mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Vægttab – helt uden træning

Det har været efterspurgt i månedsvis, om ikke snart jeg ville indvi jer lidt i mit vægttab og hvordan jeg har opnået det. Selvom jeg til de fleste har sagt, at jeg selvfølgelig gerne vil skrive om det, kan jeg mærke, at det alligevel har været svært for mig at få formuleret noget ordentligt, fordi jeg ikke orker at skulle dømmes for noget så ligegyldigt som hvordan jeg ser ud. Eller endnu mindre for, hvordan jeg selv synes jeg ser bedst ud. For jeg HAR godt fattet det; der er nogle, der synes jeg er blevet for tynd og at jeg var pænere for 5-10 kilo siden, men guess what. Jeg er glad for at have tabt mig og hvis I lover ikke at dømme mig for det, vil jeg gerne dele med jer hvad der har gjort forskellen for mig.

Der er intet banebrydende over den måde jeg har tabt mig på og jeg forestiller mig sådan ser heller ikke at jeg kan bidrage med noget I ikke allerede ved, men om ikke andet, så har jeg altså tabt mig noget der minder om 10 kilo, eftersom jeg mistænker at jeg lige var oppe at kysse slut-tresserne, inden jeg tabte mig. Og nu, som I kan se på billedet jeg tog da jeg stod på min mors badevægt her til morgen, vejer jeg altså 57,6 kilo. Nogenlunde det samme som jeg vejede dengang jeg slentrede ned ad catwalken i Kina som Miss Danmark for snart 10 år siden, i øvrigt.

Mit vægttab startede ganske kærkomment – men altså også lidt uplanlagt – da mine drenge begyndte at være hos deres far i flere dage ad gangen, henover det tidlige efterår. Jeg havde slet og ret svært ved at finde ud af at spise ordentligt, når jeg var alene og fordi jeg fyldte min kalender med usigeligt mange planer, for ikke at savne mine børn for meget, sprang jeg af og til nogle måltider over, fordi jeg bildte mig selv ind at jeg havde for travlt. På dén måde røg de første par kilo og jeg fik pludselig blod på tanden. Ikke for at fortsætte i samme dur, men for at tage ansvar for min krop, som jeg måske i virkeligheden havde ladet stå til lidt for længe… Ahem..

Først og fremmest skar jeg ned på mit slikindtag. Seriøst, inden tiden spiste jeg slik hver dag. (Ja, hver evig eneste dag!). Dernæst besluttede jeg mig for at lade være med at overspise – nogensinde. Mine portioner blev væsentligt mindre og i stedet for at spise indtil jeg ikke kunne have mere, spiste jeg indtil jeg ikke havde behov for mere.

“Men har du så slet ikke trænet?” Selvfølgelig har min kostændring været ledsaget af et øget aktivitetsniveau, men jeg har altså ikke én eneste gang indfundet mig i et træningscenter, selvom jeg egentlig gerne har villet. Til gengæld har jeg hamret afsted på min cykel hver eneste dag og så har jeg danset – en lille smule på club (mest inden jeg fik en kæreste) og i særdeleshed (både før og siden) hjemme i min stue, hvor jeg har teet mig som en tosse og en enkelt gang sågar præsteret at underboen kom op og bad mig skrue ned for musikken (og min trampen i gulvet, formoder jeg). Det har udelukkende været sjovt og godt for min sjæl såvel som for min krop at springe badut og køre om kap med busserne på min cykel – og så tæller det altså ikke som træning i min bog, selvom jeg godt ved, at det måske nok kunne klassificeres sådan.

Jeg har ikke været på vægten én eneste gang imellem de 10 kilo der er røget, men jeg har til gengæld haft det sjovt og brugt den svindende talje som motivation for at fortsætte med at behandle min krop med den respekt jeg synes den fortjener.

Og altså, inden der kommer bekymrede kommentarer, vil jeg bare lige slå fast, at jeg tabte mig i efteråret og at jeg altså har haft nogenlunde samme facon i hele 2018 ✌?

Skriv din kommentar

Kommentarer (49)

 1. Shit hvor du sej! Hvornår er det først billede fra, der hvor du trækker op i din bluse, er det taget i efteråret eller? ??

 2. Du ser hamre godt ud og det vigtigste er hvordan DU har det med din krop og ikke hvad andre tænker..
  Jeg gad godt at jeg lige fik taget det første skridt i retningen af at komme af med de sidste kilo som du har taget. (Lidt svært når man bare elsker Coca Cola og Slik – ?)
  Stor respekt herfra.,

 3. Jeg synes det er forfriskende og dejligt, at du formidler et vægttabsforløb som er lidt mere nede på jorden og måske mere realistisk for mange at forholde sig til. I hvert fald for mig og så ser du rigtig smuk ud!

  1. Det er jeg glad for du synes! Tak. Det er jo ingen raketvidenskab, men det har selvfølgelig krævet en masse god motivation – noget jeg gerne vil skrive om en anden gang 🙂

 4. Du ser pisse godt ud.? og fuck dem der mener andet.
  Hvis du er glad og din krop er glad så er det perfekt.
  Jeg ville sku ønske jeg så ud som dig.
  Så lidt jalousi på den gode måde her fra.
  Mange knus

 5. Jeg synes du ser ganske fantastisk ud. Og så er jeg glad for at du deler. Jeg er i dag 32+ uger henne i min graviditet og jeg føler mig simpelthen så stor. Det er jeg nu ikke – men min mave er. Jeg fik at vide af min kollega, at jeg lignede et skib. Av, den ramte… Et skib. Og jeg blev ret ked af det. Min mave er stor, men det hele sidder lige der og måske derfor ser det voldsomt ud. Ser man mig bagfra kan man ikke se, at jeg er gravid – min talje er der stadig. Så dette indlæg er sådan et, jeg vil finde frem engang, når jeg er færdig med at være gravid og ikke længere ammer (hvis det lykkes for mig denne gang). For jeg spiser snoller. Hver dag og jeg spiser garanteret også større portioner end jeg behøver. Derfor – tak fordi du gider at dele og er ærlig.

 6. Du så og ser pisse godt ud, både i 2015, 2016, 2017 og 2018 ? (ca så længe, har jeg fulgt med)
  Og lige meget hvad, så længe du er glad og tilfreds med dit spejlbillede, er det fuldstændig lige meget, hvad vægten siger ?

 7. Du ser pishamrende godt ud, for pokker en babe! Og så vil jeg bare endnu engang gerne sige, lad alle de der klaphatte-kommentarer suse ind af det ene og ud af det andet. De er bare skide misundelige over din smækre krop er de ?

 8. Er en af dem, der var nysgerrig. Og jeg er bare fantastisk glad for at læse, at en almindelig kvinde kan tabe nogle kilo ved at passe lidt på kosten og have et lettere øget aktivitetsniveau. Orker nemlig ikke det helt vilde trip. Har tilgengæld fået motivationen i sidste uge og prøver nu at passe bedre på min krop (og dermed også mig selv). Og dette indlæg giver bare et ekstra skub ??

 9. Synes du er en sej kvinde. Ja lad ikke andre være efter dig. Når bare man har det godt.. Har også været igennem det samme for mange år siden. Nu er der er igen for mange kg på sidebenene, men er på vej nedad igen.. Men har et stykke vej endnu.. God lørdag til dig.. Livet går op og ned ? Hilsen herfra

 10. Hej Cana,

  Jeg synes begge billeder er pæne, så længe du er tilfreds og har det godt 🙂

  Jeg er lidt nysgerrige på din mave – måske svært at se på billederne, men er der også en hudreduktion?
  Vh Mie

  1. Nej, det er der ikke. Men på billedet i bikini har jeg fået en spraytan nogle dage forinden – det gør huden lidt pænere ☺️

 11. Kære Cana! Du ser tæske godt ud! Det gjorde du også før, men jeg kan virkelig godt forstå du er stolt af det du har opnået. Jeg er selv helt normalvægtig, slank om du vil. Jeg har de sidste 10 dage ikke rørt noget der indeholdt sukker, hvedemel osv. Mine veninder synes jeg er tosset. MEN, det handler jo i bund og grund om at have det godt i sin krop. Jeg synes det føles så godt. Er ikke oppustet som jeg plejer og jeg har mere energi. Og at der så ryger nogle kilo er bare kæmpe bonus. Folk har travlt med at dømme, men man skal altid gøre det man selv føler er det rigtige. ?

 12. Meget misundelig på du ikke har tab dine bryster.. er altid det første jeg taber. Så de er helt væk 🙁
  Du er smuk! Os plus de 10 kg. Altid smuk.

 13. Dejligt indlæg, din dejlige kvinde.
  Personligt syntes jeg du stråler for tiden og det klær dig bare virkelig godt ❤️ Så hvad betyder det egentlig hvad vægten viser!!!?

 14. Jeg kan ligeså godt sige det med det samme. Al den snak om slik og overspisning har fået mig til at crave hjemmelavet koldskål. Så det går jeg ud og laver nu. Jeg begriber ikke, hvor andre får den viljestyrke fra, men jeg synes det er pissesejt og at du ser skide godt ud.

 15. Cana, først og fremmest – du ser knald godt ud! Både på det ene og det andet billede. Pift!
  Men. Sådan lidt off topic. Har du fået kejsersnit? Og har du egentlig delt dine egne fødselsberetninger her på bloggen? ? Jeg spørger både af nysgerrighed og fordi jeg selv har fået (akut)kejsersnit, og jeg føler lidt, at andre mener, jeg har født forkert – at det ikke er den normale måde at føde på. Hvis man da overhovedet kan kalde det en fødsel?! Åh. Jeg ved faktisk ikke helt, hvordan jeg skal skrive det. Jeg føler mig bare ofte “ramt”, når andre omtaler kejsersnit – netop fordi, jeg oplever, der er en generel negativ holdning til dette. Jeg selv er pisse stolt af mit ar. Min søn er kommet ud der! ❤️ Fødslen ser jeg tilbage på med blandede følelser, men ikke pga selve kejsersnittet. Og i min verden er en fødsel en fødsel – uanset hvordan barnet er kommet til verden. Tak for en fantastisk blog!

  1. Kære Pernille, der er INGEN forkerte fødsler! Det du (og jeg) oplevet er (akutte) abdominale fødsler ❤ et udtryk jeg læste i Canas 40 uger efter bog.
   Og folk der mener at kejsersnit er forkert, skal bare holde deres k***!
   Jeg møder også rigtig meget negativ omtale af kejsersnit, og forherligelse af den vaginale fødsel (som koster kvinder livet på daglig basis), og vi trænger til en mentalitetsændring som samfund.
   Jeg er også stolt af mit ar, det sidder højt, er skævt, og man kan se hvor stingene sad – men det er MIT ☺

 16. Kære Cana.
  Tillykke med dit vægttab, du ser fantastisk ud -glad, mild og i balance med dig selv. Jeg er selv 178cm høj, vejer en (god) del mere end dig og kommer aldrig ned på 60kg… men det er også ok, for som du skriver så er det ikke altid hvad der står på vægten der er målet, men hvordan vi har det inden i -helt inde i hjertet og nede i maven ? Jeg vil følge dit råd.. Skære lidt ned på portionsstørrelserne, mærke lidt mere efter om jeg faktisk er sulten og vigtigst af alt-vide at det er ok IKKE at orke motion x 3 hver uge! Jeg ORKER det ikke… men derfor kan vægten jo godt gå ned.. TAK for inspiration og en fed blog.

 17. Du ser smuk ud, og du skal være stolt af som du ser ud❤️ Hvor er din fine bikini fra? Den ser ud til at fungere godt til en ok barm☺️

 18. Uf, så laber du ser ud!
  Synes vi allesammen skulle aftale, ikke længere at pointere hvor tynde folk ser ud, eller at gøre sig til dommer over om de er for tynde – i stedet kunne man jo spørge hvordan folk har det, det er vel det, som det egentlig handler om?

 19. Smuk – naturlig – inspirerende og så skøn at følge. Alt for mange har efterhånden fyldt deres blog med tusind filtre, men du viser og skriver om dit sande jeg og jeg er vild med dig og det du viser, for det er så dejligt naturligt og noget jeg rent faktisk kan forholde mig til. Tak for dig !! ??⭐️

 20. Jeg er så glad for, at I er flere, der skriver om kroppen lige for tiden! Vi er forskellige, har forskellige kropstyper og helt ærligt, kan vi ikke bare se ud som vi har det bedst med, uden at nogen skal blande sig i det. Du er smuk uanset størrelse Cana, du er velsignet med en levende og sexy udstråling og den har du sgu med dig uanset størrelse, men som du ser ud lige nu, stråler du endnu mere og det er f****** smukt, det er sikkert en skøn blanding af, at føle sig tilpas og hjemme i sin krop og så den lille detalje – kærligheden❤️ Jeg håber de negative kommentarer udebliver, livet er for kort til den slags vibes?

 21. Det her oplæg gjorde mig SÅ glad!
  Jeg tabte 10kg for ét år siden og tør stadig knap nok sige “nej tak” til kage foran folk fordi “jeg er jo så tynd.”
  Har dog aldrig været mere lykkelig og stolt over min krop – mega dejligt ikke at være den eneste! ?
  PS. Du ser mega godt ud!

 22. altså det er jo flot med den vægttab. ingen tvivl om det, men tror du ikke også din skilsmisse har noget med det at gøre?…. Det, der er den mest usunde vægttab jeg har hørt om. ja, sorry. din BMI skriger jo langt væk af “usund”….

  1. Hej Dorthe
   Hvordan kan det nogensinde være et usundt vægttab, når man skærer ned på portionsstørrelser og dropper slikket?
   Hun siger selv, at de første par kg nok var pga. skilsmisse, men derefter er det da udelukkende en rigtig sund livsstilsomlægning.
   BMI’en skriger på ingen måder usund, og det er desuden en “målemetode”, der på mange måder er outdated og kan tolkes forkert.
   Fortsat god dag.

 23. Kære Cana.
  Tillykke med at du passer på din krop. Det sagt, så har du en sundhedsfaglig baggrund og hvis du gransker lidt, ved du også, at der er mennesker, der ikke kan “tåle” at få tal på. Og her taler jeg ikke om de der er misundelige, men de, der er syge med en spiseforstyrrelse og her en kropsbygning der gør, at når deres BMI rammer det samme som dit, er de langt mere udmagrede end du, der kan bære det. Så please please. Kunne det her ikke være blevet ved at du har tabt dig og hvordan og så ikke alle de tal, der fodrer magen et uhyggeligt anoreksimonster derude bag skærmene. 🙁
  Bedste tanker herfra.

 24. Du ser så lækker ud – mega gode ben ? Jeg tror jeg vil prøve at følge dine tanker, i forhold til indtage af mad og søde sager. Tak for input ?

 25. Jeg vil give DrS ret. Med en højde på 178cm og en vægt på 57kg havner du Ca på et bmi under 18 der ifølge netdoktor er i kategorien undervægtig.
  samtidig skriver du at du skriver ikke træner men dog cykler. Du lægger fotos op ad både vægt og krop.
  Du skriver selv at du tidligere har haft en spiseforstyrrelse som teenager.

  Jeg har en ung kusine med spiseforstyrrelse. Jeg giver DrS ret, jeg synes ikke det er passende for en voksen kvinde med indflydelse på de sociale medier at gå så meget i detaljer om et så ekstremt vægttab. Og vi kender vel alle godt euforien over et midlertidigt vægttab i en periode med singleliv kure og egotrip. Find nu den voksne tone frem igen.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven