mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Fødselsfredag – den perfekte fødselsdagsgave

Kvinden fortalte jordemoderen, så snart hun kom ind på fødegangen, at hun egentlig bare gerne ville føde inden midnat, fordi det var hendes fødselsdag, dagen efter. Og sør’me så, om ikke det lykkedes! Hurra – for både mor og baby 😀

Jeg blev i Januar gravid med vores ønske barn, med forventet termin september 2014.

Graviditeten forløb godt, og vi var så utålmodige på at møde vores lille dreng!

Jeg er dansk, men bor i Sverige med min svenske kæreste. Det ville jo være oplagt at føde herovre, men jeg vidste jo at når man er første gangsfødende kan man forvente en ganske lang fødsel, så jeg var egentlig mest tryg med at skulle føde i Danmark. Jeg informerede min kæreste om, at vi selvfølgelig bare tog færgen over og at jeg helt sikkert ville få en dage- hvis ikke ugelang fødsel.

Jeg nåede utålmodigt termin, total antiklimaks, i min verden var graviditeten ikke længere så da der ikke så meget som kom en enkelt plukkeve den dag, var jeg både sur, utålmodig og skuffet! Jeg havde tid hos min jordemoder 40+1 og håbede sådan at hun ville give mig en hindeløsning. Men der blev jeg skuffet.

Baby havde stået fast siden uge 30 og hun kunne sige, at han stod helt nede i bækkenet.

Nå, men skuffet gik jeg hjem og der skete ingenting.

En uge før termin mistede jeg min elskede farmor, til kræft. Hun havde kæmpet en brav kamp og havde et brændende ønske om at møde min lille dreng, men det nåede hun desværre ikke.

Vi nåede 40+2 og der skulle min farmor begraves i Kbh. Jeg gik en lang tur med hunden, da hun skulle være alene hele dagen.

Jeg insisterede på at være med til at bære kisten ud selvom flere mente at det var tosset. Kunne dog ikke se noget tosset i det andet end at min farmor måske på sin sidste tur kunne sætte skub i noget.

På turen hjem i bilen synes jeg jeg fik lidt regelmæssige plukkeveer, men tænkte hold nu op hvis det her er hvad folk piver over så er de da nogle piveskide (den tanke bed mig noget i bagdelen senere).

Vi kom hjem og jeg gik en lang tur med hunden og smed mig på sofaen. Kl 19.25 kom der et plop og vandet gik lige ud i sofaen, og så kom veerne.

Jeg ringede til fødegangen, som gerne ville se mig da vi jo havde en rejse på ca 2 timer. Vi kørte afsted, min kæreste noget mere presset over afstanden til fødegangen, end jeg var. Jeg var overbevist om at vi mindst havde en uge til at nå frem.

På færgen tager veerne til og der er faktisk ingen pause. Jeg hader mig selv nu, for den der tanke om, at de der veer ikke var noget at pive for, for hold nu op det gjorde ondt! Jeg lukker mig ind i mig selv og koncentrerer mig om at trække vejret.

Vi kører af færgen og ankommer til fødegangen 21.25. Veerne tager til og der er ingen pause.

Jeg starter med at sige at jeg ikke ønsker smertelindring. Kl 21.45 bliver jeg undersøgt for første gang og er bare 2 cm åben. Jeg fortæller min jordemoder, at jeg ønsker at føde inden midnat for jeg fylder 30 dagen efter. Hun smiler sødt og siger at jeg nok skal regne med at dele fødselsdag med min søn, da jeg er førstegangs fødende og kun 2 cm åben er der ingen chance for at jeg føder inden midnat siger hun.

Jeg kæmper med voldsom vestorm og beder kl 22.30 om smertestillinde. Min jordemoder undersøger mig og fortæller at jeg er 5 cm åben men synes at vi lige skal se tiden an når jeg nu har ønsket uden smertelindring.

Jeg går i min egen boble med til det.

Min jordemoder går ud og kl 22.45 beder jeg min kæreste om at kalde på hende for nu har jeg pressetrang. Hun kommer ind og beder mig holde igen for jeg var kun 5 cm åben for et kvarter siden.

Hun undersøger mig, jeg er 10 cm åben og klar til at presse. 2 presseveer senere kl 23.02 er min søn ude, 3,5 time efter vandafgang på sofaen og lige inden jeg fyldte 30! Den bedste fødselsdagsgave jeg kunne ønske mig.

Han krævede lige en børnelæge lidt sug og ilt da han var noget stresset af den hurtige fødsel.

Den ubetingede mest fantastiske oplevelse i hele mit liv! Og måske havde min farmor en finger med i spillet.

Min jordemoder informerede mig om at jeg skulle forvente at føde endnu hurtigere næste gang så det var vigtigt at jeg oplyste om min hurtige fødsel.

Skriv din kommentar

Kommentarer (1)

  1. For 38 år siden, ventede jeg mit første barn. Var indlagt på svangregangen, på grund af komplikationer i graviditeten. Væddede en lagkage med den søde læge, om at mit barn ville komme på min egen fødselsdag, og ikke dagen efter, hvor lægen havde fødselsdag. Jeg vandt! Og lægen kom med en lagkage! Har altid været stolt over at dele fødselsdag med min søn. Større gave kan ingen få!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven