mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Handletur og nemme boller inden børnene kommer hjem

nemme boller

Jeg har stadig ikke helt vænnet mig til det, tror jeg; det der med at at jeg ikke bor sammen med mine børn hele tiden. Og i virkeligheden ved jeg heller ikke om jeg nogensinde kommer til at vænne mig til det. Det bliver i hvert fald aldrig sådan rigtigt naturligt for mig. Men jeg gør hvad jeg kan, både for at nyde tiden jeg har for mig selv og den tid jeg har sammen med mine børn. Derfor har jeg allerede nu fået nogle indgroede rutiner i forbindelse med børnenes skiftedage, som jeg er blevet rigtigt glad for.

Den vigtigste rutine lige nu er, at jeg altid handler stort ind, dén dag mine drenge kommer hjem til mig. Altså, inden de kommer hjem, så vi ikke behøver at bruge vores til på at handle andet end en frisk liter mælk og lidt brød, når vi er sammen. Derfor er jeg også igen begyndt på at lave en madplan (som jeg selvfølgelig gerne vil dele med jer, hvis I skulle være interesserede) med cirka 4 retter om ugen, som jeg så handler ind til. På den måde behøver jeg ikke tænke alt for meget over hvad vi skal spise i hverdagene og der er stadig plads til spontanitet, take-out og økologiske måltidskasser de dage vi har lyst til dét.

… Og så bager jeg boller (se opskrift nedenfor).

Det er noget af det hyggeligste at sidde ved spisebordet om eftermiddagen med mine drenge og vende de ting de har oplevet i de dage de har været hjemme hos deres far, så måske er bollebagningen faktisk min favoritrutine, selvom den ingenlunde er ligeså praktisk som den store indkøbstur.

Fordi jeg, som de fleste af jer nok allerede ved, har indgået et større samarbejde med Levevis®, gik indkøbsturen til Bilka i Fields, som har et kæmpe stort sortiment fra Levevis®, som jo er kendte for deres gode, økologiske varer, som jeg så godt kan lide. Jeg forsøgte om ikke jeg kunne handle ind til hele ugen udelukkende med varer fra Levevis® – og lige ud over mælk, grønne asparges, kaffe og gær, som jeg ikke kunne finde, lykkedes det faktisk – og dét altså uden at blive ruineret, vil jeg bare lige sige.

I videoen her kan I følge med i min handletur og så kan I se hvordan jeg lynhurtigt fikser en omgang hjemmebagte nemme boller, inden mine drenge kommer hjem:

Som I kan se i videoen, laver jeg altid mine boller på slump, men ikke desto mindre, så har jeg selvfølgelig strikket en lille opskrift sammen til jer, som er dén jeg varierer mine boller ud fra 🙂

Nemme boller til hverdag

NEMME BOLLER TIL HVERDAG

Cirka 12 stk

 • 1/2 liter lunkent vand
 • 1/2 pakke gær
 • 1 spsk honning
 • 1/2 dl chiafrø
 • 2 spsk olie
 • 1-2 tsk salt
 • 1-2 dl havregryn
 • 500-600 gram hvedemel
 1. Start med at røre gæren ud i vandet sammen med honningen. Herefter tilsættes chiafrø, havregryn, salt og olie. Omrøres. Tilsæt mel indtil dejen har en blød og let fast konsistens (se evt et par minutter inde i videoen) og ælt (eller rør på din køkkenmaskine, hvis du har sådan én) i 10 minutter. 

  Dejen stilles til hævning et lunt sted i 1/2-1 time hvorefter bollerne formes med en ske og lægges på bagepair. boller tilldækkes med et rent viskestykke og efterhæver i 30 minutter (eller som hjemme hos mig: så længe det tager at hente børn). 

  Bollerne bages midt i ovnen ved 220 grader i små 20 minutter og hældes direkte på en rist efter bagning, så bunden holder sig dejligt sprød. 

Jeg har primært brugt økologiske ingredienser fra Levevis® i mine nemme boller, fordi jeg holder så meget af tanken om at gøre mit bedste for at undgå at fylde kroppen med unødige giftstoffer, men det er klart, at alt går an og jeg er sikker på, at bollerne smager godt, uanset hvad.

nemme boller nemme boller nemme boller

Et Voila! Så var der hjemmebagte nemme boller. Børnene spiser dem helst med smør eller syltetøj og jeg spiser dem allerhelst med Levevis® veganske bønnepostej, som I skal love mig at I prøver at smage, hvis I ikke allerede kender den. Det lyder måske ikke så lækkert, men jeg lover jer, at det smager så englene synger. I hvert fald i min mund! 😀 Bønnepostejen kan, som med alle andre varer fra Levevis®, købes i Bilka og føtex.

Rigtig god appetit!

Skriv din kommentar

Kommentarer (7)

  1. Dejligt! I denne uge stod den på:

   Cacio e pepe (en fantastisk pastaret som jeg delte opskriften på for nogle uger siden)

   Lasagne (fordi jeg havde en del småkedelige grøntsager i køleskabet, som gør det godt i lasagne)

   Rød karry (med grøntsager og ris)

   Risengrød – fordi børnene elsker det!

 1. Så fin en lille video – du virker simpelthen til at være det skønneste menneske og det kommer endnu mere til udtryk når man ser dig “live” og hører dit skønne grin. Tak for en dejlig blog 🙂

 2. Det der med kun at lukke den ene sko, det kender jeg alt for godt! Hvad sker der for det?!?

  Mega fedt med madplan! Den vil vi gerne se?

  Knus

 3. Uh, du må endelig lige lede efter Levevis kaffe igen. Føtex har den i både malede og hele bønner og det er yndlingskaffen her i huset 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven