mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Nuttede kostumer og et mega sejt samarbejde

Der er mange ting, der gør indtryk på mig. Blomster, farver, kvinden der smiler til mig i Netto, mine børn der griner og himlen, når skyerne glider fra hinanden efter et uvejr. Og så er der de ting, der gør sådan rigtigt indtryk. Okay, det gør mine børn, der griner også, men på en måde, som jeg ikke tænker så meget over; formentlig i kraft af at vi jo griner sammen næsten hver dag. Blandt de ting der gør størst indtryk på mig, skal vi nok i virkeligheden kigge lidt længere ud i verden. Som da jeg i januar var i Nepal, hvor jeg mødte nogle mennesker, som gjorde usædvanligt store indtryk på mig. På godt og på ondt.

Manden, der sad på hug og kiggede ud over dalen i timevis, den fjorten årige med en baby i favnen og et bundt tomater til markedet på ryggen. Og alle børnene. Børnene på den lille interimistiske skole. Børnene, som uanset deres for manges vedkommende temmeligt barske skæbner, stadig bare var børn, som elskede at lege. Børn, som jeg legede og grinede med, præcis som jeg gør det med mine egne drenge, når vi er herhjemme i Danmark.

Derfor var jeg naturligvis heller ikke sen til at takke ja, da UNICEF og H&M spurgte om ikke jeg ville være med til at sprede ordet om deres nye samarbejde om en kampagne, som netop er blevet skudt igang i dag og som altså sætter fokus på, at alle børn har ret til at lege. I virkeligheden har de to arbejdet sammen længe, UNICEF og H&M, men i forbindelse med lanceringen af en ny kollektion af ialt 11 “uhyggelige” kostumer til børn, donerer H&M 10 kroner for hver solgt del, til UNICEFS arbejde med at styrke børns tidlige udvikling, ud af alle de kostumer fra kollektionen, der bliver solgt i de fysiske butikker fra i dag og indtil d.22.oktober.

Kæft, jeg synes det er god stil!

Mine drenge elsker at klæde sig ud. Peter i hvad-som-helst og Jens helst i noget uhyggeligt, så det er virkelig spot on, det her og jeg elsker tanken om at jeg, når jeg køber nyt udklædningstøj til mine drenge, samtidig er med til at bringe leg og udvikling til nogle børn et sted i verden, som for alvor har behovet.  – Og det endda uden sidstnævnte skal koste mig en krone. Det står hundrede procent for H&Ms regning.

For ligesom at optimere min forståelse for, hvad pokker det egentlig betyder, det her med at UNICEF modtager en forhåbentlig kæmpe stor donation fra H&M, når kampagneperioden slutter, var drengene og jeg i går et smut forbi FN-byen, hvor vi blandt andet fik lov til at stikke hoved og fingre i noget af alt det legetøj, som de udsatte børn får stillet til rådighed af UNICEF. Blandt andet var der nogle enorme kasser, fyldt til randen med klodser, puttekasser, rangler, bolde, farveblyanter og jeg ved snart ikke hvad, som bliver sendt ud til flygtningelejre og nødhjælpsområder, hvor det anslås at der i én kasse er legetøj nok til at give 50 børn noget at lege med – på samme tid! Legetøj, som mine drenge, der absolut ikke mangler noget på dén front, kastede sig over med største glæde; præcis som jeg forestiller mig at børn rundt om i hele verden ville gøre det. Jeg lærte om, vigtigheden af, at børn får muligheden for at lege og når jeg tænker tilbage på dén der dag i januar måned, hvor jeg løb om kap med en gruppe drenge udenfor en skole i Nepal, så forstår jeg det udmærket godt. Selvfølgelig skal børn have mulighed for at lege, spille bold og tegne, som man faktisk mange steder bruger som en slags terapi for børn, som har været udsat for ting mere voldsomme end vi formentlig kan forestille os det, herhjemme i trygge lille Danmark.

Det er pissevigtigt og jeg synes det er pissesejt af H&M, at de støtter UNICEFS gode arbejde med det. Især når det så ovenikøbet er sådan nogle overdrevet cute kostumer, som for eksempel de her mumier og draculaer, som mine drenge allerede har erhvervet sig fra kollektionen. Det virker for mig som rent win – i hvert fald for dig, mig og alle de børn rundt om i verden der får glæde af det.

Så afsted i H&M med jer, hvis jeres børn også elsker “uhyggeligt” udklædningstøj <3 Der er masser af sødt, sejt og fint til både drenge og piger – altsammen selvfølgelig til H&Ms sædvanlige familievenlige priser 😀

[En sød og glad dracula]

[Rettelse: En sød, glad og tandløs Dracula!]

[Og en mumie, der stak af!]

… Og hvis så I skulle have lyst til et lille (gen)syn med nogle af billederne fra mit besøg i Nepal, som jeg skrev om tidligere, så kommer de her:

Tjek lige hvor nice det sidste billede her ser ud. Hvis jeg kunne give alle børn i verden den samme følelse, som jeg tror de fleste af os på billedet, havde i maven, lige da det blev taget – selv bare for en stund – ville jeg være et meget, meget lykkeligt menneske. Alle fortjener – og har ret til – sjov og leg.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven