mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Når man er blevet skilt kan man…

Det var ikke før klokken blev et stykke over 16.00 og én af mine veninder var kommet forbi til de rester af sushi, jeg havde spurgt hende om hun ikke ville hjælpe mig af med, at jeg fik noget at spise. Jeg havde siddet det meste af dagen, i skrædderstilling i min sofa, med computeren placeret på armlænet og en lille bitte solstråle lige udenfor mit vindue og skrevet. På kommende blogindlæg og på mit foredrag, som jeg skal rundt i landet med fra næste uge. Jeg har stadig ikke været udenfor en dør andet end for lige at låne en anden veninde mine bilnøgler, så hun kunne komme et smut udenfor byen.

Eller altså, jo jeg havde selvfølgelig spist før klokken blev 16, men jeg havde stadig ikke spist noget mad. Kaffe og bland-selv-slik, til gengæld. Og så slog det mig, hvor meget optur det rent faktisk også kan være, at være blevet skilt. Selvfølgelig ikke sådan “skilsmisse-kan-anbefales”-optur, men så meget, at jeg alligevel synes at det er værd at tage med, når nu engang tilfældet er sådan, at jeg jo rent faktisk ikke længere er kærester (eller gift) med mine børns far. Og så kan vi altid snakke om nogle af de mere nederen ting en anden gang, når solen ikke lige skinner, ik’?

Listen her er med garanti ingenlunde udtømmende, men altså, jeg er jo også stadig temmeligt grøn på det her område, så bær over med mig – og byd gerne ind 😉

Når man er SKILT (og børnene ikke er hjemme) kan man:

Selv bestemme hvad man vil spise. Og hvornår. Bland-selv-slik til både morgenmad og frokost? Den var sgu ikke gået tidligere…

Gå i seng når man har lyst. Uanset om det så er klokken 18.30 eller langt ude på natten, så er der ingen at stå til regnskab for og der er ingen der bliver sure, hvis man går i seng direkte efter aftensmaden.

… Gå ud så meget man har lyst. Skulle det være drinks? Gåture? Koncerter? Anything goes, og jeg elsker det!

… Købe hvad man har lyst til. Altså, indenfor rimelighedens grænser selvfølgelig og kun de ting man har råd tid, når huslejen er betalt og maden står klar på bordet, når børnene igen er hjemme. Men selv den mindste nice-to-have-ting, som for eksempel den der helt vildt flotte og efterårsagtige neglelak HER (reklamelink) kan for mig nærmest blive et synonym for den frihed jeg begynder at få fornemmelsen for at have fået. Og så er det som om friheden nærmest ingen ende synes at tage, hvis man ind i mellem får muligheden for – ligesom da jeg i fredags klikkede en helt anderledes og langt dyrere gucci-sag hjem – at købe noget til sig selv, som man sådan rigtigt ønsker sig. Kæft, det er fedt! Og voksent. Og poweragtigt. Og som noget jeg aldrig ville have købt til mig selv, hvis der var en voksen mere i husstanden at tage hensyn til.

… Arbejde igennem. Selvom mit arbejde i sagens natur ikke just særligt ofte forpligter mig til at arbejde på bestemte tider af døgnet, så har jeg nærmest alligevel arbejdet ligeså meget i mine børnefri weekender, siden jeg er blevet skilt, som jeg gjorde, dengang jeg arbejdede som jordemoder. Bare fordi jeg kan. Og fordi det letter “trykket” lidt fra hverdagene, hvor jeg i langt højere grad vil være sammen med mine børn. Alt der kan planlægges bliver planlagt i mine børnefri weekender og det er simpelthen så dejligt, ikke at skulle have dårlig samvittighed over det.

… Drikke alkolhol. Bevares, det kan man selvfølgelig også når man er i parforhold, men det er alligevel sjovere nu, hvor det rent faktisk ikke er fatalt, at få tømmermænd.

… Ligge på sofaen dagen lang. I direkte forlængelse af ovenstående, kan man nemlig, når man er skilt og børnene ikke er hjemme, ligge på sofaen ligeså længe man overhovedet gider. Og der er ikke engang nogen, som prøver på at bestemme hvad man skal se på Netflix eller i hvilken ende af sofaen man skal ligge. Eller om man vil have både en dyne som pude og en dyne som dyne. Og hvad man skal spise. Jeg tror sgu, at jeg skal have yoghurt med ekstra meget honning på, til aftensmad. Og måske lidt mere slik. Bare fordi jeg kan.

Skriv din kommentar

Kommentarer (36)

 1. Du har ret i det hele. Jeg Elsker at have ungerne. Men nyder til gengæld når de er hos deres far og jeg kan være hvad jeg vil og når jeg vil.

  1. Det er i hvert fald vigtigt at forsøge at finde – og minde sig selv om – det positive. Også på de dage, man ikke er sammen med sine børn 🙂

 2. Dejligt med dit positive syn på livet, dejligt at nogle mennesker husker at nyde de små ting, og overdejligt at du deler det med os andre❤️

 3. Fedt du har fundet dig selv …
  Jeg ville dog ikke give afkald på mit ægteskab for noget af det du skriver. – eller undvære mine børn.
  Men hurra for forskellighed og kærlighed.

  1. Nej for fanden, det ville da være det dummeste i verden at give afkald på ægteskab og kærlighed til fordel for dét her, men når nu det er som det er, så gælder det – som med alt andet, i øvrigt – om at få det bedste ud af det og dét prøver jeg på, så godt jeg overhovedet kan 😀

 4. Det er vist i højere grad børnene end ægteskab der sætter en stopper for (de fleste af) den slags udskejelser 😉 eller det håber jeg ihvertfald…

 5. Jeg elsker også mine børn ?‍?‍? men det er så afgjort oz balsam for min sjæl når jeg har børnefri ?? Jeg ka gøre lige hvad jeg har lyst til… Sove længe, læse bøger og spise popcorn med dip til aftensmaden ??? Jeg må ærligt tilstå at nu hvor jeg ved hvordan det er at være uden børn en gang imellem… tja så ville jeg langsomt dø hvis jeg skulle tilbage til at have ungerne på fuldtid ?? og det er ikk fordi mine unger se slemme, men de dræner mig unægtelig for al min energi ??
  Så kan virkelig godt forstå dig Karna… og tro mig du kommer til at nyde det endnu mere ????☺️

  1. Hvor er du sød!! Heldigvis dræner mine børn mig på ingen måder for energi (på de dage hvor jeg husker at gå i seng om aftenen, i alle tilfælde), men når nu tilfældet er sådan, at jeg af og til SKAL undvære dem, så tænker jeg, at det handler om at få det bedste ud af det – og det begynder at føles reeeeet lækkert! 😀

 6. Og man skal aldrig bruge unødig energi på at være sur over at manden ikke rydder op o lign, for der er kun én selv til at ordne sagerne, så man kan ligeså godt bare gøre det straks.

 7. Med al respekt: de ting skulle vi gerne kunne gøre uanset om man er gift eller ej – gift eller ej må være noget med følelser og ikke hvordan man tilbringer dagen ❤️

 8. Da jeg blev skilt, var det ikke med min gode vilje. Men vi enes og ungerne er hos os 7-7, fordi vi bor tæt på hinanden og fordi det giver mening for vores børn. Det var svært i starten kun at se børnene hver anden uge og mange veninder og kolleger var helt dårlige på mine vegne. Men jeg så to muligheder (sat lidt på spidsen): Enten kunne jeg sætte mig i et hjørne og tude af savn over mine børn, når de ikke var hos mig. Eller jeg kunne bruge alene-tiden på at gøre gode ting for mig selv og samle energi (eller arbejde ekstra), så børnene kom hjem til en glad mor med overskud. Jeg valgte det sidste. Selvfølgelig savner jeg ungerne, når de er hos deres far, men jeg husker mig selv på det valg jeg tog, når savnet gnaver. Heldigvis er mine børn så store, så vi jævnligt ringer/skriver sammen og det gir lige et energiboost.

  1. Præcis! Seriøst, det er lige præcis sådan dér jeg har det. Jeg kunne sagtens bare sætte mig og være ked af det og savne helt vildt, men jeg har valgt at forsøge at fylde mit liv med dejlige ting – også, når det ikke lige er i selskab med mine børn.

  1. Ha ha, well, jeg tænker heller ikke at der havde været grund til at blive skilt, hvis det var lutter lagkage 🙂

   1. Åh, Cana, jeg elsker dig altså lidt for at tage sådan en spids kommentar med sådan et overskud! Du er for skøn!

 9. Du har så evig ret kære Cana.. blev skilt i maj i år.. og det er stadig en kamp med mange ting.. men jo jeg nyder også de dage hvor jeg har tid til mig selv.. og gøre hvad jeg vil og har lyst til .. og at komme hjem til det jeg forlod..intet rod.. tingene er stadig i skuffer og køleskabet..ja ja overfladisk tænker man måske.. men også friheden til at gøre de ting som gør en glad.. cafebesøg.. gå ture.. se veninder.tage på weekends eller bare ligge på sofaen.. eller ordne stygetøj kl. 00.00 eller ordne vasketøj kl. 01.30 efter jeg kommet fra arbejde..og jo jeg savner også mine piger når de ikke er hos mig..meget!!! vi deles 50/50 .. men sådan blev tingene nu engang.. og jeg vil også prøve, at opleve glæden og kærligheden som alle andre gør.. så efter 21 år .. prøver jeg nu “lykken”..så en dag jeg måske også blir glad og lykkelig igen ( skal siges vi var enige om skilsmisssen) Tak for dig og dine blogs kære Cana ..Knus herfra

  1. Kæææææft hvor er du sej, Mette! Efter 21 år? Kæmpe respekt til dig. Jeg håber at lykken smiler lystigt til dig lige rundt om hjørnet <3

 10. Altså bortset fra at de fleste ting du nævner ikke nødvendigvis har noget med at blive skilt at gøre. Det er jo det “fede” ved ikke at havde sine børn hele tiden, som du nævner.

  1. Jeg er helt enig. Og jeg forstår faktisk ikke helt behovet for den “lalleglade” tone (ord og billede) i dette oplæg. Ville dette indlæg være postet, hvis drengene var store nok til at læse med?

   1. …og det kom til at lyde lidt bitchy, det er jeg ked af. Men jeg mener helt reelt, at jeg nogle gange spekulerer på, om bloggere (ikke specifikt dig) tænker over, hvordan deres kære (især børn) læser og tolker deres ord… Mange gode tanker til dig.

   2. Nu ved jeg godt at du selv undskylder den lidt “bitchy” tone, men helt ærligt. Er det ikke bare dejligt, at Cana kan finde nogle små lysglimt i en garanteret svær tid? Der kan jo, ud fra alle hendes mange andre blogindlæg, ikke være nogen tvivl om at hun elsker at være sammen med sine børn og at hun savner dem når de er væk, så er der virkelig noget i vejen med at hun (også) nyder at være alene? Det virker i hvert fald for mig som om Cana er en dejlig og omsorgsfuld mor og jeg håber virkelig ikke, at hun bliver ked af din kommentar, selvom jeg kan have svært ved at tro det. Jeg ville i hvert fald blive ked af det, hvis den slags blev rettet mod mig.

    1. Jeg er fuldstændig enig med dig – Cana er (selvfølgelig) en god og kærlig mor, der elsker sine børn og at være sammen med dem – og som sagt er jeg med på, at mine ord blev lidt… klodsede, derfor skrev jeg også endnu et indlæg med det samme. Men jeg mener også – helt reelt – at det er fuldstændig essentielt, at man forholder sig til det faktum, at man som (offentlig) blogger skriver for alle; nutid og fremtid. Og at læsere måske ikke altid har alle (blogindlægs) nuancer med. Men jeg har ingen erfaring på skilsmisseområdet og tænker egentlig bare, at jeg her fra blander mig uden om.

   3. Ved I hvad, piger. Jeg synes at I er skide søde. M, fordi du kærer dig om mine børn og sætter helt reelle spørgsmålstegn ved mine refleksioner og Emma, fordi du bare er mega sød! Men altså, ja, selvfølgelig reflekterer jeg (MEGET) over hvad jeg skriver og hvordan det vil blive modtaget af mine børn om 3-5-10-20 år. Selvfølgelig gør jeg det. Og selvom jeg sagtens kunne have fyldt der her indlæg med en indledning, hvor jeg lige skærer ud i pap, at jeg savner mine børn når vi ikke er sammen, så tror jeg ærligt talt ikke at det er nødvendigt og jeg håber selvfølgelig at mine børn, hvis de nogensinde skulle læse dette indlæg, at det ikke er det eneste indlæg de vil støde på. Jeg håber også, at de vil læse nogle af alle de mange kærlighedserklæringer jeg har skrevet til dem. Om vores hverdage og om hvor skide fantastiske jeg synes de er. Og så håber jeg at de også godt kan forstå hvor sejt det er, at være voksen – og ind i mellem bare kunne gøre lige hvad der passer én, som jeg skriver om her. Det var i hvert fald noget af dét jeg drømte allermest om som barn 🙂 Næsten alt ovenstående, faktisk.

  2. Først til dig, Pernille. Du har fuldkommen ret – det har nok ikke spor med ægteskab eller skilsmisse at gøre. Sådan føles det bare for mig, fordi det først er efter jeg er blevet skilt, at jeg har prøvet at have det sådan her 🙂

 11. Kære Cana. Jeg er relativt nytilkommen læser som i: indenfor det seneste år. Jeg vil gerne benytte ovenstående blogpost som springbræt til at takke dig for din hjertevarme tilgang til dine børn, livet, kærlighedslivet, familielivet, gravide & fødende kvinder, mænd, sugardaters, og hvem der ellers er heldige nok til at poppe op i dine tanker og falde i din favn – bogstaveligt og overført. Jeg håber, du vil læse tvivlende & kimsende kommentarer til denne & øvrige poster fra din pen som det, de er – udtryk for menneskelighed og forskellighed. Du er modig og skøn! Morgentanker & kram fra Bryggen (og 38+4)

  1. Ej hvor er du altså bare mega sød! TAK <3 Og rigtigt meget pøj pøj til dig. Jeg håber du får en fantastisk fødselsoplevelse - husk at følge med og at byde dine veer velkomne, selvom de gør naller. Det er trods alt dem, der skal hjælpe dig til at få din baby i armene. KH

 12. Sandt! Det hele er faktisk ikke noget lort – når man først kommer ud på den anden side.
  Ovenstående emne skriver vi også lidt om inde hos os. At blive single, at rejse alene mm. Måske du kan få et smil på læben 🙂

 13. Tak for en varm og lys blog, som jeg først for nylig har opdaget.
  Jeg synes det er et spændende indlæg, både på grund af den positive tilgang, som jeg forsøger at blive bedre til på alle livets områder, MEN særligt også fordi, at det får mig til at tænke over, hvordan vi indretter os og lever i vores parforhold. At gå fra to til én vil nok altid åbne op for mere plads og mig-tid, men måske vi også i vores parforhold – når vi er to, skal blive bedre til at skabe mig-tid, for os selv og hinanden 🙂

 14. Hej Cana. Jeg har først for nyligt fundet din blog og jeg nyder at læse med fra computerskærmen. En del af mit arbejde rent faktisk er at læse blogs, og nu hvor jeg læser ret mange blogs til dagligt, vil jeg bare lige påpege sådan rent teknisk, at den skrifttype du kører med her på domænet er svær at læse på en skærm. Det er som om fonten er for mager, hvis det giver mening. Bare lige et input 🙂 Ellers synes jeg din blog er super skøn og har et nærværende og relevant indhold!

 15. Jeg elsker mine børn overalt i verden og vil beskytte dem og gøre mit arbejde som mor på alle måder jeg formår resten af mit liv!! Men… jeg brænder også for mit arbejde/mit lille firma og mine kreative projekter med en del af mit væsen/sjæl som intet andet – ikke engang kærligheden til mine børn eller mand – fylder op på samme måde.
  Og det går mig SÅ meget på at jeg dagligt skal gå og have dårlig samvittighed over at brænde for det og dedikere tid til min passion.
  Jeg kan SÅ meget sætte mig ind i den følelse af total frihed som følger når man i dage ikke skal udfylde mor eller “kone” rollen. jeg længes og drages mod den følelse, men… jeg håber og tror den kommer igen, når børnene bliver så store at end tid igen bliver ens egen 🙂
  Jeg glæder mig inderligt til den dag, men forsøger stadig at finde glæde i de gode øjeblikke som også eksisterer indimellem sammen med min familie som vi er lige nu 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven