mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Fem ting jeg simpelthen ikke forstår

Det er aften, mine børn sover og jeg sidder med Masterchef, som jeg  på én eller anden måde fået forviklet mig ind i den seneste sæson af, kørende i flimmerkassen. Mine baller sover af at have siddet ned så længe og formentlig fordi jeg egentlig synes at programmet er ret kedeligt, kommer jeg til at kigge på billeder i min telefon. Det gør jeg ofte, det her med at kigge på billeder og jeg synes altid det er så hyggeligt at blive mindet om, nogle af de ting jeg har oplevet og tænkt på i den tid jeg kigger på billeder fra. Her til aften kastede jeg mit blik på billeder jeg har taget for nyligt, hvor jeg faldt over det nedenstående, som jeg tog en dag Jens og jeg gik hjem fra skole, og som fik mig til at skrive nærværende blogindlæg, med ting jeg ikke forstår.

Jeg har simpelthen aldrig nogensinde forstået hvorfor et møntvaskeri hedder som det gør. Som barn troede jeg at det var et sted hvor man vaskede sine mønter og da jeg så fandt ud af at hvidvask af penge var en ting, som nogle onde mennesker gjorde, blev jeg dybt fortørnet over, at man ligefrem havde lokaler decideret og helt åbentlyst indrettet til dén slags ulovligheder.

Hvorfor er der aldrig nogen der har fortalt Hugo Helmig, at det måske var en dårlig idé at bruge de klip fra studiet i hans nye dokumentar “Hugo og Helmig”? Jeg er så kæmpe fan af den dreng, men jeg blev simpelthen så skuffet over at få en fornemmelse af, at han i virkeligheden synger ret… ahem… dårligt. Det havde uden tvivl været bedre for min forståelsesramme at blive i troen om, at han synger fantastisk; især hvis han virkelig mener, at han gerne vil træde lidt ud af farmands fodspor og klare sig selv (som han jo hidtil har haft kæmpe succes med), alene fordi han er et kæmpe talent. Kom så, Hugo!  

Hvordan der helt seriøst kan være en artikel under overskriften “Fedmeforsker: Overvægtige er ikke dumme og udisciplinerede” på dr.dk. Det er sgu da en no-brainer og selvom jeg selvfølgelig godt ved, at man aldrig kan vide noget, før man har evidens for det, så vil jeg altså alligevel vove den påstand, at dén forskers uddannelsespenge kunne være givet bedre ud andetsteds, for selvfølgelig er man ikke dum, bare fordi man er overvægtig. Jøsses!

Jeg forstår ganske enkelt ikke buksestørrelser. Måske er det tøjstørrelser i det hele taget jeg ikke forstår, men buksestørrelser især gør mig simpelthen så forvirret. (Formentlig fordi det er her jeg oplever de største udfordringer med at finde nogen, der passer, medmindre det er jeans, som jeg elsker at shoppe, fordi man ofte selv kan mikse sin størrelse). Altså, vi er jo allesammen forskellige i både højde og drøjde og alligevel lægger de gængse tøjstørrelser op til, at “des højere, des tykkere”. Det er sgu da totalt diskrimination af lave/tykke og høje/tynde. Kunne vi ikke starte en bevægelse af en art? #teamdifferentieredetøjstørrelser

At Sofie Linde Ingervsen kan se så fantastisk og overskudsagtig ud så kort tid efter fødslen er mig en kæmpe gåde. Seriøst. Hun har sågar (fået) farvet hår! Da mine drenge var så små, som Sofies lille Trine er nu, havde jeg nærmest endnu ikke været i bad…


Edit: Lige efter jeg havde udgivet indlægget, bestilte jeg faktisk at de her bukser fra Gina Tricot (reklamelink)  – lidt fordi de er pæne, men mest fordi de er angivet som “long length”, så nu er jeg eddermamer spændt på at se om de passer! 

Skriv din kommentar

Kommentarer (31)

 1. Jeg er så enig med møntvaskeriet! I samme boldgade harbjeg aldrig forstået ordet “stegepande” – en pande er jo noget man har på hovedet. Og nu går det op for mig at jeg heller ikke forstår ordet “boldgade” 😀

 2. Lur mig om der ikke er stor konstrsst i forhold til hvordan Sofie Linde ser ud fredag morgen og fredag aften ? Ikke dermed sagt at hun ikke er mega sej, for det erhun virkelig! Jeg synes dog i større grad det handler om hvor skarp hun er og hvor frisk hun virker.. jeg kunne så absolut ikke fyre en snappy comeback af under måske heeele min barsel – jeg ville have været helt lost på den scene. Hatten af for Sofie Lindes store overskud, udseendet har hun professionelle til at hjælpe med, men det andet står 100 % for hendes egen regning – så sejt altså!

 3. For mig giver den med møntvaskeri ret meget mening. I hvert fald da jeg var barn (aner ikke hvordan de fungerer i dagens Danmark), hvor jeg for første gang nogensinde skulle med min storesøster på møntvaskeri, (fordi hun hverken havde råd til at købe sin egen vaskemaskine eller havde plads til den i sin lille ungdomsbolig). 1 vask kostede dengang 15 kr og maskinen kunne kun tage 5 kroners mønter, så vi var i samtlige supermarkeder og ribbe alle deres 5’ere for at hun havde råd til et par ugers tøjvask ?

  1. Bevares, den del er jeg for så vidt også med på – men altså, man kan jo betale med mønter alle steder. Der findes vel ikke andre steder der hedder noget med dét man betaler med, gør det? 😀

 4. Ja, det burde måske være en no-brainer at vi overvægtige ikke pr. definition er dumme eller udisciplinerede. Det burde det. Det burde ikke være rimeligt at bestemte karaktertræk forventes af et menneske baseret på, hvordan deres krop ser ud.

  Ikke desto mindre så møder overvægtige absurd mange fordomme. Og bliver set enormt ned på. De har blandt andet sværere ved at få et job – hvilket jo er helt grotesk. Så for mig er det også lidt en no-brainer, hvis en forsker har brug for at råbe fordommene lidt op.

  1. Ja, det burde sgu være en no-brainer… Man kan håbe at forskningsresultaterne her kan rykke lidt ved de dumme fordomme <3

 5. Sjovt nok gælder den med bukaestørr3lserne også den anden vej – jo tykkere du er, jo højere må du også nødvendigvis være…. Det er først inden for de senere år, at jeg ikke absolut skulle have lagt bukserne op, fordi de var ca 15-25 cm for lange. Og jeg er 1.78!!!

  1. Ha ha ha, viiiiildt at der overhovedet findes SÅ lange bukser – jeg mener, der er vel ikke sååå mange kvinder, der er over 2 meter 😀

 6. Når du skriver omkring bukser, så tjek lige next.co.uk ? Der er tøj til både petite og tall. jeg har bestilt mig et par sorte jeans med kort længde til 168 kr(!!!) de er simpelthen det mest behagelige jeg længe har ejet❤

  1. Smart! Dem jeg bestilte kostede kun 159 kroner og de passer perfekt – men en anden gang vil jeg helt sikkert tjekke det ud 🙂

 7. Jeg har for et par år siden været igennem et større vægttab. Jeg tabte cirka 50 kg ved at omlægge min kost. Jeg har oplevet en verden til forskel på hvordan jeg bliver behandlet og talt til efter vægttabet. Det er virkelig tankevækkende og sørgeligt som folk synes det er ok at tale ned til overvægtige mennesker. Jeg er ked af at sige det, men selv respekten fra mine kollegaer er blevet større efter mit vægttab. Endnu mere sørgeligt men sikkert også en del af forklaringen er at min selvrespekt også er blevet større….

  1. Hvor er det vildt – men jeg håber (og tror måske også lidt) at det hænger sammen med at din selvrespekt er blevet større. Og måske med, at det kræver fucking balls at gå igennem så stort et vægttab, så du har jo virkelig vist hvad du er gjort af! SEJE dig <3

 8. Da jeg var barn, forstod jeg simpelthen ikke hvorfor en konditori hed sådan!? Et kondi-tori? Om et bageri?! Det gav slet ikke mening før jeg fandt ud af at det ikke var helt sådan det udtales…

 9. Sofie er bare en cutie uden lige!

  Og ja! Jeg fatter også bare hat af buksestørrelser. Jeg får løse knæ i alle skinny jeans, medmindre jeg køber dem en størrelse mindre, og så stumper de tilgengæld. Argh.
  – A

 10. Det går mig lidt på, når du skriver, at den forskers uddannelsespenge kunne være brugt bedre et andet sted. Jeg er selv forsker, og når medier henvender sig for at skrive en artikel baseret på ens forskning, eller man selv henvender sig til medierne, er det altså sjældent, at det er hele forskningen, der kan koges ned til en artikel (eller en overskrift). Journalister leder efter historier, og overskrifter skal fange folk og få dem til at læse artiklen. Desuden tror jeg, som andre også nævner ovenfor, at det netop ikke er en totalt gængs opfattelse, at selvfølgelig er overvægtige ikke dumme. Det kan jeg forstå, at man har svært ved at forstå (okay, lidt meget meta her måske), men jeg forstår nu sagtens overskriften 🙂

  1. Jeg er helt med på hvad du siger, meeeeeeeeeen, jeg tænker nu alligevel at der findes virkelig meget i verden der er mere interessant at forske i, end hvorvidt man bliver dum af at spise (for) meget mad i forhold til hvad man forbrænder. For selvfølgelig gør man ikke det. Det er – set med mine øjne – jo en helt grotesk hypotese at forske ud fra…

  2. Der er ikke andet end at sige pyt til Canas svar, Maria.
   Forskning er i høj grad bundet op på gode idéer og nogle gange (måske oftest ?) opstår de gode resultater eller delresultater af de mest mærkværdige teser.
   Som du siger, så er det nok ikke hele historien, der er kommet frem i lyset.

 11. Hvis ikke bukserne passer, så leverer jeg gerne et stykke stof – jeg skal altid lægge mine bukser op. De er altid for lange ??

 12. Det møntvaskeri på billedet kender jeg lidt for godt…
  Har vasket tøj der i 4 år og det krævede en masse mønter.
  Ret upraktisk når man ellers betaler alt med kort.
  Når man betaler for tørretumbler skal man også trykke på en knap for hver 1,5 min den skal kører. Glemmer man dette kommer det beløb man har kastet i ( typisk 30-40 kr)ud i 1 kr og man kan starte forfra med at kaste mønterne ind igen…

 13. Helt enig i den med buksestørrelser! Jeg er selv en bette en på 158 og så skal man åbenbart veje 45 kg og hverken have lår eller røv for at kunne købe bukser.. ?

  1. Ejjj, er det rigtigt?! Det er jeg faktisk virkelig glad for at høre, for jeg synes han er så god 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven