mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Fødselsfredag – en fødsel på 15 veer

Hun nåede kun at have veer i 2 timer og 40 minutter – i hvilke hun sågar sørgede for at barbere ben. Det vidner eddermamer om et gedigent overskud og en krop, der er mere end bare almindeligt godt gearet til at føde!

I 2016 blev jeg gravid med vores søn. Med termin start januar. Min kæreste insisterede denne gang på at jeg skulle føde i Sverige, hvor vi bor, selvom jeg første gang insisterede på at føde i Danmark. Min fornuft kunne godt forstå ham, så vi planlagde fødsel på sygehuset 20 minutter fra vores hjem. Jeg havde aftalt med min mor at jeg kunne ringe når som helst så skulle hun passe vores søn. Denne graviditet var tynget af bækkenløsning, så her var jeg noget utålmodig specielt af den grund, men selvfølgelig også fordi jeg gerne ville møde vores 2. Mirakel.


Læs også beretningen om kvindens første fødsel HER.


39+8 lige inden sengetid gik slimproppen, men jeg havde hørt, at det ikke var et sikkert tegn på fødsel, så jeg gik i seng og tænkte at det ikke blev i dag heller.

Kl 5 vågner jeg ved at min søn vågner og er urolig.

Jeg får, hvad jeg tænker er den første ve.

Min jordemoder gennem denne graviditet havde skrevet i mine papirer, at ved første ve skulle fødegangen kontaktes.

Veerne var ikke slemme og hverken lange eller regelmæssige. Jeg forsøgte derfor at putte min søn – men uden held.

Kl 6 har jeg haft 4 veer, men ingen der bider sådan rigtigt. Jeg vælger alligevel at ringe til fødegangen som har sindssyg travlt og synes jeg ringer noget tidligt.

Jeg får hende overtalt til at læse min journal og hun siger at vi kan komme og blive tjekket hvis jeg virkelig tror der er noget. Men hun synes godt vi kan trække den til der kommer lidt flere veer.

Jeg er virkelig i tvivl men jeg hører igen og igen min jordemoder der siger, at det er vigtigt at jeg ringer og bliver undersøgt hurtigt.

Jeg ringer til min mor, som kommer med det samme kl 6.45. I mellemtiden har jeg været i bad og barberet ben og læst historie for min søn. Jeg har måske sammenlagt haft 8 veer.

Kl 6.55 kører vi og på turen ind har jeg ikke en ve og bliver helt flov og tænker at jeg er helt glat på den.

På vej op til FG får jeg så 2 veer der gør lidt mere ondt.

Vi træder ind på fødegangen 7.22 og der er vagtskifte. De kobler mig dog op på en strimmel men intet mere. Kl 7.30 beder jeg min kæreste ringe på klokken, fordi jeg har pressetrang og så skal jeg love for at det gjorde ondt. Der kommer en sygeplejersker ind og siger at de er lige midt i rapport men jordemoderen er kl snart. Jeg får brølet at snart er for sent.

Hun får råbt efter en jordemoder meget hurtigt og mit tøj bliver flået af og kl 7.40 efter 1 presseve bliver min søn født! 18 minutter nåede jeg at være på fødegangen og 2 timer og 40 minutter fra første ve. Sammenlagt havde jeg under 15 veer og det er mig ubegribeligt hvordan 15 veer kan gøre der men der gjorde de. Jeg var meget glad for at jeg trods uregelmæssige og få veer stolede på min fornemmelse og min jordemoders ord og kørte ind.

En helt fantastisk oplevelse igen.

Skriv din kommentar

Kommentarer (3)

  1. Ih hvor fint, det minder meget om min fødselshistorie, jeg nåede at skrive tyve minutter før han blev født til mine søstre… “jeg tror det bliver på terminsdatoen”(1 april)
    De troede ikke på mig da vi altid laver 1 aprilsnar med hinanden ?
    4timers stille og rolige veer, 15 min på fødestuen ?

  2. Jeg fik også både smurt madpakker og læst lektier med min ældste søn – selvfølgelig lige med pauser mens veerne arbejdede.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven