mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Skal du slet ikke noget?

Først var jeg ikke i tvivl. Så fik jeg dårlig samvittighed over det. Og nu ved jeg, at jeg traf den helt rigtige beslutning, da jeg takkede nej til middag – et blogevent – i selskab med en flok søde bloggerdamer, ditto læsere og en overflod af skønhedsprodukter.

Jeg har gjort det ret meget på det seneste; sagt nej til arrangementer, som jeg egentlig rigtigt gerne ville med til, fordi der er noget jeg hellere vil. Fordi jeg hellere vil bruge tid sammen med mine børn.

“Jamen skal du ikke noget?” er der et par stykker, som skulle afsted til førnævnte arrangement, som har spurgt mig, når jeg fortalte at jeg ikke kunne komme med, fordi jeg skulle sidde hjemme i min sofa imens mine drenge forhåbentligt skulle sove sødt. “Er det fordi du ikke kan få en barnepige?” 

Av, tænkte jeg, da jeg fik spørgsmålet første gang. Nej, jeg skal jo sådan set ikke “rigtigt” noget og måske er det også bare forkælet af mig, sådan at sige nej tak til dén slags (fede) arrangementer. Men altså, ikke desto mindre så har svarene på de to spørgsmål alligevel stået lysende klart for mig.

Jo og nej. Jo, jeg skal være sammen med mine børn. Så meget som jeg overhovedet kan. Så nej, det er ikke fordi jeg ikke kan få en barnepige.

Særligt på dage som i dag, hvor de fra i morgen skal tilbringe de næste fem dage hos deres far, suger jeg dem til mig som en sulten kat om en skål fuld af den friskeste fløde og der skal altså væsentligt mere end fancy bloggermiddage, gallapremierer og julefrokoster, til at få mig til overhovedet at overveje, at skulle få drengene passet. Bevares, det havde måske set anderledes ud, hvis vi havde haft nogle bedsteforældre (eller andre, som elsker børnene på niveau med dem) lige rundt om hjørnet, men når nu tilfældet er som det er, så vil jeg altså allerhelst bare suge mine børn til mig og give dem så meget tryghed som over hele hovedet muligt, når de er hjemme hos mig.

Lige nu sover mine drenge. Jeg har sat mig til rette for at se den sidste del af semifinalen i Den Store Bagedyst (som jeg desværre ikke rigtigt har kunnet trække mig op til at følge ordentligt med i, i år; der mangler ligesom en sønderjyde eller en Sune, for at gøre det rigtigt sjovt, synes jeg) og det føles lige akkurat som det skal.

… Især fordi jeg lige, på foranledning af et par damer, som tippede mig om servicen på mit seneste (lidt ynkelige) opslag på instagram, har bestilt snolder til udbringning, uden dog overhovedet på noget tidspunkt, at være blevet informeret om, hvornår det rent faktisk kan forventes at dukke op. Dén slags ventetid kræver altså usædvanligt meget rygrad, når det foregår til synet af flotte kager i fjernsynet, fordi jeg rent faktisk lige er kommet i tanker om at jeg har pålægschokolade i køleskabet.

Jeg skal jo bare gemme et par skiver, så der er til de hjemmebagte boller, jeg selvfølgelig planlægger at overkompensere min sidste morgen i denne uge, sammen med drengene, med… Ik’?

Skriv din kommentar

Kommentarer (3)

 1. Hvor er det dog bare befriende at læse og gid flere havde den samme holdning som dig.
  Jeg er selv enlig mor til 2 fantastiske børn og må ogs ofte takke nej til ting, fordi min tid med mine rn fordi jeg vælger at prioritere dem. Og desværre er der mange som ikke forstår. Men husk man får aldrig tiden man mistede med sine børn tilbage og så går det nok at misse et event eller to.
  Tak for dig og dine altid berigende indlæg.

 2. Tiden på ens børn og ens kære er det bedste der kan gives og bruges af:-)
  Nyd dem mens de er der, på et splitsekund er de fløjet fra reden.
  Og nyd de hjemmebagte boller med sønnerne:-)

 3. Jeg synes du prioterer helt rigtigt:-)
  Jeg deler mine børn med deres far i en 10/4 ordning og de 10 dage jeg har dem hjemme, laver jeg generelt heller ingen aftaler ud af huset uden de kan deltage. Det er bare sådan det fungerer, sålænge de ikke er ældre.
  Jeg har sågar prøvet at blive dumpet af en ‘Tindermand’ med den begrundelse, at når jeg havde min børn i 10 dage og ikke ville have dem passet, så var jeg ikke noget for ham. Nej, heldigvis tænker jeg så, for med den holdning er du da absolut heller ikke noget for mig.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven