mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Hvor er du dog blevet tynd!

Hvor er du dog blevet tynd!

Sådan lød den oprindelige overskrift til dét indlæg der i dag topper nogle af de mest læste historier på bt.dk og netop sådan har jeg efterhånden hørt min kropslige tilstand omtalt flere gange end jeg overhovedet gider tænke på, siden jeg for snart et halvt års tid siden besluttede at gøre alvor af at smide de sidste af mine bløde ekstrakilo, som en hård (fordi det ér den slags) skilsmisse havde givet mig en naturlig start på.

Indlægget handler om at jeg efterhånden er træt af at at høre mig omtalt som værende blevet ”fortynd” og at jeg, når det så ovenikøbet kombineres med det meget holdningsbaserede ”du var meget pænere før” bliver virkelig træt af det.

Det er egentlig ikke fordi jeg har noget imod at nogen syntes jeg var pænere med 8-10 kilo ekstra på sidebenene (ja, tallet gætter jeg mig til, fordi jeg faktisk ikke ejer en badevægt), for selvfølgelig har vi forskellig smag i kropsformer, såvel som vi har det i farven på vores håndklæder til badeværelset. Problemet ligger for mig i, at andre – fremmede endda – uden videre tillader sig, at kommentere negativt om min krop. Noget jeg i øvrigt end ikke tror at fremmede ville gøre det om mine håndklæder, hvis de en dag kom inden for dørene hjemme hos mig, for selvfølgelig er folk høflige nok til at klappe kaje, uanset hvor latterlig de end måtte synes at min indretning er.

Alligevel sker det i forhold til min vægt og min krop og jeg forstår simpelthen ikke hvor forestillingen om at det er okay, kommer fra. Det føles næsten om som stor, fed omgang jantepræget tynd-shaming og dét mine damer og herrer, synes jeg sgu er til grin.

Tænk engang om det modsatte havde været tilfældet: at jeg havde taget 10 kilo på. Så nåde trøste dén, der ville turde at fortælle mig i offentligt forum – eller værre: på de sociale medier –  at jeg var pænere før. Vedkommende var jo blevet lynchet totalt, for selvfølgelig må man ikke fortælle hende med den lille (eller store) topmave, at hun er blevet for tyk. Selvfølgelig må man ikke det og dem der alligevel gør det, er nogle idioter. Ligesom dem, der siger at jeg er blevet for tynd. Uanset om de måtte tænke det eller ej.

Heldigvis for mig, er jeg blevet gladere, både for mig selv og min krop end jeg har været i årevis og jeg vil sådan set ikke andet med hverken det her indlæg eller dét i bt, end at bede om, at vi udelukkende ytrer os om andres udseende, når det er i positive vendinger. Alt andet er sgu for lavt.

.. Og hey, uanset hvordan du synes jeg ser ud, så er jeg sikker på at du er smuk, når bare du smiler! 😀

Skriv din kommentar

Kommentarer (33)

 1. Hvor er du bare fan-fucking-tastisk!!

  Du har så evigt ret. Jeg er så i “mode-gruppen” hvor jeg har taget nogle kilo på, nu hvor jeg nærmer mig de 50 år…
  Men jeg har oplevet en kollega sige til mig, hvordan har du det med at være blevet tyk….
  Jeg svarede: jeg har det fint, men hvordan er det at være socialthandicappet???

  Buttomline – elsk for satan! Og start med dig selv!

 2. Hurra!! Hvor er det rart at du tager emnet op. Netop denne sætning har jeg hørt tusindvis af gange siden min skoletid. Det er trættende at høre på og groft at andre blander sig. Det der gjorde mest ondt var næsten at det nogen gange var personer som kunne sidde lige ved siden af mig og se at jeg spiste helt normale mængder…. nu er jeg gravid for anden gang og det hele er startet igen med ekstra lægebesøg og trivselsscanninger fordi jeg kun har taget 6 kg på 7 uger før termin….

 3. Fantastisk emne du tager op!
  Jeg kender så meget til det – har selv er forhøjet stofskifte, hvor jeg nærmest taber mig af at kigge på en burger… Snyd mener nogle, men når jeg så fortæller, hvilken kamp det til tider er for mig bare at tage en enkelt kilo på bliver folk lidt forlegne over at bringe det på banen. Må nok også indrømme atde der blikke og kommentarer om, at “GUD hvor er du tynd/har du ikke tabt dig meget/Jaa du fryser jo nok her om vinteren fordi du ikke har sul på kroppen” flere gange har gjort mig godt og grundig ked af det og måske også vred.
  Sidste gange der var en, der nærmest bekymret sagde “EJJ hvor er du blevet tynd!”, så kunne jeg ikke dy mig og returnerede med et “EJJ hvor er du blevet tyk – har du ikke taget en del på..?!”
  Ikke mit bedste moment, men det er sgu træls.. Så tak for et godt indlæg! ??

  1. Nahhh, det forstår jeg godt ikke var dit bedste moment.. især fordi jeg tidligere har været meget tynd, men har taget 25 kg på. Så jeg forstår på en side godt dit svar, men to wrongs dont make A right. (Men er selv kommet med en “rap” kommentar, læs højere oppe)

   Som Cana siger, lad os nu bare smile og være smukke sammen ?

 4. Jeg undres dagligt over hvad mennesker man møder , både dem tæt på en og dem i køen i Netto syntes de kan tillade sig at sige om ens krop ..
  Lige nu er jeg gravid med mit 2 barn og jeg skal da lige love for, at alle har en mening de syntes de skal proklamerer lige i fjæset på en , “nejjjjjjjj hvor er du blevet stor ” det er da vist lige op over” “hej tykke ” ” er du sikker på at der ikke er to” “du er da godt nok stor Hva!!” Osv. Jeg ser ikke mig selv som overvægtig og har indtil videre taget 8 kg på og er i uge 29 , og det driver mig til vanvid at man skal stå til måls med dumme kommentarer, fuldstændig som hvis man har tabt sig og skal høre på folks kommentarer dertil,Hvad faen skal man bare svare tilbage, man bliver totalt overrumplet af de mennesker og går så bagefter og tænker hvad man skulle have sagt … og det er som regel ikke særlig pænt ? det jeg egentlig bare ville sige Er, at du er SÅ smuk og det modsvar til dem der siger ” hvor er du dog blevet tynd , kunne være ,”Hvor er du dog blevet dum at høre på ” kram og god aften ❤

 5. Du ser skidegodt ud! Uanset om det er plus eller minus kilo. Vigtigst er hvordan du selv har det. Og dit smil siger alt.
  Men søde Cana. Den her vil sikkert dele vandene. Men jeg vil gerne selv smide de sidste genstridig kilo. Kan du ikke lave et indlæg om, hvad du har gjort? Jeg synes du er rockersej. 🙂

 6. For omkring 5 år siden tabte jeg mig – aner ikke hvor meget da jeg ikke vejede mig dengang og ej heller gør i dag. Men nogle mennesker i mit liv skal konstant minde mig om hvor tynd jeg ser ud. At jeg plejede at se så smuk ud. Og det er sjovt nok familie og venner jeg ikke ser så ofte der skal kommentere på det. Betyder det så at jeg ikke er så køn længere? Eller hvordan skal det forstås 🙁 ?
  Jeg synes jeg er en lækker sag, men det gør altså ondt i selvtilliden når jeg hører sådan nogle kommentarer. Body shaming er body shaming, uanset størrelse.

 7. Har så absolut ingen holdning til om nogen er for tygge eller for tynde ! Bare de selv er glade i der!
  Det eneste jeg tænker er og ret mig endelig hvis jeg tager fejl for det er kun er tænkt og måske helt forkert tolket øhhh svar eller ide om hvorfor man i dit tilfælde vælger at sige du er blevet for tynd ! Hvilket jeg igen understreger at jeg ikke ser på! Mest fordi jeg har mere travl Med at læse dine blog og beundre det humor du har og dine top lækre børn!
  Men kan det være indspillet omsorg ? Øhh ej det bliver langhåret !
  Men tror måske nogen mener det som en slags omsorg – når man rammes der hvor det gør ondt som en skilsmisse gør er der jo desværre mennesker som vælger en uhensigtsmæssig medtrings stradigi ved at forbedre det de tror er grunden til det gik galt

  Tro bestemt ikke det er tilfældet her med dig!

  Men er det er Åhh hvor er du tynd der i virkeligheden betyder : du er helt okay du behøver ikke tabe dig / er du helt ok?
  Jeg ved det ikke , det slog mig bare lige at jeg man nogen gange kommer til at udtrygge den uhensigtsmæssigt når det er ment som en slag heads op som omsorg!
  Jeg ved det ikke!
  En god veninde af mig sage en gang om jeg var ok da vægten pludselig eskalerede i højder man ikke troede muligt , ? hun fik sagt lidt uhensigtsmæssigt om jeg godt var klar over at keg var blevet tungere ! Det kom uheldigt ud men kærligheden var bag den!

  Man føler jo som læser af din blog man er tæt på dig og man føler med dig både i glæder og i sorger og en skilsmisse tager hårdt på en og på ens fysisk og måske nogen af dem er en kejtet måde at udtrygge bekymring på?

  Jeg ved det ikke synes sku du er stang lækker både med og uden – men mest fordi dine øje ustrålerne hvad jeg tolker som livsglæde og kærlighed og det er sku et lækkert look ligegyldig hvad vægten siger

  Men med hensyn til min lille reflektion ved sku ikke om den holder vand det slog mig bare!
  Men som altid fedt blog indlæg
  Tak for karma Cana !
  Hav en vidunderlig aften

  1. Jeg tænkte præcis det samme. Generelt bruger jeg også ret meget positiv psykologi i min hverdag. Den typiske mange folk har tendens til (tror jeg) er når vi ikke straks får et svar når vi har sendt en SMS/Snapchat eller hvad man nu benytter sig af i dag. Straks kan man blive fyldt op af tanker som “personen kan nok ikke lide mig. Ellers havde han eller hun jo svaret med det samme”. Tilfældet kunne også have været noget helt andet måske var vedkommende travlt beskæftet da du skrev. Var på arbejde, havde en baby på armen – måske ville vedkommende have god tid til at svare dig tilbage fordi du betyder så meget for vedkommende.

   Min pointe er at det måske ikke nødvendigvis er “tyndshaming” du bliver udsat for Cana. Måske er det en form for bekymring. Det er tydeligt at se du har tabt dig og det måske i forbindelse med en skilsmisse får (måske heldigvis) de fleste til at reagere. For tænk nu hvis du ikke havde det godt??

   Jeg anser mig selv som et empatisk menneske – jeg deler ikke umiddelbart nogle bekymringer eller empati for håndklæder derfor ville jeg heller ikke påpege, hvis de ikke faldte i min smag. Men jeg kan nemt føle empati for dig fordi du er et menneske. Men jeg ville nok ikke som fremmede gå ind at påpege noget om en person jeg ikke kender. Og omvendt hvor går grænsen – for har vi ikke i en hvis grad ansvaret for at passe på vores medmennesker og sikre de har det godt??

   Det vigtige for mig her er, at du fortæller du har det godt!
   Jeg synes desuden også at du både ser godt ud og at du stråler.

   Vh Anna (der i øvrigt har skrevet ovenstående med en baby på armen ? – undskylder på forhånd fejl og mangler)

 8. Jeg tog på, da jeg mødte kærligheden efter skilsmisse.. Og har nu vejet for meget (synes jeg selv) for længe. Så jeg er egentlig mest interesseret i; hvad har du gjort for at få/holde vægten nede? ?

 9. Jeg tænker umiddelbart det er en form for omsorg for dig, at man påtaler at du er blevet for tynd. Nogle kan så mene, at det er en misforstået omsorg. Men fra Vestjylland, der hvor jeg oprindeligt kommer fra, vil det blive sagt, hvis man har haft travlt, hvis man har oplevet store omvæltninger i sit liv ect, der har gjort man har tabt sig.
  Så er det egentlig ikke bare, så at sige, for tynd???? Nej, jeg ville bare smide de ekstra kilo og nu har jeg det bare så godt…

 10. Dem som har behov for at ytre sig om dig på den måde, er da pi..e misundelige..

  Du ser som altid super godt ud – og står knivskarpt ?

 11. Ved du hvad. Jeg tror sgu også du er blevet for tynd…..det eneste jeg kan se på det billede længere oppe er dit hovede ?
  Never mind ved du hvad….. det rager sgu ikke andre om du vejer for lidt for meget eller lige imellem! Jo jeg har da kigget og tænkt hun bliver da en slankere version af sig selv, men helt ærligt, det gør dig jo ikke til hverken mere eller mindre dig….. ?‍♀️
  Så ud til højre med hvad folk/de andre siger. Har du det ok så er alt andet lige meget. Og du ser sgu brand godt ud.
  ?

 12. A M E N ! ! ! ?????
  Hvor er det fedt at du ikke bliver fanget og ramt af voksne mennesker måde at opføre sig på!
  Folk har SÅ pisse travlt med at blande sig i alt og alles liv, bag den lille skærm! ??

 13. Sådanne folk er over ALT. Ignorer dem og deres flabede udtagelser.
  Din vægt er din sag og KUN din…

  Der ydre er ikke vigtig. Det er udstrålingen- og den har du i den grad. ( på trods af din skilsmisse).

  Knus til dig

 14. Jeg tror, at nogle måske har ment kommentaren som en form for omsorg ala “er du okay?”, fremfor egentlig body shaming. Det skrevne ord kan være svært at fortolke rigtigt, men jeg vælger altså at tro på, at langt de fleste ikke har skrevet det for at være ondskabsfulde, men derimod af oprigtig bekymring/omsorg. ?

 15. Jeg er for så vidt enig, men den der sammenligning med at have taget ti kilo på, den holder altså ikke, selvom jeg hører den OFTE. Det er simpelt hen ikke rigtigt at “gud nåde trøste den der kommenterer på én der er blevet tykkere”. Jeg har i hvert fald fået mine kommentarer hele vejen rundt – chef, familie, venner mm….og der var bestemt ikke nogle der lynchede dem for deres kommentarer.
  Måske handler det nærmere om, at det alt for store fokus på (andres) udseende.

 16. Kære Cana … det er nok desværre bagsiden af medaljen, ved at være en offentlig, online person. Jeg synes bestemt ikke det er i orden med sætninger som: “ du var pænere før” … men hvis beskederne henvender sig til dig med “ er du okay” er det jo nok en bekymring, fra dine glade læsere… de fleste ved man kan smide nogle kilo, når man bliver skilt. De har nok ikke vidst, det var et bevidst valg fra din side … det vigtigste er du er glad …

 17. Som barn blev jeg drillet i klassen med min vægt, ja gu var jeg tynd, jeg var en lille spirrevip og kræsen af H til, men det bliver ikke bedre og højner ikke just selvtilliden at blive kaldt stankelben eller diverse andre metafore.. og det var sku ikke kun fra dem i klassen der var normalvægtige, men også fra dem der nok kunne kategoriseres som overvægtige børn. I dag elsker jeg den krop to graviditeter (nr to er igangværende) har givet mig. Min krop er så fandens stærk, jeg har gode hofter og glæder mig til igen at se min talje. Min jordemoder kunne knap nok mørke om babys hoved var sunket ned i banenet fordi jeg havde så mange mavemuskler.. det handler jo i virkeligheden ikke om hvad der dikteres udefra, men hvordan kroppen føles for den som lever i den og min krop er så stærk og sej, lige om lidt har den givet mig to smukke ønskebørn og det uanset og jeg bliver en str 36 igen eller om jeg bliver større eller mindre.. kh Mai-Britt PS. Jeg synes du er flot!

 18. Jeg er fuldstændig enig !!!!
  Jeg tabte 25 kg for et par år tilbage, og da vi nåede sommeren og jeg viste mere frem…. ja, så kom alle kommentarerne: NU må du ikke tabe mere, hold da op hvor er du blevet tynd mm.
  Jeg blev skuffet, vred og øv! Men jeg valgte tilsidst at tænke…. shit hvor er i alle misundelige… jeg har 3 børn, er 40 år og ligner en million!!!
  😉 bum.
  Cana du er pisse lækker – glem hvad andre siger.
  Men det er lidt sjovt, for folk ville aldrig sige: NU er du altså blevet for tyk… men det andet er ok? Samme kritik i mine øjne.

  Knus fra mig

 19. Kære Cana,
  Jeg læste dit indlæg i dag i BT, og blev så glad. Ikke på grund af, at du bliver udsat for det samme. Men, at du bringer emnet på banen. Jeg har altid været en meget tynd pige, tyndere end de fleste. For mig er det en evig kamp at tage på og bare at holde vægten. Hele mit liv er jeg blevet mødt med kommentarer om mit udseende eller blevet tvunget til at tage ‘et ekstra stykke kage’, fordi jeg åbenbart godt må, så længe jeg ikke kan tage på af det. Jeg bliver konstant mødt med kommentarer som ‘du er jo bare skind og ben’ eller ‘du er bare alt for tynd’. Det har jeg nok hørt 1 million gange i mit liv, og hver gang gør det mig helt paf. Kommentarer som disse ødelægger mit selvværd og gør ikke noget godt for mig eller andre i samme situation.
  Jeg har endda oplevet at folk i min omgangskreds ikke vil have taget billeder sammen med mig, fordi de så selv kommer til at se ‘tykke’ ud på billedet.
  Så ja, du er ikke alene med de negative oplevelser. Jeg oplever ofte, at fremmede kommer op til mig og kommentere på min vægt.
  Jeg mener ikke at folk viser omsorg eller bekymring ved denne adfærd. Jeg ved godt selv, hvordan jeg selv ser ud, og jeg ved godt selv, hvordan jeg har det. Hvis folk vil vise omsorg, hvorfor spørger de så ikke, hvordan man har det?
  Tynd-shaming er et stort problem i Danmark, netop fordi folk som ikke selv er i samme situation, ikke kan se problemet. Jeg er mere end min krop. Jeg er mere end min vægt. Jeg er selv glad for den jeg er, og jeg kunne aldrig selv finde på at kommentere på andres udseende på den måde. Måske derfor er det så svært for mig at forstå, at andre synes det er okay.
  Jeg mener, at alle mennesker er smukke som de er ♥ Så tak for dig Cana.

 20. Helt ærligt. Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Min venindes datter, som er tøjmodel for moderens eget tøjmærke, blev for nyligt hængt ud som værende “for tynd” på instagram. En profil barnet selv følger 🙁 Jeg er fuldstændig rystet over, hvad vi tillader os at kommentere på efterhånden. Jeg synes, du ser forrygende ud, og hvis du har det godt med din krop, så op i røven med alle de halvfede duller, som ikke formåede at få smidt deres babykilo igen. Jeg kom heller ikke helt af med mine inden jeg igen kastede mig over formeringens kunst, men jeg blev sgu ikke blind i mellemtiden. Du er hot. Slut prut.

 21. ENIG! Det er ikke i orden, at folk – både nære og fremmede – på den måde slynger om sig med negative kommentarer om ens krop og udseende.

  Jeg synes selvfølgelig, at det er i orden, hvis en god ven, familie, kæreste eller lign. tager en snak med en, hvis de oprigtigt talt er bekymrede for ens trivsel, fordi man har tabt sig eller taget meget på. Men det er meget grænseoverskridende, hvis folk bare smider negative kommentarer om ens krop, på samme måde som hvis de havde sagt, at de foretrækker en en ost over den anden eller noget andet helt trivielt.

  Jeg oplevede også som gravid, at alle mulige folk rask væk kommenterede mit min vægt, herunder at jeg ikke så særlig stor ud (selvom jeg vist egentlig havde taget 20 kg på hen mod slutningen af graviditeten). Jeg ved ikke, om mange af de kommentarer egentlig var en lidt forfejlet måde at give en kompliment på, men uanset hvad følte jeg, at det var meget grænseoverkridende, at andre folk på den måde hele tiden forholdt sig til og bedømte mit udseende – og havde brug for at fortælle mig det. Selvfølgelig dømmer og vurderer vi alle sammen hinanden hele tiden, men hvis man føler behovet for at kommentere andres udseende, så ros dog andre for det, du synes er smukt ved dem. Det andet er der sgu ingen, der bliver mere glade af.

  God dag!! 🙂

 22. Det er megaihøfligt at kommentere på folks vægt. Jeg tror du har ret i at 10-15 kg ville medføre flere positive kommentarer, men havde du taget meget mere på end det ville kurven vende. Min gode vennnde er overvægtig og jeg bliver så ked af det på hendes vegne for de kommentarer og blikke hun får. Folk kan være decideret grove og ofte tror folk ikke hun hører deres kommentarer. Jeg oplevede også en dag i bussen, at en mand bad en overvægtig pige flytte sig, så han kunne sidde, men så var der bare ikke plads til hende længere “det er jo ikke min skyld du ikke kan styre dig! Jo ikke min skyld hun er blevet så stor” sagde han og kiggede rundt for at få det bekræftet af os medpassagerer. Ikke en af sagde “nu var hun der jo først, så du må rykke længere ned i bussen eller vente på den næste” (eller noget andet). Alle kiggede væk inklusive mig selv og jeg fortryder det så meget!. Ville ønske folk kunne acceptere andre som de er tykke, tynde, runde eller slanke. Jeg synes i øvrigt du ser godt ud og det vigtigste er at du er glad.

 23. Jeg klapper sjældent i mine små hænder over et blogindlæg, men det må jeg gøre her!

  Jeg er selv 1.68 og vejer 48 kg, har alle dage gjort det (more or less) og jeg vil nok alle dage veje de skide 48 kg. Jeg er TYND, og det bliver kommenteret hver uge af alle størrelse mennesker og det er som om de analyserer samtlige af mine måltider.

  Tak til dig fordi du med din store stemme siger nej tak til tynd-shaming!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven