mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Sønderjylland kalder

Jeg ved det godt. Det er dumt. Men giv mig lige lidt line, ik’? Jeg skal lige lære det. Det her med at være voksen på dén der måde, hvor der altså ikke er nogen der hjælper én. Med forsikringer og vejhjælpspakker og vinterdæk og den slags voksenting, som jeg skal være ærlig at indrømme havner et sted imellem indberetning af moms og gulvvask, på min skala over ting jeg synes er sjove.

Min bil har (selvfølgelig) stadig ikke fået vinterdæk på og da jeg forleden fortalte det til FDM, hvor jeg var ude for at købe mig en dims til at sætte mobiltelefonen (som også fungerer som min GPS) fast i forruden, forklarede de mig kort, at det selvfølgelig var mit eget valg, men at de virkelig ville anbefale mig at komme afsted med bilen i en fart. I hvert fald inden jeg skulle ud og køre langt og over flere dage, “for man ved jo aldrig hvordan vejret arter sig imens man er afsted, vel”? Således har jeg i skrivende stund indfundet mig i et tog på vej mod Jylland, selvom det – især her i juletiden, hvor jeg egentlig gerne ville køre lidt rundt og ønske god jul forskellige steder dernede – ville have været mere belejligt at tage bilen, som altså først får vinterdæk på, på torsdag, som var den allertidligste tid jeg overhovedet kunne charmere mig til.

Nuvel, verden suser forbi, imens jeg spiser salat fra 7-eleven, drikker mellemkold kaffe (som jeg bedst kan lide den) og kigger på billeder på min telefon og får lyst til at lave en pendent til dét indlæg jeg skrev HER, med et indlæg med nogle af de billeder jeg faktisk selv sætter mest pris på, fra 2017. Der er også billeder fra de sidste par dage, som jeg har nydt sammen med mine drenge. Der er blandt andet billederne, som jeg nu har lagt ind i indlægget her, fra én af vores mere rolige hyggetstunder. Hos FDM forleden fik jeg nemlig (helt gratis) et par aktivitetshæfter med hjem til drengene, som de havde en fest over at skrive og tegne i. Jens især trippede også ret meget over, at finde masser af rabatkuponer i, som jeg tænker godt kunne gå hen og blive en halvdyr fornøjelse, fordi drengene nu har store planer om at vi skal bruge dem allesammen næste år, ha ha! Bladene, som mere officielt hedder “Bil-Buddies”, er selvfølgelig ikke kun gratis for mig, men for alle og kan altså både hentes hos FDM og på alle Shell-tankstationer landet over. De er smadderhyggelige, både til de mindre børn som mine, men også til de lidt større og mere læsestærke. Og ja, der er altså virkelig gode rabatter til en hel masse forskellige oplevelser rundt om i landet at hente og som i sig selv snildt kunne gøre, at jeg i en snæver vending godt kunne finde på at stikke ind forbi og samle et par hæfter op, selv hvis jeg ikke havde haft bil. Jeg er trods alt sønderjyde by heart og man behøver altså hverken at vifte med kørekort eller registreringsbevis, når man henter dem, så afsted med jer og hent en omgang gratis underholdning til børnene, som både kan fungere på et bagsæde, i et tog, ved et bord eller hvor end nu éns børn indfinder sig, imens de bladrer rundt og løser opgaver.

Hvis I har lyst, kan I læse meget mere om bladene HER, hvor I også bedre kan se hvordan de ser ud (når nu jeg åbenbart har været så utjekket at jeg udelukkende har billeder af et åbent hæfte), så I ikke ved en fejl kommer til at snuppe et betalingskrævende hæfte eller magasin med under armen, uden at betale. Se dét kunne alligevel være mere pinligt end det faktum, at jeg altså først får styr på mine vinterdæk 1/3 inde i vinteren.  Og nårh ja, så kan I selvfølgelig også se alle de steder de kan hentes – måske var det en idé her i forbindelse med alle de mange rejsedage min erfaring siger mig at julen byder på 😉

I mellemtiden vil jeg vende tilbage til min kaffe, som efterhånden er blevet kold. Sønderjylland kalder.

Skriv din kommentar

Kommentarer (1)

  1. Kære Cana.
    Da jeg fik min egen bil dengang sagde min far: vinterdæk på fra o-p (oktober til påske)! Han bor i Tyskland så frost og sne kan ske allerede på det tidspunkt, lige lovligt tidligt for dansk efterårsvejr synes jeg. Men jeg har husket det og hvert år sætter jeg en tilbagevendende reminder på telefonen efter efterårsferien at jeg skal ringe efter vinterdæk. Det gode ved at gøre det i starten af november er, at der ingen kø og ventetid er hos dækmanden. ? så o-p synes jeg er en rigtig god huskeregel som jeg bare vil give videre. ?

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven