mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Fordi vi sov for længe…

Det virkede mest som en nødløsning, da jeg satte “Bamses Godnathistorier” på, klokken lidt over fire i nat. Peter havde sovet dårligt, jeg var kommet lidt for sent i seng og nu mente han tilsyneladende, at det var tid til at få “godmorgentøj”, som vi meget pædagogisk kalder det, på. Som jeg altså var lodret uenig i. Men det virkede, lydbogstricket, og vi sov, ganske kort tid efter, videre. Lidt senere kom Jens ind og puttede sig ind under min dyne og jeg nåede lige et kort øjeblik at mærke, hvor heldig jeg er, at have så meget kærlighed i mit liv, inden jeg igen faldt i søvn.

… Og så vågnede jeg. Med fornemmelsen af, at det måske var liiidt rigeligt længe siden, at klokken havde været lidt over fire.

07.17.

Fuck. Det var pokkers.

Allermest havde jeg lyst til at blive liggende. Til at give børnene en fridag i nattøj og med hjemmebagte boller til morgenmad. Men nu er jeg bare ikke typen (længere), der altid lige har en pakke gær i køleskabet og det ville også tage ret lang tid, før bollerne var klar og Jens skulle jo sådan set også have en kammerat med hjem fra skole og jeg havde egentlig også tre møder inde i byen, som det måske ikke ville være super fedt at aflyse med begrundelsen “jeg ville hellere pjække med mine børn“. Så vi stod op. Eller altså, drengene nærmest sprang op, da jeg vækkede dem og fortalte, at vi skulle have en superheltemorgen – sådan en morgen, hvor man bare er lynhurtig til at tage tøj på og hvor maden nærmest flyver ind i munden. “Jahuuuuuuu!” Udbrød de hver især, nærmest lige indtil de, bare 20 minutter senere, stod klar til afgang, med overtøjet rigtigt på og smil så brede, som havde det været søndag.

Kæft, mand. Det lyder måske som verdens mindste ting, men for mig, var det – eller er det – kæmpestort! Vores morgenseancer herhjemme kan ofte være dem, der trækker allermest tænder. Dem, hvor gummistøvlerne pludselig bliver væk og jakken er forkert og tandpastaen smager ulækkert og hvor alt bare føles helt galt. I børnehøjde, forstås. Og fand’me så; den første gang vi nogensinde sover over os, så glider det hele bare som var det smurt ind i pastelfarvet mandelolie, så meget at jeg rent faktisk ikke tror, at mine drenge overhovedet opdagede, at vi var stået væsentligt senere op end vi plejer.

Vi nåede hvad vi skulle og først i dét sekund Peter og jeg trissede ud fra skolen, for at gå mod børnehaven, hørte jeg kirkeklokkerne, som indikerede, at vores timing – uanset hvor presset den havde været – var helt perfekt. Og så endda i støvregn; min absolut yndlings form for regn.

Så kan det sgu da næsten kun blive en god dag!

Skriv din kommentar

Kommentarer (7)

 1. Det er edderrådme godt klaret, at komme sådan ud på den anden side af “sove-for-længe-vækningen”. Shit, for mig starter dagen altid ultimativt dårligt, hvis jeg ikke kommer op til tiden.

  Superheltemorgen – fedt fundet på. Den vil jeg bruge på mine drenge, når det engang bliver nødvendigt. For det gør det jo nok på et tidspunkt.

  God støvregns-dag til dig <3

 2. Og noget andet – forresten – er, at jeg er igang med at høre din bog. Hvor er den god, Cana! Nu er jeg godt nok på barsel med lillebror, så mange af tankerne kom jeg jo godt igennem efter den første gang, men det er sgu rart med en stemme i ørerne, der fortæller at jeg ikke er så unormal, og at det hele er okay. Jeg tror det er en genial (GE-NI-AL!) bog til 1. gangsmødre, men selv som 2. gangs-mor nyder jeg virkelig din bog. Og jeg er næsten helt ulykkelig over, at jeg snart er færdig med den. Hvad skal jeg så lytte til når jeg går tur med lillebror, vasker op og laver mad? Du må skrive en bog mere. Det må du simpelthen. Nå, nu skal jeg nok lade være at spamme. Jeg syntes bare du skulle vide, at din bog er fantastisk, når man står med sine ubarberede ben, lange patter og uendelige dårlige samvittighed over alting. Selv her 2. gang 🙂

 3. Helt urelateret til indlægget her (kudos for dén morgen i øvrigt!) – det er en rigtig fin kronik, du har i Politiken i dag. Som gynækolog kan jeg kun være HELT enig og mine to drenge skal uden diskussion også vaccineres mod HPV når de bliver lidt ældre.

 4. Hehe, havde samme oplevelse sidste uge. Vågnede 7.15, hvilket vel og mærke er 5 minutter senere end jeg normalt sidder i toget på vej mod arbejde. Hvor begge børn normalt er spist af og fuldt påklædte i almindeligt tøj – som det hedder hos os – og begge voksne også både har nået bad, påklædning og morgenmad.
  Vi blev klar – alle 4 – i løbet af tre kvarter. Vi nåede alle det vi skulle og det i højt humør fra ungerne. Tror faktisk heller ikke de opfangede at vi havde sovet meget(!) for længe. Satte morgenrutinerne en anelse i perspektiv.
  Superheltemorgen – godt fundet på!
  God dag!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven