mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Økologisk fastfood og verdens bedste grønkålschips

Vi kender det allesammen. De der dage, hvor det bare skal gå stærkt, gerne må være lidt snasket og samtidig selvfølgelig helst skal smage både lækkert og hjemmegjort, når aftensmaden skal på bordet og tadada-daaaah! Jeg har simpelthen knækket koden!

Jeg har i de her måneder, som jeg også har skrevet om HER og HER et samarbejde med Levevis®, som forhandles i føtex og Bilka. Levevis® har simpelthen et ganske solidt og godt udvalg i kategorien fast food, som jeg (naturligvis) ikke kan stå for. Og dét især ikke, når det endda er på økologisk!

Derfor forsøgte jeg mig forleden med en vaskeægte – og fuldkommen økologisk – fastfood-feast, hvor den stod på både frysepizza og ovnfritter, sammen med nogle lynskårne grøntsagsstave, forskellige dips og hjemmegjorte grønkålschips (find opskriften på dem længere nede i indlægget). Mummelum, altså!

I virkeligheden er det faktisk ret sjældent jeg sådan tyer til frysepizzaer, fordi jeg trods alt bor i et mekka af gode (og mindre gode) take-away-steder, men når jeg ind i mellem gør, så ynder jeg altid at give dem lidt ekstra spice, ved at komme mit eget yndlingsfyld på den helt klassiske variant, Margherita. Hvis man er til den lidt mere dovne variant, findes der selvfølgelig også frysepizzaer med både kød- og vegetarisk fyld fra Levevis®.

Her har jeg kommet lidt brune champignon og et par skiver gederulle på toppen – og så var der, til min absolut positive overraskelse, en lille pose pesto med i pakken, som jeg kunne dryppe ud på pizzaen, efter den havde været en tur i ovnen, for at give den lidt ekstra smag. Pizzaen fik efter et lille kvarter under fuld knald på varmen en lækker sprød bund og smagte skønt, med et lille drys salt på toppen.

Til at akkompagnere pizzaen, havde jeg smidt en omgang Levevis® steak-fries i puljen, som trak måltidet op på et vaskeægte søndagsniveau. De blev serveret (og smagte skønt) sammen med en klassisk holiday-dip og en skefuld grøn pesto rørt op i creme fraiche, som vi selvfølgelig også dyppede grøntsagsstave og grønkålschips i.

grønkålschips grønkålschips

Og altså, hvis ikke allerede I kender grønkålschips, så er det i dag I skal lytte ekstra godt efter, for de smager SÅ godt og er vildt lette at lave.

Grønkålschips (lille portion)

4 store blade grønkål

1-2 spsk olivenolie

Salt

Stilken i midten skæres af grønkålsbladene, som herefter rives i mundrette stykker og gnubbes med olie og salt, hvorefter de kommes i en forvarmet ovn ved 160 grader i 12-15 minutter. Hold øje med dem undervejs, da de gerne skal blive let brunede, men ikke brændte. 

grønkålschips grønkålschips

Så hurtigt, så nemt, så lækkert og en lille smule sundt, ik’? Om ikke andet, så i hvert fald for sjælen og dét tæller jo også med i det store regnskab!

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

  1. Det lyder lækkert og de der grønkålscips må jeg bare prøve. Har du prøvet at smøre bagepapiret med din fortrukne olie inden pizzaen lægges på? Bunden bliver så delikat??

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven