mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Børnevenlige opskrifter – gode til påskefrokost

Det er ofte svært at finde på hvad man skal servere for børnene, hvis man gerne vil ud over de helt klassiske børneretter, som nærmest altid er på menuen. I ved, pasta, pizza og en fiskefilet med remoulade. Men det behøver jo slet ikke at være sådan. Det vigtigste når jeg tænker på børnevenlige opskrifter er, at de skal være relativt ukomplicerede, med få ingredienser og milde i smagen, så selv de mindste munde (og øjne) ikke bliver skræmt fra vid og sans, når de bliver præsenterede for retterne. Og dén slags kan man heldigvis sagtens gøre både nemt, lækkert og ret pænt, hvis jeg selv skal sige det.

Fordi Levevis® som I måske husker at jeg har indgået et samarbejde med, har stillet mig og mine kollegaer, Christina fra christinadueholm.dk og Ann-Christine fra valdemarsro.dk, en udfordring om at komme med hver vores bedste bud på nogle gode retter til påskefrokosten, har jeg naturligvis kigget i retning mod nogle gode, børnevenlige opskrifter, som er gode både til hverdag og til fest – for eksempel til de forestående påskefrokoster 🙂

I kan se Ann-Christines opskrift HER og Christinas opskrift HER så kan I, allernederst i indlægget her, se et par små videoer af mig, der forbereder alle mine retter – selvfølgelig inklusive en video, hvor I kan se hvordan jeg bager og pynter min påskekage, som fik sig en temmeligt kærlig medfart på instagram, da jeg i sidste uge delte et billede af den 🙂 Altsammen naturligvis med masser af gode, økologiske ingredienser fra Levevis®, som forhandles i føtex og Bilka.

Mini blinis med stenbiderrogn

De er super nemme at lave og smager fantastisk – både for børn og voksne, i øvrigt – og så er de jo højaktuelle nu imens stenbideren er i sæson.  Jeg har lavet den helt dovne version med færdigkøbte blinis fra delikatessen i min lokale føtex, men hvis man er lidt mere ambitiøs, kan det klart anbefales at lave dem selv. For eksempel ud fra Valdemarsros opskrift som I kan finde HER.

Det vigtigste, synes jeg, når det kommer til blinis med stenbiderrogn er, at rognene er friske og creme fraichen er fed, så jeg har været hos fiskehandleren og købe friske, rensede rogn og i føtex for at købe 38% creme fraiche. Samtidig mildner den økologiske avokado fra Levevis® smagen, så den passer perfekt til små munde. Mums!

Fordi retterne er er tiltænkt til børn, så syntes jeg det var skægt med mini-blinis, men de almindelige og lidt større blinis fungerer selvfølgelig også – måske endda bedre, hvis man gerne vil have flere rogn på toppen, men det er jo en smagssag 😀

Mini blinis med stenbiderrogn

 • 150 gram frisk og renset stenbiderrogn
 • 250 gram creme fraiche 38%
 • 2 rødløg
 • 2 avocado
 • Citronsaft
 • Salt og peber
 1. Skær avocadoen i tynde strimler og bred dem let ud på en tallerken og drys med citronsaft, salt og peber, inden du giver dig i kast med at skære rødløget i helt fine små tern. 

  Læg et par skiver avokado på en blinis og kom en lille klat creme fraiche ovenpå. Læg stenbiderrogn på cremefraichen og top med lidt finthakkede rødløg og server. Nemt, ik’?


To slags børnevenlige opskrifter til tarteletter

Det hitter stort set altid med tarteletter herhjemme. Min ældste elsker fyldet og min yngste elsker tarteletterne og jeg elsker begge dele. Fordi jeg helst ikke spiser andet kød end dét der kommer fra havet, har jeg fortrukket fra klassikeren med høns i asparges og i stedet lavet to milde og særdeles velsmagende variationer, som jeg synes er ret gode bud på børnevenlige opskrifter til påskefrokosten.

Tarteletter med svampe

 • 600 gram blandede svampe (fx bøgehatte, kejserhatte og champignon)
 • 20 gram smør
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 2,5 dl fløde
 • Et skvæt citronsaft
 • Frisk timian
 • Salt og peber
 • 8 tarteletter
 1. Svampene renses og skæres i mundrette stykker og ristes godt af i det smeltede smør, på en varm pande. Når svampene ikke afgiver mere væde og begynder at tage farve tilsættes det finthakkede løg og hvidløg under omrøring et godt minuts tid, indtil løget er blankt. Herefter tilsættes fløden under omrøring og retten får lov til at koge ind i nogle minutter, indtil fløden tykner let. Tilsæt et skvæt citronsaft og smag til med salt og peber. 

  Tarteletterne lunes og fyldes med svampemassen og toppes med lidt frisk timian. 


Tarteletter med rejer og blomkål

 • 1/2 blomkål
 • 20 gram smør
 • 2 spsk hvedemel
 • 200 gram rejer (drænet vægt)
 • Dild
 • 8 tarteletter
 • salt og peber
 1. Inddel blomkål i små buketter (gerne 1 cm) og kog dem op i letsaltet vand (cirka 1/2 liter) i små to minutter. Hæld blomkålsbuketterne i en sigte og stil kogevandet til afkøling – du skal bruge det senere! 

  Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel under omrøring. Tilsæt herefter kogevandet fra blomkålen, lidt efter lidt, under kraftig omrøring, indtil du har en cremet sauce. Jeg kan personligt bedst lide når saucen er lidt tyk i konsistensen, så det ikke render ud over det hele, når man spiser tarteletterne, men det er selvfølgelig en smagssag. Saucen smages til med salt og peber, inden blomkålsbuketterne røres i. 

  Tarteletterne lunes efter anvisning på pakken, fyldes med blomkålsmassen og toppes med rejer og en lille kvist dild. 


Citronkage med mascarponecreme

Til dessert er det selvfølgelig oplagt at slutte de børnevenlige opskrifter af med en frisk, flot og nærmest legesyg kage, som både er let at lave og let at spise – men ganske svær at holde fingrene (og øjnene) fra 😉

Min påskekage blev en variant af én af mine (børns) favoritter: citronkage. Den er super let at lave, smager lækkert og så er den eminent at arbejde med, hvis man – som jeg – godt kan lide at pynte kagerne lidt ekstra.

Find opskriften på min citronkage HER

Til at pynte den med, forsøgte jeg mig med en super skøn, frisk (og nem!) mascarponecreme med masser af økologiske citroner fra Levevis® og dét bliver bestemt ikke sidste gang jeg kommer til at bruge dét som topping på mine kager. Mums!

I kan se i videoen nedenfor hvordan jeg bager og pynter kagen. 

Mascarponecreme

 • 250 gram mascarpone
 • 3 dl fløde
 • 6 spsk flormelis
 • 1/4 tsk vanillepulver
 • 1 økologisk citron
 1. Start med at presse saften ud af citronen og kog denne ind til cirka halv mængde. Jeg bruger selv microovnen, hvor det nogenlunde passer med 2 minutter til saften af én citron, men man kan selvfølgelig også koge det ind på komfur. Stil den indkogte saft til afkøling.
 2. Pisk mascarpone, fløde, vanille og flormelis til en let luftig masse. Pisk den afkølede citronsaft i cremen.
 3. Hvis du vil pynte din kage som min, så tages cirka 2/3 af cremen fra og farves med farvepasta i den ønskede farve.


 SE VIDEOERNE MED MINE BØRNEVENLIGE OPSKRIFTER HERSkriv din kommentar

Kommentarer (14)

 1. Åh jeg ELSKER stenbiderrogn, men har faktisk aldrig serveret det for mine børn. Det må jeg prøve. Og så må jeg selvfølgelig også prøve ag gøre dig kunsten efter med den kage der. Den er virkelig flot! Hvordan er det med påskeæggene, kan man godt skære kagen ud uden de falder ned?

 2. Fine opskrifter. Gode ideer. Blot et lille fif her. Ved du hvad Mascarponecreme er?
  Det er simpelthen piskefløde og citron. Så er det en del billigere end den færdigkøbte.
  Mascarpone
  1l fløde
  2 spsk. friskpresset citronsaft
  Varm fløden op til 85 grader. Hvis du som jeg ikke har et termometer og er villig til at leve livet farligt, så varm op til det damper heftigt. Det skal være “skoldende” uden at boble. Husk at smertetærsklen for varme er allerede ved 50 grader, så det er ikke nok temperaturen på din (nyvaskede!) lillefinger niver lidt.
  Når fløden er varm røres citronsaften i og blandingen dækkes og sættes i køleskabet natten over.
  Næste morgen sættes blandingen til at dræne. Jeg har intet ostelærred, så jeg brugte en sigte beklædt med kaffefiltre. Husk at gøre dem våde, før du hælder osteblandingen i. Kærlig hilsen Sus.

  1. Sjovt – jeg var sikker på at mascarpone car syrnet – noget creme fraiche-agtigt, men det kan man måske komme udenom med citronen 🙂

 3. Super fint indlæg 🙂

  Kagen skal jeg helt sikkert bage! Kan man bage den aftenen før og så opbevare den på køl – eller anbefaler du noget?

  1. Ja, det kan man sagtens! Bag gerne kagen dagen før, men vent med at pynte den til den dag den skal serveres 🙂

  1. Tak 🙂 Og god fornøjelse med den – jeg synes det er så hyggeligt at lave sådan noget 🙂

 4. Nu skal den påskekage prøves, den ser så fin og lækker ud😁 Hvilken størrelse springform bruger du?

 5. Hej Cana,
  Jeg har netop set at de har stenbidderrogn hos fiskemanden og vil meget gerne prøve din opskrift på blinis med stenbidderrogn, men ved du om man må jeg spise det som gravid? Det er vel råt? Jeg krydser fingre 🤞😊

  Med venlig hilsen Camilla

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven