mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

De kommer til at få nogle knubs…

Det er næsten pinligt at indrømme, men indtil jeg blev skilt sidste år, var der én ting jeg simpelthen ikke havde det fjerneste styr på. Okay, der var selvfølgelig (meget) mere end én ting, men der var særligt én praktisk og i øvrigt enormt vigtig ting, jeg ikke havde hånd i nogen former for hanke med: forsikringer. Jeg anede ikke hvad jeg havde hvor, hvilke jeg skulle lave om og hvordan i øvrigt jeg og børnene var dækket, nu hvor deres far og jeg ikke længere boede sammen.

Jeg valgte den sikre løsning: Jeg ringede til mit forsikringsselskab og fik tjek på både indbo, bilen, mig selv og på drengene, som for første gang fik deres helt egne ulykkesforsikringer, som jeg pludselig lod mig forstå de skulle have.  Forsikringer som i øvrigt blev tilpassede deres behov – og mit temperament. Heldigvis har vi aldrig haft brug for børnenes forsikring, hverken før de havde den, eller efter, men for pokker, hvor ville jeg blive ked af det, hvis nu uheldet rent faktisk var ude – og børnene så ikke var behørigt forsikrede! 
Derfor skræmmer det mig også, når jeg læser, at cirka hver femte forældre ikke har tegnet en børneulykkesforsikring på deres børn og at kun to-tredjedele af alle forældre ved, at man bør tegne en særskilt ulykkesforsikring på børnene, hvis man ønsker at de er forsikrede i skole og daginstitution. Bevares, det er selvfølgelig helt fint for mig, hvis man i nogle familier beslutter sig for ikke at lade sig forsikre mod ulykker og alvorlig sygdom, så længe det bare er et aktivt valgt. Hvis det – som det var tilfældet hos mig for bare et år siden – derimod skyldes uvidenhed, så er det altså om at komme op på dupperne og et godt sted at starte, synes jeg er med Codans nyeste tiltag for at højne vores viden omkring børneulykkesforsikringer, med følgende lille video, som i hvert fald gav mig lyst til at klikke ind på deres side om børneulykkesforsikringer for lige at sikre mig, at jeg nu også havde helt styr på om mine drenges forsikringer var gode nok.
Vi kan selvfølgelig ikke pakke vores børn ind i bobleplast og selvom jeg så tydeligt kan huske hvordan min mor, fordi jeg som barn brækkede og forstuvede arme og ben hvert eneste år, lige op til sommerferien, truede mig med at pakke mig ind som en anden ishockeymålmand, så synes jeg sådan set også at det er helt tosset, at vi forældre ofte ikke tør mere end vi gør. Vi skal turde på vores børns vegne, give dem lov og frihed til at udvikle sig igennem lege, der både kan være stille og kreative såvel som vilde og nogle gange også tenderende til det vovede eller måske ligefrem farlige, afhængigt af børnenes alder og udviklingstrin, selvfølgelig. Børn skal have rimelige udfordringer i et trygt miljø og så skal vi forældre altså være bedre til at læne os tilbage og stole på, at det nok skal gå og at det i øvrigt ikke behøver at være verdens undergang, hvis vores børn kommer til skade. Jeg husker i hvert fald selv, hvordan jeg fik herre-meget streetcredit hver gang jeg kom i børnehave og skole med gips på armen 😉
Det er selvfølgelig ikke nemt, det der med bare at give slip og jeg skal da heller ikke se mig for fin til at indrømme at jeg også tager mig selv i at bede mine børn om at “klatre forsigtigt” ned fra træet i parken eller at “passe på” når de springer fra sten til sten i en faretruende vild omgang jorden er giftig, men jeg øver mig på at lade være og på at give dem frihed under ansvar i det omfang, selvfølgelig, jeg mener det er forsvarligt for dem. Noget der i hvert fald for mig, er en lille smule lettere, når jeg ved, at de har en god forsikring i ryggen – hvis nu de mod al forventning skulle komme ud for mere end bare helt almindelige knubs og skrabede knæ en dag…

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

  1. Jeg synes, der er noget, der er vigtigere end en ulykkesforsikring! Bevares, det er godt at være forsikret, hvis man skulle være rigtig uheldig, men heldigvis har vi mulighed for offentlig hjælp i diverse sundheds- og sociale systemer.
    Derfor er ansvarsforsikringen i mine øjne mange mange, gange vigtigere. Tænk hvis ens barn kom til (uforsætligt) at forvolde stor skade på et andet menneske eller materiel for den sags skyld.

    1. En ansvarsforsikring er super vigtig, det er der ingen tvivl om. Jeg tændte personligt på denne kampagne, fordi så få forældre faktisk er klar over, hvordan deres børn er forsikret – og at børnene typisk ikke er dækket ved invaliditet og livstruende sygdom, som de fleste af os voksne jo er.

      Hvis dit barn fx står med en tandskade i barndommen, der kræver behandling efter de er fyldt 18, så er forsikringen god at have – det kan hurtigt blive dyrt. Ligesom hvis dit barn får en livstruende sygdom, så kan forsikringen være afgørende for, at du kan få økonomien til at hænge sammen, så du kan være der 100 % for dit barn. Det er selvfølgelig helt op til den enkelte, hvad der er vigtigt for netop deres familie, men ulykke og ansvarsforsikring er to forskellige ting ? begge meget vigtige, synes jeg, men jeg respekterer selvfølgelig hvis man – eller du – er af en anden overbevisning.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven