mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Gâteau Marcel – med god samvittighed

Uagtet hvor hårdt jeg (med et smil på læben) prøvede at fiske stemmer, lykkedes det mig ikke at løbe med sejren, da jeg for nogle uger siden tog udfordringen om at lave den bedste hverdagret på under 30 minutter op, sammen med et par af mine søde blog-kollegaer. Til gengæld har jeg en lille vinder gemt i ærmet til jer i dag og jeg har sådan glædet mig!

Levevis® – I ved dem med de mange gode, økologiske varer, som forhandles i føtex og Bilka landet over – har nemlig endnu engang stillet mig en udfordring: Lav en samvittighedsfuld kage. Bum.

Det er meget muligt at jeg har tilladt mig at tolke lidt rigeligt frit på opgaven med at lave en “samvittighedsfuld” kage, med denne her, som altså er en fuldfed og usandsynligt lækker Gâteau Marcel, men lad mig lige forklare:

Der hvor “kage og samvittighed” oftest kolliderer for mig er, når jeg kommer til at spise for meget, for fed og for sukkerholdig kage; når mit kageindtag ikke hænger sammen med den kostretning jeg ellers prøver at følge. Derfor var min første tanke at jeg nok hellere måtte dele min allerbedste opskrift på en “sund” kage. En bønne-brownie, som jeg af og til laver, for eksempel.

Men så var det at jeg kiggede mig i spejlet og besluttede at være fløjtende ligeglad med kalorietal og sukkerindhold og i stedet lade min sjæl afgøre hvilken (slags) kage, der ville gøre mig det bedst og så forsøge at lave en version af dén, med gode, økologiske ingredienser fra Levevis®, som kunne være det samvittighedsfulde element i denne omgang. Så kan I altid få opskriften på bønnekagen en anden gang, hvis dét skulle friste.

Gâteau Marcel er jo nærmest chokoladekagens moder med en intens og dyb chokoladesmag, som er noget af det allerbedste jeg ved.

Gâteau Marcel

Det er selvfølgelig ingen nødvendighed, men hvis man vil lave kagen med god samvittighed, bruges udelukkende økologiske ingredienser.

140 gram mørk chokolade 70%

70 gram smør

70 gram kokosolie (helst smagsneutral)

140 gram sukker

5 æggeblommer

7 æggehvider

NB: Hvis man ønsker det, kan man sagtens bruge pasteuriserede æg – jeg bruger bare helt almindelige, økologiske æg. Fra Levevis®, selvfølgelig 😉

Chokoladen hakkes groft og kommes i, sammen med smør, kokosolie og 80 gram sukker, i en skål, som sættes over vandbad ved svag varme, hvor det smelter under omrøring. Skålen tages af vandbadet og æggeblommerne tilsættes én ad gangen, under grundig omrøring.

Æggehvider og resten af sukkeret piskes luftige og stive i en anden skål og vendes over i chokolademassen, hvor det blandes godt – uden at piske! (Hvis man pisker, ødelægger man al luften i æggehviderne og så bliver kagen altså noget klæg).

Smør en springform (gerne Ø22) grundigt med kokosolie eller smør og drys med sukker. 3/4 af chokolademassen fordeles i formen, imens den sidste 1/4 stilles på køl. Kagen bages i cirka 40 minutter ved 170°C, hvorefter den tages ud og stilles til afkøling.

Når kagen er afkølet fordeles den kolde chokolademousse på toppen, som kan pyntes med lidt kakaopulver og chokoladespåner.

Den (næsten) klassiske Gâteau Marcel smager forrygende bare som den er og hvis man ikke er til de helt store armbevægelser, så behøver man altså ikke gøre spor mere, men hvis nu man gerne vil, så smager den altså også fremragende – og endnu mere syndigt – sammen med en hjemmegjort blåbærsirup og en lille klat kokosskum.

Blåbærsirup

1 pakke økologiske blåbær

1 spsk vand

1 spsk citronsaft

Blåbærrene halveres og koges op i vand og citronsaft. Et voila!

Kokosskum

1 ds fuldfed økologisk kokosmælk

Dåsen med kokosmælk skal gerne være opbevaret nogle timer i køleskab inden den åbnes. Med en ske skrabes forsigtigt alt det “stive” over i en skål, hvor det pisket let op til en blød, velsmagende skum. Kokosskum er en smule mere bastant end almindelig flødeskum, som selvfølgelig også kan bruges – jeg synes bare det er meget mere lækkert med kokosskum on the side 🙂

Som en lille bonusinfo kan jeg fortælle, at Gâteau Marcel faktisk er helt fint fryseegnet, hvorfor der altså nærmest ikke er nogen anledning, der er for lille, til at man kan fyre den af – med god samvittighed og helt uden risiko for madspild 😉

Velbekomme!

Skriv din kommentar

Kommentarer (10)

 1. Må jeg spørge hvilken kokosmælk du bruger til at lave kokosskum af? Jeg synes, der er stor forskel på hvor godt de smager.

 2. Det ser superlækker ud, men jeg har virkelig svært ved at abstrahere fra den der bønne-brownie ??? Det lyder altså som slang for en hel anden slags brownie ?

  1. HAHAHA!!! Well, i så fald, må jeg hellere dele opskriften en dag – jeg lover at den er ganske dydig (og lækker) og slet ikke hvad den lyder som 😀 😀 😀

 3. Hej Cana
  Er netop i gang med denne lækre kage til i aftensmiddags selskab. Men undre mig lidt over hvor al den kokos olie kommer ind i billedet?
  Man skal vel ikke smøre formen med 70 gram kokosolie ?
  Venligst
  Johanne

  1. Det skal i vandbadet sammen med smør, sukker og chokolade 🙂 Jeg beklager at det har været uklart – nu burde det stå mere tydeligt 🙂
   Rigtigt god bagelyst!

  1. Det er den sidste 1/4 af chokolademassen, som efter at have været på køl er blevet mousse-agtig 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven