være, ikke har gjort den fjerneste forskel. Bækkenet gør præcis ligeså ondt i dag, som det gjorde i går og jeg ved sgu snart ikke hvad jeg skal stille op, udover at køre grundigt på med det yogaprogram jeg startede op på for nogle dage siden. Det føles lidt som om det rent faktisk løsner lidt op – omend det kun er indtil jeg har siddet ned fem minutter igen, så er vi tilbage ved point zero. Jeg ved selvfølgelig ikke om den fysioterapeut jeg var i hos i dag virkelig er blandt landets allerbedste, sådan som det forlyder sig, men for mig gjorde hun altså ingen forskel og hvis det virkelig er tilfældet, ja, så blegner håbet om at der overhovedet findes nogen derude, som kan hjælpe mig…

Suk, mand, hvor havde jeg dog håbet på, at jeg kunne komme med en lidt mere sprudlende status, men virkeligheden er som den er og jeg er – ærligt talt – godt og grundigt træt af det.

Skriv din kommentar

Kommentarer (49)

 1. Jeg døjer også meget med mit underliv efter min 1 graviditet. Nu kender jeg ikke dit forløb så tilgiv hvis du også har prøvet dette, men det var en øjenåbner for mig. Jeg fik en henvisning til en gyn. Fysioterapeut og hun har gjort underværker for mig med afspænding. God bedring. Det bækken kan virkelig trække tænder ud.

 2. Jeg går altid til kiropraktor når mit bækken driller. Det hjælper mig meget, så hvis du ikke har prøvet det før kan det være en idé ?

  1. Jeg stemmer i her. Er selv kiropraktor og vil klart anbefale dig at blive set på af en af mine kolleger i hovedstaden.

 3. Hej Cana.
  Jeg har også haft problemer med mit bækken under og efter anden graviditet. Min hjælp fik jeg igennem en osteopat som hedder Jens Gram. Han høre til i Århus, men er absolut den bedste og han har specialiseret sig i bækkenet. Han er fra Broager, så måske kender du ham?
  Kærlig hilsen Tina?

  1. Jeg kan klart tilslutte mig osteopati. Det er fantastisk!
   Har også gået hos Jens Gram med mine bækkensmerter efter en UK fødsel for 21 år siden.
   Dette giver mig ingen problemer længere efter 2 behandlinger for nu ca. 2 år siden hos Jens. Dengang havde han konsultation i Sønderborg, nu er han i Århus.

   1. Bliver simpelthen også nødt til at anbefale Jens Gram, som ligeledes har hjulpet mig med mit bækken og min lænd under og efter 2 graviditeter. Han er så dygtig en osteopat!??
    Kh. Rikke

 4. Kan kun sige én ting. Kiropraktor !! Jeg har selv døjet rigtig meget og har gået til fysioterapeut i mange år. Men til sidst overgav jeg mig og prøvede en kiropraktor, han vidste lige nøjagtig hvor problemet var, nemlig i bækkenet og få behandlinger senere havde han sat det på plads.
  Mvh. Trine

 5. Jeg har i fem år haft bækkensmerter, siden min første graviditet. Efter mange års lægebesøg hvor jeg fik øvelser og besked på hvile pga overbelastning, tog jeg for 2 mdr siden til kiropraktor for første gang. Mit bækken var låst og har højest sandsynligt været det i fem-seks år. Efter 5 kiropraktorture og en kæmpe stor forskel i mobilitet og smerter, er jeg ny begyndt til Fys, for at behandle de seneskader, som det skæve bækken har medført. Jeg kan virkelig anbefale at besøge en kiropraktor! Mvh en tidligere kiropraktik skeptiker og bækkenlåst kvinde ❤️

 6. Kære Cana.
  Jeg har lige som Sofie rigtig god erfaring med at få kiropraktor til at fixe mit bækken, som jeg især havde problemer med i min seneste graviditet ? Det kan varmt anbefales!
  God bedring ?

 7. 2 fødsler indenfor 1.5 år og ditto bækkenløsning har sat sine spor, på min ellers forholdsvis velfungerende krop. Og efter4 år med konstante smerter (jeg genkender ALT hvad du beskriver) havde jeg forenet mig med tanken om, at det måtte være konsekvensen af at få to børn. Jeg gav dog kiropraktor et sidste skud her for en måned siden, hos Julie ved kirofys på godthåbsvej på frederiksberg. Efter første behandling havde jeg det bedre end jeg har haft det i de fire år der er gået siden min første graviditet. Det er den største forløsning! jeg fik en række intense behandlinger og kan nu holde det nede med en behandling når det er værst og ellers øvelser. Klart en anbefaling værd!

 8. Hej Cana
  Tjek http://www.levvis.dk Leon Hansen han har konsultation i Kbh 1 gang om ugen. Helt sikker på at han kan hjælpe dig.
  Jeg havde selv skulder/ryg smerter og efter nogle behandlinger er jeg helt smertefri ????
  Pøj pøj og knus til dig.

 9. Nu ved jeg ikke hvordan smerterne præcist er. Men er det blevet undersøgt i dybden ved en læge? Er det blevet undsøgt om det rent faktisk er ledbåndene og ikke muskulært (fx m. Psoas major – eller ligefrem
  Myoser i uterus), skelettet (fx hofteskålene) eller “slimsækkene” (som ved bursitis), der laver ballade? Smerterne i den region kan være svære at lokalisere præcist og kan trigges meget forskelligt. At det er ligamenter giver mening ift graviditet, men hvis øvelserne ikke hjælper, må man søge videre. Alternativt kan du forsøge med en kiropraktor når nu fysserne har “givet op”. Håber det bliver løst!

 10. Prøv at gå til kiopraktor , jeg har før haft problemer med låsninger i bæknet, og manglende svej i lænden. men de er nu afhjulpet efter en del besøg hos en dygtig kiopraktor

 11. Åhh hvor jeg håber for dig at dit bækken arter sig igen, meget snart. Jeg har selv kronisk bækkenløsning (efter udsagn af en bækken spicialist på Middelfart rygcenter. Vi har måtte invitere I ny bil, med automatgear for at jeg kan holde ud at køre. Jeg er inde i en rigtig træls periode lige nu og på trods af at jeg har tabt mig 16 kg. Så gør det virkelig ondt lige i tiden. Jeg har lidt gavn af kranio sakral terapi. Men det er bestemt ikke en vidunderkur. Intet har virket, sådan rigtig godt endnu, desværre ?? for du har så evig ret. Det gør så sindssyg ondt.
  Rigtig god kom over/igennem til dig.

 12. Jeg havde det præcis som dig og gik til Birthe Bonde. De kunne ikke hjælpe mig, men kiropraktor på Trianglen hjalp mig!!! Dernæst har pilatestræning hos pilatescph været virkelig effektivt!! Der er jeg nu ved at uddanne mig til instruktør og mærker intet til bækkenproblemer (fødte sidst for to år siden) håber du finder lindring og forbedring snart!!

 13. MICHAEL COHRT- tjek ham ud og ring til klinikken, han kan måske komme til dig eller hans kollega kan, som også bor i KBH.

  1. Jeg vil også anbefale Michael Cohrts klinik. Jeg har også haft problemer med bækken efter fødsel og Mette, som arbejder på hans klinik, bor i Kbh, så måske kan man få behandling af hende i Kbh. Klinikken ligger nemlig helt i Lumsås. Hun er så dygtig og rigtig sød og hjalp med mine smerter.

 14. Jeg kan helt klart anbefale en kiropraktor. (WestLoft på Axeltorv i København). Har selv haft kraftige smerter i mit bækken, da det var gået ud af led. Mit bækken blev sat på plads hos en kiropraktor og det hjalp lige med det samme! ?

 15. Jeg har været rigtig glad for “Kiropraktik i centrum” (ligger inde ved torvehallerne) der fik jeg hjælp af deres kiropraktor Nanna både under og efter mine graviditeter!

 16. Hej Cana
  Jeg kan anbefale at tage til Body-SDS, det er en blanding af … Alt muligt … Og for mig, og mange andre, har det løst al verdens problemer, blandt andet skævheder og de skavanker der medfølger. 😀

 17. Hej Cana
  Jeg vil anbefale dig at gå til en specialist i krop og tanker. Én som har forstand på body-mind connection. Der skal et spadestik dybere og ind i tankerne. Jeg har selv haft stor glæde af BOWTECH og kan anbefales. Jeg håber du kan få den hjælp der er behov for. Jeg ved selv hvordan det er at led låser/hopper frem og tilbage.
  Kh Jeanet

 18. Jeg lider af senfølgeskader efter bækkenløsning for 28 år siden. Når mit bækken låser og det gør jammerligt ondt, så kravler jeg op til kiropraktoren, lægger mig på hans gulv, og nægter at flytte mig, før jeg får en tid. Hvilket jeg så får med det vuns. (Han har aldrig ledige akuttider, fordi han er så populær, og super god) det hjælper allerede efter første behandling.

 19. Du skal opsøge en behandler som er uddannet i Z-Health, de kan noget “magisk”.
  Eller rettere kan de nulstille kroppen, så den igen bliver brugt rigtigt.
  Jeg har haft diffuse smerter i mere end 15 år, og det eneste som har hjulpet mig, er Z-Health.
  Du bliver stadig sat til at lave øvelser, men det er slet ikke de traditionelle fys-øvelser. Man arbejder med hvordan kroppen sender og modtager nervesignalerne, men fysiologisk, ikke som hos en healer eller andet flyvsk.
  Her er det forklaret ret simpelt hvad Z-Health er: https://maxer.dk/artikler/hvad-er-z-health
  Jeg kender dog ikke Jacob, så jeg ved ikke om det lige er ham du skal vælge som behandler ?

 20. Istemmer koret om kiropraktorer ? -Og fysioterapeut i Borgergade, Anne Beck (ikke dén Anne Beck)- hun kan noget med bækkener og akupunktur. Hun reddede mig under og efter min anden graviditet. Jeg tog elevatoren op og kunne knapt nok gå- og tog trapperne ned i fuld forspring! Rigtig god bedring ?

 21. Mit bækken låser sig også fast-kiropratoren er i den forbindelse uundværlig for mig. Prøv det!! God bedring

 22. Kære Cana
  Øv det lyder træls og smertefuldt.
  Jeg vil også anbefale kiropraktor, især Lisbeth Isbrandt som holder til på Lyngbyvej 43
  https://kiropraxis.dk/
  Hun hjælper mig så meget når kroppen driller, uanset om det er bækkenet, ryg, skuldre, nakke.
  God bedring! For du skal da ud i den kolo hurtigst muligt ?

 23. Kære Cana
  ØV hvor jeg føler med dig! ?
  Jeg har selv døjet med mit bækken efter 2 graviditeter og på trods af adskillige besøg hos kiropraktor, blev det ikke rigtig godt… indtil jeg prøvede body SDS hos Asger: http://www.danskkropsterapi.dk/
  Han kan virkelig udøve mirakler!
  Sender dig en masse positiv energi og håber snart du er fit for fight! ?

 24. Kære Cana.
  Hvorfor i alverden går du ikke til læge? Det er nu en gang dem der ved mest om den slags. Egen læge henviser videre til de rette specialister. Ortopæd. Kir. Eller rheumatolog feks. Afsted med dig.

 25. Kære Cana
  Jeg har selv problemer med at mit bækken låser sig efter et styrt på hest tilbage til teenageårene. Der har kirugprakter været redningen når jeg ikke selv har kunne holde det i skak med utal af øvelser osv. Sørg for at være masseret igennem inden behandlingen så muskulaturen ikke med det samme trækker tilbage i forkert position. Pøj pøj med det.

 26. Du skal til en Osteopat 🙂 mit bækken har flere gange haft låst sig og været både foroverbøjet og meget, meget skævt (så den ene hofte pludselig sad flere cm højere end den anden… AV!)
  En osteopat kan stille bækkenet tilbage i sin korrekte position og så manipulere de omkringliggende muskler til forhåbentligt at holde bækkenet stabilt 🙂

  Kontakt evt. David fra Correctme.dk han holder til i Vallensbæk og er super dygtig.

 27. Jeg har hjælp!! Var i går til akupunktur til lænde bækken smerter var super skeptisk… tro mig!! Men det har hjulpet helt vildt!!! Jeg skal have en to gange mere og bliver ikke ruineret hos helt fantastiske Akupunkturligvis hos Gry på islandsbrygge… afsted med dig!!
  Fortæl endelig når du har modtager hendes magi

  Kh Laila
  @myowninstaworld

  http://www.akupunkturligvis.dk
  Mobil: 6128 1058
  Akupunkturligvis
  Njalsgade 23D – Islands Brygge
  2300 København S

 28. Hej Cana.

  Jeg gik til fysioterapeut under og efter første graviditet. Jeg oplevede kun at det hjalp lidt ind imellem.
  Under og efter anden graviditet har jeg gået ved kiropraktor i stedet for. Instant relief!
  Min kiropraktor er simpelthen blevet min velværes-pusher, og jeg er et nyt menneske hver gang jeg går der fra 🙂

 29. Jeg går lige mod alle de andre! IKKE kiropraktor! Jeg har smerter præcis som du beskriver det og i de samme situationer hvor det forværres, fx i bilen. Jeg har døjet med mange smerter i 4 år nu her og har gået ved alverdens fysioterapeuter, kiropraktorer mv.
  Mit forløb ved kiropraktor var ca 1 års tid hvor jeg startede ud med en behandling om ugen, men fordi jeg blev “afhængig” af at blive knækket blev det mere og mere og mit bækken blev endnu mere stift igen efter 2 dage uden kiropraktor og jeg var nødsaget til at tage til det igen for at kunne gå.
  Jeg vil virkelig ikke anbefale kiropraktor med de smerter du har og det forløb du beskriver.

  Jeg har lige bestilt tid ved en osteopat fordi jeg har fået det anbefalet.
  Jeg vil sige; få en henvisning til ortopædafdelingen på sygehuset og bliv undersøgt og lad dem henvise dig til en behandler ?
  God bedring med det

 30. Ha ha. Det lyder som om du har været hos den samme fys som mig hos Birthe Bonde. Jeg havde præcis samme oplevelse. Jeg har også et bækken der låser. Det har stået på siden jeg var gravid med min ældste for 5 år siden og blev ikke bedre af at jeg to år efter fik nr. 2. Jeg har prøvet alt efterhånden med læge, reumatolog, fys x flere og kiropraktor x flere. Man bliver så træt af, at få udleveret den samme folder med strækøvelser (der ikke hjælper) hver evig eneste gang. Kiropraktor kan sætte bækkenet på plads, men det er for hårdt ved mine ligamenter, så får faktisk mere ondt af det. Det eneste der har hjulpet mig er osteopat og manuel terapi. Der findes også øvelser, så du selv kan korrigere bækkenet, prøv fx at google DonTigny method. Derudover har jeg haft meget gavn af at få styrket muskulaturen omkring core, hofte og bækkenbund, så de kan tage over for mine slappe ligamenter. Derudover er akupunktur fantastisk når det er allerværst. Hvis du har hormonspiral, så prøv at få den ud. Bækkensmerter er ofte hormonelt og en hormonspiral kan sagtens gøre det værre.

 31. Øv hvor ærgerligt med den fys. Jeg er selv fys og havde ikke tilbudt den type behandling. Hmmm.. ? Prøv med en fysioterapeut der har uddannelse i manuel terapi, de kan mobilisere og manipulere bækkenet. Jeg er pt selv på barsel og vil ikke kunne hjælpe men afbejder i Fysiosyd, som er en rigtig god klinik – her kan jeg anbefale Bjarke eller Jeanett (hun er også gyn obs). Mvh Charlotte

 32. Kære Cana,
  Jeg vil altid gå til body-sds når min krops knogler driller. Det er magisk hvad de kan fikse. Kan varmt anbefale Mie Kronholm. Min kære veninde som arbejder inde for body-sds i parken – jep, Østerbro ? body-sds.dk.
  Jeg ville give det et shot. Har hjulpet mig med diverse – låst lænd efter fødsel, alvorlig fald og knæk i nakke mm. Det er ren krops magi ❤️ Krydser fingre for du snart er smerterne kvit ❤️

 33. Kære Cana.
  Gåd til en osteopat. Jeg har prøvet både kiropraktor, fysioterapeut og osteopat og det er klart osteopaten, der har rykket mest på hvordan min krop har det.
  Osteopater er dem, der virkelig kender kroppen og jeg kan anbefale Rose Bruun hos The Rehab (www.ready2move.dk).
  Rose er helt og aldeles fantastisk og ser på hele kroppen. Det er ikke billigt, men du bliver SÅ glad for det.

 34. Kære Cana
  Jeg kender ikke dit forudgående forløb, så jeg ved ikke om du er tjekket for det, men har du undersøgt om det kunne være hoftedysplasi? Min søster lider af det og dine symptomer lyder meget som hendes. Hun endte med en ret omfattende operation, fordi hun er meget på benene som sygeplejerske, men jeg ved at mindre osse kan gøre det. Få en henvisning til en ortopæd der kan hjælpe dig.
  Jeg håber du finder en løsning, så du kan blive smertefri ❤️
  Mvh Anna

 35. Jeg kan nok hjælpe dig men bor i Vejle. Har hjulpet mange af med bækkensmerter de sidste 10 år. Er uddannet fysioterapeut.

 36. Kiropraktor. Det siger jeg også ?
  Kiropraktik i Centrum ved Nørreport/Torvehallerne. Nanna Ørum er fantastisk!

 37. Hej Cana,

  Jeg har samme symptomer som dig. Det er såå pinefuldt at køre bil. Har haft smerter siden fødsel for knap to år siden. Har prøvet Birthe Bonde, Michael Cohrt, 3 fysioterapeut forløb, to reumatologer, 2 MR scanninger, 16 x kiropraktor beh., zoneterapi. Pt. hjælper bassintræning i varmt vand hos skodsborg fysioterapio og dybdegående akupunktur. Jeg har fået anbefalet en speciel type kiropraktor behandling, ccep, som kun få udøver. Jeg har meldt mig ind i foreningen bækkensmerter.dk og fået råd og vejledning og anbefaling om at prøve Niels Henriksen hos Glostrup Kiropraktisk Klinik der laver ccep.
  Foreningen er gode til at vejlede i hvilke behandlere der især er gode til bækkenet. Deres råd er at der er så mange årsager til bækkensmerter, at det er svært at lytte til hvad der hjælper andre. Held og lykke, håber du finder den behandling der passer til dig.

 38. Kære Cana.
  Nu kan der jo sikkert være rigtig mange grunde til at man har ondt i sit bækken, men jeg døjede i mange år med ondt i lændeområdet, og der var ingen, hverken fysioterapeuter eller kiropraktorer, som kunne fortælle mig hvorfor. Jeg følte, ligesom dig, bare at jeg brugte unødige penge på en eller anden behandling som ikke virkede en døjt, og at de såkaldte specialister blot gættede sig lidt frem, men ikke anede hvad de skulle stille op med mig.
  Sidste efterår fik jeg så et tip om at prøve en osteopat, da de arbejder mere holistisk end en almindelig fysioterapeut. Jeg ved ikke en pind om alt sådan noget, men jeg besluttede mig for at give det et forsøg og fandt en osteopat på Holbergsgade i København K. Jeg må bare sige at det var en HELT anden oplevelse at blive behandlet der. Allerede fra første gang jeg var der fik jeg fornemmelsen af at hun virkelig vidste hvad hun talte om, og at hun kunne se og mærke nogle ting, som mine tidligere behandlere ikke kunne. Det viste sig at jeg led af en stram bækkenbund, og at jeg simpelthen havde udviklet nogle meget uhensigtsmæssige vaner med at spænde op, som jeg slet ikke var klar over. Min osteopat har hjulpet mig med at lære at spænde af, og jeg har netop afsluttet mit behandlingsforløb hos hende. Jeg er ikke totalt smertefri, men jeg har det så meget bedre og har lært at være bevist om mine dårlige vaner og at bryde det mønster så jeg forhåbentlig kan blive smertefri en dag ?
  Min pointe er at jeg klart kan anbefale en osteopat med speciale i bækkener. De kan simpelthen noget magisk som andre behandlere ikke kan! Jeg håber sådan at du får styr på det og finder den rigtige behandler for dig.

 39. Jeg er i gang med et forløb hos http://www.bodyrecover.dk og efter 3 behandlinger låser jeg nærmest ikke længere.. jeg er ikke smertefri men det ser ud til at være det rigtige. I dit tidligere opslag var der også en som var blevet smertefri hos Jan efter 4 år. Udover det kombinerer jeg det med indvendig Fys.

 40. Har du fået styr på dit bækken? Jeg har fået bækkenløsning og været til samme fys som dig også uden bedring. Men så var jeg til en osteopat som bare har forbedret det så meget. Tror hun kunne være god for dig. Mvh Maiken

  1. Hvor er du sød at skrive, Maiken. Jeg har simpelthen ikke haft andet end helt kortvarige bækkensmerter i forbindelse med min menstruation, i et års tid nu, vil jeg tro – men skriv endelig hvem du anbefaler. Om ikke andet, så til andre, der måtte finde vej herind, som har beug for hjælp 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven