mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

På tur til Sønderjylland (for 99 kroner!)

“Folk kommer jo til at tro at jeg er fuld af løgn. Altså, der var godt nok noget med en forsinkelse og et ret ulækkert toilet, men det var samlet set simpelthen så skønt, at jeg ikke ved hvordan pokker jeg skal få det skrevet ned, uden det virker som en omgang ligegyldig – og måske endda ligefrem usand – pladder” sagde jeg til mine søde kollega Christina Dueholm, da vi mødtes til et foto-shoot tidligere i dag og hun spurgte ind til, hvordan weekendens togture var gået.

Drengene og jeg har i anledning af at julemåneden i fredags officielt blev skudt igang, været et smut i Sønderjylland i den forgangne weekend, hvor den har stået på masser af mad, hygge, leg, familie og venner. Og en enkelt julefrokost, som endte med en bytur i gode, gamle Sønderborg, som langt om længe har fået etableret liiidt bedre gangforhold for stiletgængere ned langs den store gå-i-byen-gade.

Som oftest plejer vi egentlig at tage bilen, når vi kører til Jylland, fordi jeg godt kan lide selv at bestemme afgangstid og playlister og den slags, men når nu DSB havde været så søde ligefrem at invitere os med på en afgang tværs over landet, så gav vi toget et forsøg. Og hvilket forsøg!

Kæft, mand, hvor var det hyggeligt at køre tog med drengene. Altså, seriøst! Det er jo intet mindre end genialt, at køre tog, når man er sammen med sine børn. Godt nok var der noget med en nedfaldet køreledning, som gav anledning til lidt forsinkelser, først i s-toget og siden i intercity-toget, men fordi vi jo sådan set ikke skulle andet end at sidde på vores flade og hygge os, så godt som muligt, gjorde det ikke spor. Man har jo, som forælder i et tog, hvor børnene trods alt og til stadighed er éns primære fokus, hele tiden mulighed for at aktivere dem med ét eller andet. Og selvom dén slags selvfølgelig – især på tredje eller måske endda fjerde time, dagen efter en julefrokost – også kan være en krævende opgave, så er det altså bare noget andet, at kunne gå en tur op og ned ad gangene, sidde på skødet, tegne eller pege sammen ud ad vinduerne, frem for at have et utålmodigt barn på bagsædet, når man selv – som eneste voksne til stede – kører bilen. Noget helt andet og absolut hyggeligere, vel at mærke!

Jeg havde pakket en god taske med lidt forskelligt til at holde drengene aktiverede med; tegnehæfter, puslespil, et spil uno og en telefon, som jeg egentlig havde regnet med at de ville plage om at bruge det meste af tiden, selvom det viste sig, at den blev i tasken stort set hele vejen – begge veje. Derudover havde vi et arsenal af snacks i form af forskellig frugt, juice, kiks, hjemmelavede brændte mandler, rugbrødsmadder og en pose snolder med på turen og selvom det måske ikke virker så eksotisk, at sidde i en højbelyst togkupé sammen med resten af familien leverpostej igennem Danmark, så kan det næsten bedst sammenlignes med at være på skovtur med i øvrigt ganske smuk udsigt. Det var så hyggeligt!

Fordi hverdagen med faste mødetider og skoleliv er som den er, tilbragte vi ikke mere end en enkelt weekend i det Sønderjyske, hvorfor jeg allerede nu går og pønser på, at tage afsted igen ganske snart. Normalt orker jeg ikke rigtigt – både på egne og på børnenes vegne – at tage turen for ofte, men det var altså næsten som om at togturen var en integreret del af weekendhyggen, som ikke gjorde os hverken trætte eller afskrækkede fra at gøre det igen, så snart kalenderen tillader det.

Hvis nogen af jer har fået lyst til at gøre det samme, så kører DSB i øvrigt med et knaldgodt tilbud lige nu, hvor man hver lørdag/søndag frem til d.17.december kan score sig en orangebillet for bare 99 kroner! Det vil altså sige, at mine drenge og jeg i realiteten kunne nøjes med at slippe 189,- for en tur til Sønderjylland. For os alle! Og dét endda udelukkende fordi jeg altså er blevet så magelig, at jeg ikke kunne drømme om at køre uden pladsbillet 😉 Dét er eddermamer en skarp pris – og så især, fordi det, i hvert fald i den weekend jeg lige har tjekket priserne på, ikke engang var på helt skøre tidspunkter, som man ellers godt kunne forvente sig af den slags.

De kan sgu noget, gode gamle DSB og I kan finde jeres egne 99-kroners-kør-på-tværs-af-landet-billetter lige HER. God fornøjelse – og god tur!

Skriv din kommentar

Kommentarer (1)

  1. HA! Det med den nye belægning i byen i Sønderborg, er SÅ sandt! Endelig er det blevet nemmere at gå i byen i høje sko i goe gamle Synne <3

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven