mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Jeg vidste det jo godt…

Er det meget irriterende, at være sådan én der siger: “Jeg vidste det jo godt”? I så fald må jeg krybe til korset og bede om tilgivelse, for jeg vidste det jo godt; at det var et kæmpestort jinx, da jeg lørdag morgen beskrev hvordan mine drenge var “begyndt at sove længe”. Næsten ligeså stort jinx, som da jeg væsentligt senere på dagen besluttede, at jeg da ikke behøvede noget der mindede om ordentlig sengetid “fordi de sov længe”, hvorfor jeg altså endte med at få på den absolut forkerte side af fire timers søvn i nat. Usammenhængende, selvfølgelig.

Selvfølgelig vidste jeg det godt. Det var bare så skide dejligt lige at have troen, håbet og følelsen af at være “kommet ud på den anden side” i et kort øjeblik. Bevares, det er ikke længere sådan at jeg tænker det er “hårdt” at have børn, som jeg gjorde dengang jeg havde babyer og aldrig så skyggen af (sammenhængende) søvn, og jeg gør i det store og hele en dyd ud af ikke at beklage mig over de mennesker, der uden sammenligning er de vigtigste jeg har i mit lille liv. Men helt ærligt, søvngaranti? Jeg ville ikke tøve et sekund med at svinge min højre arm indover, hvis bare jeg kunne få dét!

Alligevel har det været en usædvanligt dejlig søndag. Den har stået på masser af iskold solskin og en legeaftale med én af Jens’ klassekammerater i Remisen, som jeg igen og igen får optur over at besøge. Til jer der ikke kender Remisen, er det en bemandet – og kæmpestor – indendørs legeplads her på Østerbro, med et stort rum fyldt med klatretårne, rutsjebaner, boldbane, svævebane og en masse madrasser, som børn (og voksne) kan boltre sig på. Dertil er der et lille køkken, hvor man kan spise sine medbragte madpakker og en masse små aktivitetsrum med LEGO, kreative syslerier, spil og dukker. Det er simpelthen genialt – og så er det tilmed ganske gratis!

Efter Remisen tog vi hjem til nogle andre venner, hvor vi i fællesskab kreerede et bjerg af bananpandekager, til stor begejstring særligt for de fem børn i selskabet. Det er noget af det hyggeligste at spise sammen med gode venner, synes jeg, hvorfor jeg altså satser på at kunne overtale Cecilie og hendes familie, som vi var hos, til at vi genoptager den tradition vi engang forsøgte at køre i stilling, med fri leg og søndagspandekager. Om ikke andet, så bare hveranden uge, således jeg stadig kan tillade mig at holde hof med burgere og Netflix, på de søndage hvor jeg ikke har børn 😉 Det er trods alt om at få det bedste ud af det, ikke sandt? 

For nu vil jeg stemple ud for i dag og tænde for ét eller andet ligegyldigt i tv, imens jeg (lidt mere mådeholdent end i går) håber på at drengene i det mindste bare sover indtil i morgen, hvor det kunne være vidunderligt, hvis solen ville smile ligeså gavmildt, som den har gjort det i dag. Det gør altså temperaturen om hjertet en lille smule varmere, uanset hvor meget is der så end måtte ligge på vandpytterne på fortorvene rundt omkring.

Skriv din kommentar

Kommentarer (9)

 1. Her havde jeg først tvillinger som sov på eget værelse siden fødslen og sov igennem fra 3 uger af. Så kom de på hver deres værelse som knapt 2-årige og alt forløb fint.
  Så kom lillesøster 14 år efter og det var og er i en elt anden boldgade. Hun har enormt beug for tryghed og har nu som næsten 8 år, stadig sin egen seng ved siden af vores, så jeg ligger i midten. Det er først nu hun er ved at stopppe med at mærke efter i løbet af natten om jeg nu stadig ligger der. Vi har prøvet et par gange at hun nu ville sove på eget værelse og det gik også i et par mdr og så kom hun stille og roligt tilbage.
  Jeg har nu uhelbredelig brystkræft som har spredt sig og det har påvirket den ille skønne pige så hun igen har brug for ekstra tryghed på, at jeg er der.
  Sjovt nok så, er det ikke os forældre som har et probemmed det men, mange andre som egentlig ikke har en fis at skulle have sagt i vores hjem.
  Mit største job og previlegie (staves) er, at være mor og det indebærer bla at give tryghed. Jeg kan sove om dagen, hvis hun har vækket mig lidt for meget da jeg er blevet pensionist pga canceren.
  Nå, klokken er 02 så jeg må hellere luske tilbage i sengen.
  Åbenheden omkring min sygdom har været en stor hjælp for børnene og netværket og nu er canceren aktiv igen og spiser videre af mine knogler så, kryds fingre for at jeg får et godt scanningsresultat på fredag og kan fortsætte kemopiller mandag ???
  Fuck cancer ???

  1. Som en voksen, der desværre mistede sin egen mor til brystkræften som 5-årig, kan jeg kun sige: Fuck hvad alle andre har af holdninger til hvor dit barn sover, og hvordan du giver hende omsorg. Sov med hende, kram hende, kys hende og elsk hende. Giv hende alt det, hun udtrykker behov for i omsorgssammenhæng. Du er hendes mor – du ved bedst. Hvis det virkelig er uhelbredeligt, som du siger, så vil hun huske tilbage på en mor der aldrig veg fra hendes side. Et bedre minde kan man ikke give sit barn. Punktum.

   Jeg krydser alt hvad jeg har fået et godt scanningsresultat. Jeg ved, at du kæmper imod, for det gør mødre nemlig. Bliv du bare ved med det – det vil også afspejle sig i dine børn, når de bliver større. Og stor cadeau for din åbenhed – også i forhold til dine børn – min egen mor var ikke åben om det, og det har været utroligt svært for mig at acceptere senere i mit liv.

   <3

   1. Det var dog et helt fantastisk svar at få fra et fremmed menneske her på vej til endnu en omgang blodprøver. Af hjertet tak. Det tager jeg til mig ❤️ Din besked gør en forskel

  2. Du lyder som en skøn mor der lytter til sine børns behov ❤️
   Krydser fingre og tæer for en god besked fredag ?

  3. Du lyder som en skøn mor, der lytter til sit barn. Forældre ved bedst!

   Krydser fingre for dig? FUCK cancer!!!

   1. Tusind tak. Jeg gør mit bedste og sætter mine børn først selvom det koster mig på smertekontoen bagefter for så ved jeg, at de altid ved og vil huske på, at mor kan man altid regne med ❤️

 2. Årh, det lyder som en herlig tradition <3 Bare vent til de er 13-18, der skal de nok blive umulige at hive op, og rasende når du støvsuger k. 11 fordi, de har tømmermænd 😉

  – A

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven