mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

En kæmpe fordel ved at bo småt

Det er ikke for at lyde kæphøj, at jeg siger det, men jeg har prøvet det meste, sådan bolig-wise. Bevares, jeg har aldrig været (rigtigt) hjemløs, men med langt mere end 20 adresseskift i løbet af mine 31 somre, vil jeg alligevel vove den påstand, at jeg har prøvet min del af boligmarkedet. I hvert fald i spektret fra det usle kollegieværelse, til den prangende villa. Særligt i mit voksne liv, har jeg flyttet meget og selvom jeg det ikke er mere end 2,5 år siden jeg flyttede tilbage til København, så er lejligheden jeg sidder i nu, sammen med mine to drenge, dét sted jeg har boet i længst tid.

Heldigvis.

Her er nemlig ret dejligt, selvom det, i forhold til de øvrige steder jeg har boet siden jeg blev mor, faltisk er en ret lille lejlighed. 84 kvadratmeter, for at være helt præcis. Hvoraf de cirka 8 af dem går til en lang entré, som ikke tjener andet formål end at opbevare overtøj og agere fodbold- eller racerbane. Vi har ikke sådan prangende med plads. Overhovedet.

Jeg kan ikke indrette lejligheden sådan rigtigt pænt (dem der i øvrigt kan dét, uanset kvadratmetertal, med to børn, fortjener sgu også nærmest en medalje) og den indretning jeg alligevel forsøger mig med, handler oftest om pladsoptimering, fordi jeg åbenbart samtidig er sådan en type som rager alt muligt (ragelse, ville nogle måske mene – nødvendigheder, mener jeg) til mig. I ved, jeg har som et eksempel to hele, velassorterede krea-skuffer, som mange måske ville synes var lige i overkanten, når man i forvejen kæmper med pladsen, imens jeg synes det er fantastisk, altid liiige at kunne kreere ét eller andet med børnene.

Til gengæld for den manglende plads til prangende møbler og hyggekroge, så kan de små rum noget helt andet. Særligt nu, hvor drengene og jeg så småt er begyndt at gøre klar til at holde jul her i lejligheden.

Ser I, venner, vi har nemlig ikke rigtigt plads til et juletræ andre steder end i mit soveværelse, som siden vi (altså, jeg) slæbte en ordentlig basse af en Nordmannsgran hjem her til formiddag (som drengene sidenhen sirligt har pyntet), har været det hyggeligste soveværelse jeg overhovedet kan komme i tanker om.

Tænk sig, et helt ægte, pyntet juletræ, med lyskæde og en stjerne, som Jens stadig er stolt over helt egenhændigt at have sat på, inde i mit soveværelse. Så gør det pludselig ikke spor, at vi bor lidt småt, for jeg kan næsten ikke komme i tanker om noget mere fantastisk. Jo, det skulle da lige være, når mine drenge – som nu – samtidig ligger og sover tungt og varmt i min seng, som jeg kryber ned i hurtigere end jeg kan sige “sikke et mærkeligt udgivelsestidspunkt for et blogindlæg”.

Godnat.

Skriv din kommentar

Kommentarer (6)

  1. Åhh hvor lyder det dejligt Cana, og skide da være med pladsen. Det lyder som om der er plads til masser af kærlighed, og det er jo heldigvis det vigtigste <3 Selv bor vi to voksne og en baby på 43 kvm, og jeg formår også at samle stakke af alt fra et atsenal af køkkenmaskiner, lamineringsmaskiner (i flertal ja…), dullegrej og nårh ja..fire store lede skuffer fyldt med krea-grej. Vi arbejder konstant på at forbedre og optimere vores få kvm, og vi drømmer bestemt også om noget større en dag. Imens glæder jeg mig til gengæld over vores billige husleje og at det tager 3 min at støvsuge 😉

  2. Mega flot design din blog har fået ? Jeg synes det kunne være fedt hvis man ved datoen for udgivelsen af blogindlæg også kunne få tidspunkt på? Det synes jeg du tidligere har haft på? Eller er det bare mig som ikke kan finde det? ?

  3. Hej… god læsning. Jeg fandt din blog, da jeg søgte på “bo småt”. Jeg havde regnet med at finde info om små helårsboliger – og jeg mener små som i lille som i småt 🙂 Men hvad læser jeg … 84 m2. Det er meget stort i min verden. Jeg har selv 2 børn og 85 m2. Jeg leder efter en mindre form for beboelse – hmm jeg må lede videre – med mig tager jeg nogle af dine ideer – tanker – Tak

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven