mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Fordi det er så irriterende at miste sine ting

Det var med en lille knugen i maven jeg forleden gennemgik Peters tøjkurv i børnehaven. På nogle af de andre børns pladser hang der sedler fra pædagogerne med reprimander om, hvilket tøj det altså er strengt nødvendigt at børnene har liggende og selvom der ikke hang én hos os, så var jeg altså ikke helt sikker på om Peters kurv rummede alt dét den burde. Manglede han måske ikke en varm trøje? Og hvor var hans tynde handsker blevet af? Og tænk nu hvis – det værste – hvis der lå tøj som ikke var hans eget. Noget, som nogle af dem med sedlerne måske manglede? Glup, hvor ville det være pinligt!

Heldigvis viste det sig – til min relative overraskelse, fordi jeg ellers ikke er den mest organiserede type i verden – at der faktisk lå alt der behøvede; og at det udelukkende var Peters eget tøj. Pheeeeew!

Det må simpelthen have været på grund af mærkerne i hans tøj. Jeg har nemlig de seneste år forsøgt at mærke alt drengenes tøj, således det altid skulle være muligt at holde styr på hvem der ejer hvad. Både herhjemme, hvor dén slags altså også af og til kan være en udfordring med to drenge, der gerne vil have éns alt-muligt og selvfølgelig i børnehaven, hvor pædagogerne selvfølgelig ikke kan holde styr på hvilke børn, der ejer hvad. Okay, der er lige strømperne som vi (altså, mest jeg) til stadighed kæmper med, men ellers går det faktisk meget godt.

Vi har igennem tiden været flere forskellige slags mærker igennem og nu er vi altså havnet hos Ikast Etiket, hvor jeg for nyligt var inde for at bestille endnu en omgang tøjklistermærker, så vi kunne være velforberedte inden vintergarderoben (forhåbentligt snart!) skal skiftes ud med den lidt mere sommerlige. Under mit lille visit på hjemmesiden fik jeg pludselig overbevist mig selv om, at det da var en herregod idé med nogle forskellige slags mærker, når jeg nu samtidig faktisk kunne spare lidt penge ved at “købe stort ind”. Derfor endte jeg med at købe to “sparepakker” (én til hvert barn) hvor der altså både er klistermærker til tøjet og klistermærker til aaaaalt muligt, som børnene enten skal eller vil have navn på. Smart, ik’?

Der er ret stor forskel på tøj-klistermærkerne og de lidt mere kraftige ting-klistermærker og kvaliteten på begge dele virker smadderfin. De er simpelthen så nemme at arbejde med og det er altså bare, at trykke klistermærkerne godt på dér hvor man gerne vil have dem til at sidde og så vente mindst et døgn med at vaske tøjet/tingen og vupti, så er der holdbare navnemærker, som altså både tåler vaskemaskine, opvaskemaskine og helt almindeligt børnebrug.

Indtil videre har jeg ikke fået købt så meget andet nyt tøj end et par overgangsjakker og nogle nye sko til drengene, men fordi de syntes det var en kæmpe fest, da deres mærker landede i postkassen, fik de selvfølgelig lov til allerede at begynde på mærkningen af nogle af deres ting, som de synes manglede. Cykelhjelme, for eksempel. Og Jens’ madkasse, som jeg har skrevet på med åbenbart-ikke-særligt-permanent-tusch virkelig mange gange, efterhånden og som forhåbentligt nu kan tåle mange ture i maskinen, inden klistermærket skal fornys!

Der findes utallige muligheder for designet af mærkerne og man kan altså sagtens gå lidt mere “modigt” til værks end vi har gjort. Der er blandt andet mulighed for at få nogle overdrevet nuttede Kaj & Andrea eller Bamse & Kylling-motiver på mærkerne, som uden tvivl ville have gjort stor lykke herhjemme for nogle år siden. Hos os er det dog det “seje” der er i højsædet, hvorfor Jens fik en baggrund med grå skulls og en “bloddryppende” skrifttype, imens Peter fik det lidt mindre “farlige” batman-logo på en flot blå baggrund, så det er let at kende forskel 🙂

Nu hvor jeg har købt så mange mærker (for der er altså ret mange!) så har drengene faktisk fået lov til selv at administrere alle ting-mærkerne og jeg kan nærmest allerede mærke (no pun intended), at det bliver et ret stort hit, fordi jeg har en fornemmelse af, at det kommer til at give dem en øget ansvarsfølelse over for deres ting. Til gengæld krydser jeg fingre for, at det ikke i samme ombæring kommer til at gøre dem besidderiske. I ved, børn der ikke vil dele er jo nærmest ikke til at holde ud, vel? Tiden må vise om jeg var gal eller genial da jeg besluttede at gå all in på navnemærkerne og uddelegeringen af ansvaret for (størstedelen af) dem til mine drenge. I mellemtiden hælder min lille ja-hat selvfølgelig til det sidste 😉

Hvis I også skulle have fået lyst til at bestille nogle (nye) mærker til tøjet/legetøjet/madkasserne, så får I (ved et køb på 125.- eller derover) til og med på søndag d.18.marts 20% rabat ved at taste koden “Cana” i gavekortfeltet når I bestiller. I kan designe og bestille tøjklistermærker lige HER eller, hvis I ligesom jeg gerne bare vil have mærker til det hele, sparepakker lige HER. Så har man i hvert fald gjort hvad man kan for ikke at miste sine (børns) ting 😀

Skriv din kommentar

Kommentarer (1)

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven