mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Den første nye slags jul

Akkurat ligeså mange gange som jeg er blevet spurgt, ligeså mange gange har jeg afveget at svare på, hvordan vi holder jul i år. Den første jul, som “skilsmissefamilie”. Først havde jeg faktisk skrevet “som utraditionel familie”, men med en skilsmisserate højere end eg overhovedet kan holde ud at tænke på, her i landet, så er vi måske slet ikke så utraditionelle. Vi er ikke længere en kernefamilie. Til gengæld er vi altså stadig en familie. Drengene, deres far og jeg.

Derfor var der heller ingen tvivl, da begge voksne gerne ville holde jul med begge børn (som jeg er overbevist om, har det på samme måde) om, at vi selvfølgelig skal holde det sammen.

Nu kan jeg selvfølgelig kun tale for mig selv, men det har ingenlunde været gnidningsfrit at blive skilt og hvis jeg havde tal på hvor mange og hvor store kameler jeg har slugt undervejs, ville jeg formentligt få svimlende kvalme over det luftballonagtige udtryk jeg efterhånden ville besidde. Ikke desto mindre er det sådan det har været og jeg er usigeligt glad for at have lagt både energi, arbejde og okay også tårer i, at opretholde et godt forhold til min eksmand. For hans, for min og i særdeleshed for vores børns skyld. Selvfølgelig.

Børnene har ikke valgt – eller medvirket til – at deres forældre ikke længere var et hverken godt eller værdigt makkerpar som samboende forældre, hvorfor de selvfølgelig og i det mindste, har fortjent at have forældre, som gør deres ypperste for at opretholde en god, eller måske en dag med tiden – det håber jeg! – bedre familiestemning. Vi gør i alle tilfælde hvad vi kan.

Det bliver uden tvivl den mest mærkelige jul – kærlighedens fest – i årevis, men til gengæld er jeg overbevist om, at det bliver hyggeligt. Bare børnene, deres far og mig her i min lille lejlighed på Østerbro. Med juletræ i soveværelset, sovs på tallerkenerne og efter alt at dømme, overvældende mange pakker til dem, der betyder aller- allermest. Dem, som kærligheden kun vokser til og som festen handler om.

Med dét sagt håber jeg sådan at alle jer der måtte sidde derude, i sko der minder bare en lille smule om mine, også kommer til at få en dejlig jul. Med børn, uden børn, med nye ægtefæller eller med tidligere; eller i det mindste med nogen I holder af og kan holde om, hvis det hele bliver (for) svært at holde ud.

Skriv din kommentar

Kommentarer (10)

 1. Kære Cana og jer med lignende sko
  Husk det er kampen værd at give børnene den glæde og visdom at selvom vi ikke er enige om alt, så er det muligt at finde fælles platform at arbejde videre på. Smukkere lærdom kan vist ikke gives videre ❤️❤️❤️
  Glædelig jul til alle ?

 2. Synes det er Dejligt at i holder jul sammen for børnenes skyld. Mine forældre blev skilt da jeg var 19 er nu 33 ? og vi holder stadig jul sammen selvom der er kommet nye partnere i deres liv. De kommer bare med og det fungere så fint. Selvom jeg er voksen er jeg taknemmelig for ikke at skulle vælge hvem af mine forældre jeg holder jul ved og sidde med tanken om at den anden forælder ikke kan fejre med sine børn. Jeg ønsker jer ihvertfald en rigtig dejlig juleaften selvom den bliver lidt anderledes end ellers, er sikker på jeres børn vil elske det og det er jo det vigtigste ik ? ?

 3. Glædelig jul søde til du og din familie:-)
  Du er god til at sluge og det må give en god jul, for du har ret, det er jo for børnenes skyld, så de får en glædelig oplevelse med julefred.
  Ønsker jer det bedste for julen og ønsker dine drenge en fed jul:-)

 4. Er så glad for at høre nogle forældre kan finde ud af det. Mine forældre er også lige blevet skilt, og kan ikke holde jul sammen, grundet utroskab, så det er helt forståeligt. Men jeg ville ønske det var anderledes! Men jeg så glad på jeres og jeres drengenes vegne!! ?❤️ Jeg håber i får den mest fantastiske jul ????

 5. Det bliver med garanti en anden jul end hvad man havde forventet! Min jul handler ikke om skilsmisse – som sådan, men den bliver med garanti anderledes under alle omstændigheder – jeg sidder nemlig i Filippinerne og skal holde jul på det børnehjem som jeg er i praktik på! Det bliver anderledes, spændende, sjovt og givende – og meget grænseoverskridende! Men jeg glæder mig helt vildt! Jeg ønsker dig og din familie en rigtig dejlig jul – på trods! ? om ikke andet bliver det fortryllende at se julelys i jeres drenges øjne – og det er vel -blandt andet- hvad julen i sidste ende handler om ?

 6. Det er vigtigt for de børn at i ligger den energi der skal til for at kunne holde jul sammen. Det skal både dig og Thomas have mange point i bogen for – også selvom det ikke bliver en hel normal, og måske endda en mærkelig jul for jer.
  Jeg håber I alle får en god jul.
  Og stor respekt for at i kæmper den kamp – mange kunne lærer at give det et ekstra skud inden man gav op.

 7. Wow, godt gået. Har også skilsmisseskoene på, men da det går lidt skidt med kamelslugningen, kan vi ikke holde jul sammen. Håber det bliver bedre med årene ( det siger folk jo det gør)..
  God jul fra Louise

 8. Åh Cana!
  Er præcis i de samme sko som dig. Blev også skilt i sommers, har to drenge på samme alder som dine to og skal holde jul med min eks ( og hele hans familie)
  Er SÅ taknemmelig over at vi kan få det til at lykkes og kan give dette til vores børn og hinanden. Det er med sommerfugle i maven for både mig og drengenes far, for vi har heller ikke altid synes det var lige let at være sammen efter skilsmissen. Men vi vil det bare så gerne, så vi tager den store ja-hat på?
  Det giver lidt styrke at læse om andre i samme situation der har gjort sig nøjagtigt de samme tanker. Tak for dig❤️??

 9. Hej Cana
  Jeg håber, at i alle sammen får en dejlig jul. I forhold til, at i holder jul alle 4, kan jeg selvfølgelig kun tale på mine vegne, men for mig har det ikke været fedt, at mine forældre efter deres skilsmisse har holdt fælles jul med børnene. De blev skilt da jeg var 10 år, og nu er jeg 24, og de holder stadig jul sammen, fordi de jo gerne vil være sammen med deres børn. Men jeg har i mange år bare følt, at vi tip jul “legede” en familie igen, uden at være det. I dag rør det mig ikke på samme måde, men i de første mange år, synes jeg det var plat at vi holdt jul og andre begivenheder sammen som familie, for hvorfor var de så ikke sammen.
  Men jeg håber, at i får en dejlig jul alle sammen!

 10. Min kæreste og datters far, har besluttet her op til julen, at vi ikke skal være sammen mere.
  Jeg er i et forfærdeligt tomrum, jeg er så ked af det. Vi havde planer om at holde jul hos min mor d. 23. december, og selvom al vreden og sorgen i min mave ikke ville have at han skulle være en del af det, så besluttede jeg alligevel i sidste øjeblik, at han skulle med så min datter fik den aften med os begge. Det er jeg stolt af jeg gjorde, selvom det var en benhård aften med masser af tårer og lydløs gråd, på toilettet, så havde min datter en dejlig og tryg aften uden bekymringer.
  Jeg ønsker på ingen måde det der skal til at ske med vores familie, og med min datters trygge base, jeg ønsker heller ikke alle de bekymringer hun får med sig, uanset samarbejdet mellem mig og hendes far, så vil de være der. Jeg havde dem selv.
  Jeg håber vi i fremtiden kan holde jul som jer, og at jeg fremadrettet kan holde til det svære samarbejde.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven